Metalové okénko – březen

Metalové okénko – březen

Tisk


mo200Třetí měsíc roku máme za sebou, a proto vám servírujeme novinky z metalové kuchyně. Máme tu snad pro každého něco – jak informace o chystaných albech, nějaký ten klípek pro zpestření, ale i šuškandu o zbrusu nových projektech či plánovaných hudebních úmyslech.

 


Kalifornská death core mašina Suicide Silence, která se může pyšnit řízným projevem jak na studiovkách, tak na živo, ohlašuje jméno producenta své plánované desky. Není jím nikdo jiný, než slovutný Ross Robinson (Sepultura, Slipknot). Následky fošny You Can't Stop Me z roku 2014, prý můžeme očekávat ještě tento rok!
Švédská black metalová banda Dark Funeral po loňských změnách v sestavě oznamuje vydání nového materiálu. Pokud holdujete tomuto žánru, zaškrtněte si v kalendáři datum 3. června, kdy jim vychází album Where Shadows Foreever Reign.
Jedna z nejráznějších novějších hardcore kapel z Ameriky, Hatebreed, plánuje v půli května vydání desky The Concrete Confessional. Nástupník desky The Divinity of Purpose z roku 2013 nás potěší hned třinácti skladbami.
Britská legenda Napalm Death oblaží naše smysly klipem k písničce Dear Slum Landlord, která se nachází na zatím nejnovějším zářezu bandy, na patnácté studiovce Apex Predator – Easy Meat. Pro tuto skladbu mám slabost a třeba že nejsem jediná!


Je až s podivem, že švédská progresivní formace Opeth nám svou hudbu předkládá již 25 let! Při příležitosti tohoto významného výročí vydají v půli dubna knihu s lakonickým názvem Book of Opeth, která nabídne spoustu dosud nezveřejněných fotek a komentáře a rozhovory s bývalými a hlavně nynějšími členy kapely.
Velkým překvapením pro mě bylo to, že švédští In Flames plánují ještě tento rok vydat novou desku. Jejich poslední počin Siren Charms spatřil světlo světa přede dvěma lety.

mo9


Tom Morello, kytarista známý nejen svým hraním v The Rage Against The Machine, oznámil svůj nový projekt. Nese jméno Atlas Underground a nejedná se o kapelu, ale podle slov samotného Morella o „plán.“
Nový videoklip k vynikající skladbě Winterbane přináší také kapela Abbath, jež nese umělecké jméno svého zakladatele a frontmana Olve Eikema. Jen pro úplnost, debutové album vyšlo 22. ledna.


Jen těžko popsatelná a zařaditelná – taková je kapela Stuck Mojo, která se po delší pauze vrací k muzicírování. Od vydání poslední desky uběhlo téměř devět let, ale koncem června se máme těšit na nový materiál pod názvem Here Come The Infidels.
American Head Charge, rockově industriální metalisté z Ameriky, vydali koncem března své čtvrté album Tango Umbrella a mě tím velmi potěšili. Jako ochutnávka jejich tvorby může sloužit klip k písničce Let All The World Believe.


Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Procházka: „Kluci z Dymytry jsou strašně pohodoví“

martin prochazka 200Jaké je jezdit celou tour s Dymytry a dělat jim neoficiálního fotografa? Jak se k tomu může člověk dostat? To vše a mnohem víc nám pověděl Martin Procházka, který má vášeň a cit pro focení i rockovou muziku jednoduše v genech. Po...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jiří Březina: Polednice – detektivka ze sídliště

polednice 200Nakladatelství Motto vydalo v srpnu nejnovější detektivní příběh mladého nadějného českého spisovatele Jiřího Březiny, knihu Polednice. Dokázal Březina navázat na úspěch kritikou i čtenáři ověnčeného románu Na kopci, který nakopl jeho kariéru?...

Divadlo

Příběh Anny Kareniny je všeobecně známý. Jak jej pojalo pražské Švandovo divadlo?

Anna Karenina perexAnna Karenina (Hana Briešťanská) je počestnou manželkou a matkou. To se změní, když potká důstojníka Vronského (Mark Kristián Hochman), do kterého se bláznivě zamiluje. Její city jsou tak silné, že je odhodlaná opustit rodinu, ...

Film

Šestý ročník filmového festivalu Expediční kamera putuje po ČR a SR, dorazí i do Doks!

EK-perexFilmový festival Expediční kamera odstartoval již 19. února v pražském kině Aero a festival následně putuje do dalších 220 českých a slovenských měst. Slavnostně ukončen bude 1. a 2. dubna v brněnském kině Scala. Na mnoha místech se můžete těšit na dop...