Metalové okénko duben, část první

Metalové okénko duben, část první

Tisk

okno 200V dubnu nás v metalovém světě čeká spousta ochutnávek videoklipů, ale také střípky informací od nejrůznějších muzikantů – kam se zatoulali, jaké mají plány, nebo na čem momentálně pracují. To a mnohem více se dozvíte v následujícím článku…

 


Frontman Aerosmith Steven Tyler potvrdil, že začal pracovat na sólové country desce. Kvůli práci na tomto albu se dokonce přestěhoval do Nashville.

Kytarista Marc Rizzo, kterého si můžete nejlépe pamatovat ze Soulfly, Cavalera Conspiracy či z jeho sólového projektu, se přidal k legendární kapele Misfits.

Na obzoru máme další superkapelu složenou z muzikantů z nejrůznějších hudebních projektů – říkají si Act Of Defiance.   Skupina zahrnuje bubeníka Shawna Drovera (ex Megadeth), kytaristu Chrise Brodericka (ex Megadeth), zpěváka Henry Dereka Bonnera (ex Scar the Martyr) a basáka Matta Bachanda (Shadows Fall). Tato skvadra již vstoupila do studia a to pod vedením zkušeného producenta Chrise „Zeuss“ Harrise (Rob Zombie, Hatebreed).

okno 1


Zpěvák Johny Solinger oznámil odchod z kapely Skid Row, kde strávil uplynulých 15 let. Avšak nyní se chce věnovat sólové kariéře. Skid Row však tvrdí něco jiného – že ho z kapely propustili. A už mají i náhradu – zpěváka Tony Harnella.

Finští metalisté Children Of Bodom oznámili začátek prací na novém albu, o kterém doufají, že vyjde ještě letos.

Francouzští metaloví vizionáři Gojira vstoupili do studia, aby tak zahájili práci na šestém studiovém albu.

Death metaloví králové Six Feet Under pomalu připravují posluchače na vydání svého jedenáctého alba Crypt Of The Devil, jež vyjde pátého května. Z deseti písní vypustili do světa dvě – Open Coffin Orgy a Stab. Pokud máte tento žánr rádi, poslechněte si je i vy.

Mnohými zatracovaní Poláci Behemoth nám předkládají videoklip k písni Messe Noire. Upozorňuji, že opět nejde o umění pro slabší povahy.

Nový videoklip představují i řecko-švédští melodičtí metalisté Nightrage. Konkrétně jde o píseň Stare Into Infinity z jejich šesté studiovky, která vyjde 24. dubna.

SIXX: A.M. vyšla v říjnu minulého roku třetí deska, Modern Vintage. A  z ní si můžete poslechnout lehce popíkovou písničku Get Ya Some.

Znáte kapelu Kill Devil Hill? Jedná se o poměrně nové hvězdné seskupení, kde působí basák Rex Brown (ex Pantera), kytarista Mark Zavon (Ratt), zpěvák Jason Bragg (Pissing Razors) a bubeník Johnny Kelly (Type O Negative). Na kontě mají dvě alba (Kill Devil Hill z roku 2012 a Revolution Rise z roku 2013) a nyní pilně pracují na třetí desce.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na našich představeních bývá veselo, říká Jiří Zbořil

zbor perexModerátor a organizátor kulturních vystoupení Jiří Zbořil jezdí po republice s Divadlem Evy Hruškové, s Janem Přeučilem nebo se zpěvačkou Marcelou Březinovou. „Je vidět, že lidé byli dlouho doma a strašně jim chybí sociální kontakt - pobavit se, dá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Superjídelníček - dieta, kde všechno smíte!

superjidelnicek perexJá nemám ráda takové ty knížky o dietě, kde vám říkají, že nesmíte tohle a tohle. Tady je to úplně obráceně. Tady všechno smíte. Ale musí to mít nějaká pravidla. Čili se nebojte, že si budete odříkat. Nebudete. Ale chce to tro...

Divadlo

Rok 2084? Vše pod kontrolou, i sex

DRPWinstona Smitha byste na ulici snadno přehlédli. Jak by taky ne, když je to jenom obyčejný pracovník na ministerstvu, co si svědomitě plní své povinnosti. Prostě normální nezajímavý muž, řekli byste si, ale neměli byste pravdu. Winston totiž žije v roce 2084 a je...

Film

Tohtoročné Vianoce sú iné. ČT pripravila štyri nové rozprávky

ine vianoce perexTohtoročné Vianoce sú aj napriek tým ostatným  Vianociam iné. nechýba im len sneh, ale sú poznačené rôznymi  udalosťami. Pandémia Covid 19 nám znemožnila viaceré stretnutia,  návštevy blízkych, cesty do zahraničia. Obmedzili nás ...