Zlín zažil takřka VIP koncert Kissin' Dynamite

Zlín zažil takřka VIP koncert Kissin' Dynamite

Tisk

kissin dynamite 200Pátek 3. října patřil ve Zlíně německé hard-rockové skupině Kissin' Dynamite, která zde kromě své předkapely UMC přivezla i nové CD s názvem Megalomania. Show to byla sice komorní, ale o to lepší!

 

 

Večer uvedla glam rocková skupina Sweet Leopard z Ostravy a po nich se kolem deváté rozduněla hudba dua UMC Ultimate Mucis Covers. Tito dva mladíci kytarista Nils Lesser a bubeník Tobias Derer se, jak název vypovídá, už skoro dva roky věnují předělávkám různých popových hitů současnosti. Nils mi na otázku, jak je napadlo hrát zrovna tohle, odpověděl: „Jeli jsme autem, poslouchali rádio a říkali si, že té hudbě něco chybí a že to zkusíme předělat do metalu. Začali jsme to dávat na Youtube a zjistili, že se to lidem opravdu líbí!“

Nedílnou součástí jejich stage byli bicí, počítač a také papírová postava s hlavou autora dané písně. Zatímco byla slyšet její melodie, Nils s Tobiasem dělali vše pro to, aby ji přeřvali a dali jí tak mnohem lepší kabát. Nástrojům dávali pěkně zabrat a malý dav pod pódiem se jen vlnil a obdivoval jejich maximální nasazení.

 kissin 1 UMC

Když se ozvaly první tóny zcela jasného otvíráku DNA, který začíná i desku Megalomania, pod pódiem bylo jen pár lidí. Všichni ale byli odhodlaní hltat, co jim německá partička ve složení Johannes Braun, Ande Braun, Jim Müller, Steffen Haile a Andi Schnitzer nadělí. Hodně z přítomných fanoušků je vidělo na Masters of rock (2009 a 2012), jak se zjistilo rychlým hlasováním a od té doby kapelu zřejmě sledovalo. Neustále se zpívalo, skákalo, hrozilo, tleskalo a kapela byla touto komorní, ale akční atmosférou opravdu nadšená. Zpěvák Hannes lítal po pódiu, dělal různé opičky, pořád se na někoho v davu usmíval a lebedil si: „Je tady tak málo lidí, ale děláte takový hluk. Je to lepší než včera v Nürnbergu, kde bylo přes 400 lidí!“

Právě v Nürnbergu toto turné k desce Megalomania začalo. Z alba zaznělo dohromady sedm písní, které byly naživo opravdu perfektní. Každá měla své kouzlo a vůbec nebylo znát, že je Kissin' Dynamite hrají před publikem teprve podruhé. I na fanoušky musela deska udělat dojem, protože nadšeně vyřvávali nejen refrény.

kissin 2

Set bezvadně odsýpal a neobsahoval žádná bledá místa, střídaly se hity z Megalomanie (DNA, Running Free, VIP in Hell, Maniac Ball) s těmi ze starších alb, především předešlého Money, Sex and Power (She´s a killer, Love me hate, Hysteria). Potěšila powermetalová vypalovačka Steel of Swabia ze stejnojmenného alba z roku 2008. Skvělým překvapením byla píseň Six Feet Under, o které si mysleli, že by se do setu nehodila, ale po mnoha žádostech ji zařadili. Je velmi podmanivá a hlavně taková jiná, posuďte sami.

Příjemnou změnou od rockových nářezů byla umírněná píseň Firefly zahraná akusticky. Kromě bubeníka si na pódiu všichni sedli a pustili se do těch tklivých tónů. Se zpěvem jim publikum směle vypomohlo a dohromady to bylo opravdu výborné. Hodina a půl se velmi rychle přehoupla až ke dvěma přídavkům v podobě jejich velkého hitu I Will Be King, v rámci kterého se Hannes ukázal bez trička, zato tradičně s královským pláštěm a Operation Supernova. Kapela se pak velmi spokojeně rozloučila, poděkovala za výjimečnou atmosféru a nalákala všechny ke stánku s jejich merchem na jejich autogramiádu.

kissin 3

Respekt kapelám, jako jsou Kissin' Dynamite, kteří si nemusejí na nic hrát a rádi stráví nějaký čas s fanoušky. U stolu s CDčky, krásnými novými tričky a mikinami se objevili ani ne 15 minut po koncertě. Přátelsky se usmívali, podepisovali se a také si povídali a fotili se s kýmkoliv, kdo měl zájem. Fanoušci to náležitě ocenili a hlavně, takhle usměvavé tváře při odchodu z koncertů, aby člověk pohledal.

Tento večer stoprocentně platilo, že méně znamená více. K čemu (kromě peněz) je plný sál, když většina jen stojí bez špetky zájmu a někdy ani nezatleská. Tady šlo o pravý opak, tady se totiž sešli lidé, které spojovala láska k těmto německým maníkům, a dávali to najevo. Plně nasazeni byli jak fanoušci, tak kapela a celkově šlo o opravdu jedinečnou atmosféru!

kissin 4

KISSIN' DYNAMITE
Interpreti: Sweet Leopard, UMC, Kissi Dynamite
Žánr: hard rock
Zahráli: DNA, Running free, VIP in Hell, She´s a killer, Money, Sex & Power, Maniac Ball, God In You, Love me hate me, Six feet under, Firefly , Sex is War, Hysteria, Steel of Swabia, Ticket to Paradise, I will be a king, Operation Supernova
Datum a místo konání: 3. 10. 2014, Masters of Rock Café Zlín
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: Pavel Langer


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuna Eliška vznikla jako momentální nápad a snaha pobavit děti

Bohumil Matějovský (2)Bohumil Matějovský nás naprosto okouzlil svou vtipnou a milou pohádkou Praštěný nápad kuny Elišky. Zeptali jsme se ho, jak vlastně tato vítězná pohádka vznikla a jaký literární žánr má on sám nejraději.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pozůstalí: Se smrtí se každý vypořádává jinak

pozustali200Pozůstalí je název zatím poslední knihy Alžběty Bublanové. Vyšla v nakladatelství Ikar a my vám v rámci dohánění restů přinášíme její recenzi.

...

Divadlo

Asanace neví, co chce svým divákům říct
ImageAsanace v pražském Divadle Na zábradlí je prvním jevištním ztvárněním jedné z her Václava Havla, kterého se autor nedožil. S inscenačním týmem ale i přes svůj vážný zdravotní stav spoluprac...

Film

Lovci a oběti - Jste připraveni vidět svět takový jaký je?

lovci 200Dluhy, exekuce, vymahači, to je hlavní téma filmu Lovci a oběti, ve kterém září Martin Kraus nebo Tomáš Hanák. Akce, napětí, nadsázka i příběh velké lásky nebude chybět v tomto novém českém filmu na...