Rošťácké pohádky o zvířátkách pobaví děti i dospělé

Rošťácké pohádky o zvířátkách pobaví děti i dospělé

Tisk

Rostacke pohadky perexZvířátka se někdy chovají podobně jako děti. Také občas odmlouvají, nechtějí se mýt, malují po zdech nebo pečou podivuhodné dorty a´la „pejsek a kočička“. Ale ze všech sil se snaží polepšit. Jestlipak se jim to podaří? Odpověď je ukrytá v jedenácti laskavých a vtipných příbězích s kouzelnými ilustracemi.

 

Rošťácké pohádky o zvířátkách napsala Hana Novotná a vydalo je nakladatelství Bambook (Nakladatelský dům Grada). Knížka už na první pohled upoutá pestrou a vesele laděnou obálkou a také každá kapitola je bohatě doprovázená ilustracemi Marie Nováčkové.

Aby se všichni mohli polepšit...pokud budou chtit

Jednotlivé příběhy jsou v ideálním rozsahu, právě tak na čtení dětem před usnutím. Jejich základem je vždy nějaká drobná dětská (lidská) neřest, která zvířecí rodinku trochu potrápí, donutí všechny zúčastněné k tomu, aby se s tím nějak popasovali, a vygraduje poučným závěrem.

Myslím, že téměř všichni rodiče se v podobných situacích, jaké zvířátka prožívají, ocitli už mnohokrát a také děti budou schopné, byť na příkladu zvířecí říše, snadno je rozeznat. Takže pokud si po přečtení nechají ještě chvilku na zpětnou vazbu s postřehy od svých ratolestí a zhodnotí společně význam ponaučení, mohlo by to ve finále vést i k polepšení nejen lidských mláďátek, ale i jejich sourozenců, maminek, tatínků a třeba i kamarádů.

Je fajn, že v záplavě dětských knih na trhu se najdou i takové, které nechtějí být prvoplánově jiné a šokovat po vizuální a obsahové stránce. A ačkoliv není téma zvířecích lumpíků zrovna originální, uchopily jej autorky po svém a dokázaly vytvořit atraktivní pohádkovou knížku, po níž stojí za to sáhnout.

Rostacke pohadky

Rošťácké pohádky o zvířátkách
Autor: Novotná Hana
Ilustrace: Nováčková Marie
Datum vydání: 18. 1. 2024
Nakladatelství: Bambook, Grada
Edice: Pohádkové čtení
Věk: od 4 let

Hodnocení: 90 %

www.bambook.cz/
www.grada.cz/rostacke-pohadky-o-zviratkach-13744/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Moderní česká literatura? Střídavá péče pro Kukačku

stridava pece200V květnu 2016 vydala Mladá fronta novou knihu známému českému spisovateli Pavlu Bryczovi. Jde o knížku Střídavá péče pro Kukačku o soužití lidí, rozvodu a hlavně hledání pravdy. Podle popisky se jedná o škatulku detektivn...

Divadlo

Divadelní Flora odstartovala ve velkém

altOd čtvrtečního večera probíhá v Olomouci jeden z největších českých divadelních festivalů, Divadelní Flora. Její 16. ročník přibližuje festivalovým návštěvníkům tvorbu režiséra Jana Mikuláška, v unikátní retrospektivě se loučí s p...

Film

Seriálová sezona: Orphan Black

orphan black 200Seriálová sezóna v letošním roce přinesla spoustu novinek, několikero obnovených seriálů i pár utnutých příběhů. Kabelové stanice se ale zaměřily především na nové projekty, ze kterých už teď vycházejí naděje na další seriálové ikony. P...