Premiéru hry na motivy pohádky O dvanácti měsíčkách uvede v adventním čase pražské Divadlo MA

Premiéru hry na motivy pohádky O dvanácti měsíčkách uvede v adventním čase pražské Divadlo MA

Tisk

Zimni kouzlo 200Představení inspirované tradiční pohádkou „O dvanácti měsíčkách“ v humorném podání uvede v předvánočním období pražské Divadlo MA. Režisérka a ředitelka divadla Marianna Arzumanová vybrala pro známý příběh o Marušce, která je vyhnána zlou macechou do lesa, kde se setkává s dvanácti měsíčky, ve svém ztvárnění název „Zimní kouzlo“. Inscenace potěší jak děti, tak osloví i dospělé. Její obnovená premiéra se odehraje 24. listopadu na scéně divadla na adrese Žitná 41 na Praze 1. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v síti GoOut.

Na královský trůn usedlo dítě. Všichni se kvůli jeho přáním „staví na hlavu“, aby o ni náhodou nepřišli. Jsou Vánoce, venku mrzne, až praští. S vidinou zlaté odměny vyhání macecha s dcerou nebohou Marušku do lesa. Pro sněženky! Spící příroda je neúprosná a mrznoucí dívenku může zachránit jen kouzlo a zlaté srdce... Takový je jen stručný nástin děje, jehož pokračování prozradí až členové souboru během představení. Mezi nimi se představí Tereza Slánská, Denisa Licková, Pavlína Kročová v alternaci s Eliškou Nezvalovou, Sára El Maghrabi, Štefan Radačovský, Jiří Valeš v alternaci s Pavlo Maykutem a Jaroslav Tůma.

Zimni kouzlo1

„Chtěla jsem trochu být kouzelníkem. Chtěla jsem v tak zlém období, kdy svět vypadá černobíle, darovat lidem trochu naděje a jistotu, že jaro opět přijde a vždy přinese lásku... Stačí věřit a chtít! A také jsem si moc přála, aby představení pro děti bavilo i dospělé. Všichni aktuálně potřebujeme pohádku. Čím starší a moudřejší je člověk, tím víc, se mi zdá, to kouzlo pravé teď potřebuje...,“ vyjadřuje svou myšlenku, s níž hru vytvořila, její režisérka Marianna Arzumanová.

Málokdo ví, že stále oblíbená a nestárnoucí pohádka „O dvanácti měsíčkách“ je vůbec nej-starší původně českou pohádkou, jejíž fragment byl prvně zapsán již ve 14. století Bartolomě-jem z Chlumce, řečeným Klaretem. Spisovatelka Božena Němcová ji převyprávěla až o pět století později.

Zimní kouzlo
Režie: Marianna Arzumanová
Hudba: Evgeny Sharogradskiy
Hrají: Tereza Slánská, Denisa Licková, Pavlína Kročová / Eliška Nezvalová,
Jiří Valeš / Pavlo Maykut, Sára El Maghrabi, Štefan Radačovský,
Jaroslav Tůma, Eva Vrbová
Délka představení: 60 minut

Po uvedení premiéry zve Divadlo MA ke zhlédnutí hry „Zimní kouzlo“ ještě v dalších termínech, a to 8. a 13. prosince. Začátky inscenací: 24. listopadu v 19 hodin, 8. a 13. prosince od 19.30. Cena vstupenky je 500 Kč, děti do 12 let mají vstupné s 50% slevou.

zimni kouzlo plakat

Zdroj foto: Dimitri Goreloff

Více informací:
web: http://divadloma.cz
facebook: https://www.facebook.com/divadloMariannyArzumanove
instagram: https://www.instagram.com/divadlo.marianny.arzumanove/
linked in: https://cz.linkedin.com/company/divadlo-marianny-arzumanov%C3%A9-z-s


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Hořice

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Prague Shakespeare festival: ohromná událost!

Rutherford CravensPrague Shakespeare festival uvede od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadle Kolowrat v originální angličtin...


Literatura

Třicetiminutová kuchařka bezpšeničných receptů

Bez psenice 200Když vydal William Davis knížku Život bez pšenice, prý se strhla doslova bouře a milióny lidí změnily své stravovací návyky. Tito lidé zjistili, že geneticky upravená pšenice pro ně není nezbytně nutná, ba právě naopak – je nutričně ochuz...

Divadlo

Zlínské divadlo přináší další komedii od Francise Vebera

draha legrace 200Francis Veber je proslulý francouzský scenárista, producent, režisér, filmař a divadelník známý například díky filmu Drž hubu! nebo filmu a divadelní hře Blbec k večeři. Zřejmě právě díky jejímu úspěchu se v Městském divadle pustili do...

Film

Spolupracovat, nebo vzdorovat? Jan Cina ukáže v minisérii Herec, jakou cenu zaplatí za životní roli

Herec 200První polovina padesátých let, Československo, Praha. Stanislav Láník je talentovaný herec. Jeho postavení ale ovlivňuje kádrový profil. Otec zemřel v odboji, matku zabili po sousedově udání za údajnou kolaboraci s Němci. Zbyla mu tak pouze sestra An...