Přidejte se ke dvěma sestrám a odhalte tajemství Zvonkového lesa

Přidejte se ke dvěma sestrám a odhalte tajemství Zvonkového lesa

Tisk

TajemstviZvonkovehoLesa perexSestřičky Marjánka a Alenka se rády smějí, vyvádí lumpárny a poznávají přírodu. Jejich radost ze života a láska k přírodě jsou tak silné, že se díky nim v nedalekém lese narodí víla. Proč se to stalo?

Když se víla dozví, že jejím posláním je ochránit les před nebezpečím, je zmatená. Neví, co mu hrozí, a tak nemá ani ponětí, co musí udělat. Jednoho obyčejného letního dne potká v lese obě dívenky, se kterými se okamžitě spřátelí. Jakou roli v záchraně lesa sehrají Marjánka s Alenkou? A podaří se nakonec zachránit les i jeho tajemství?

O autorce

Kniha Tajemství Zvonkového lesa vyšla díky úspěšnému crowdfundingu na online platformě Pointa. Napsala a ilustrovala ji Lenka Jeníková, copywriterka, co maluje. Tento příběh pro ni nejdřív představoval jen odreagování na rodičovské dovolené. Později přidala ilustrace a po dvou letech byla kniha hotová. Při tvorbě se inspirovala svými dcerkami, a tak se kniha pro ni stala prostředkem, jak si uchovat pulsující mateřské emoce.

Hřejivý a laskavý příběh

Příběh je psaný poutavým a zároveň jednoduchým stylem, a tak jej děti bez problémů pochopí. Protože v něm nechybí trocha kouzel ani dobrodružství, při kterém dívky musí ukázat svou vynalézavost a ochotu spolupracovat, budou malí milovníci čtení s napětím sledovat, jak si hrdinky se vzniklou situací poradí. Důležitými tématy jsou tady i sesterská láska a zájem o přírodu.

Hezky jsou zpracované také rodinné vztahy. Členové této knižní rodinky se mají rádi a chovají se k sobě s úctou a pochopením. I když se Marjánka a Alenka jednou nepohodnou, rychle se dokážou domluvit tak, aby byly spokojené ony i jejich vílí kamarádka. Díky tomu příběh vyvolá příjemné pocity nejen v dětech, ale i v dospělých. Je hřejivý, protkaný laskavostí a přináší pořád aktuální poselství o důležitosti rodiny, přátelství a přírody. Pestrobarevné ilustrace jsou nejen půvabné, ale dokonale doplňují i pozitivní atmosféru příběhu.

TajemstviZvonkovehoLesa

TAJEMSTVÍ ZVONKOVÉHO LESA
Autorka: Lenka Jeníková
Ilustrace: Lenka Jeníková
Vydáno: Pointa, 2021
Žánr: pohádka
Počet stran: 56

Hodnocení: 90 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/77327086/tajemstvi-zvonkoveho-lesa/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

coelho odvaha 200Knižní klub v těchto dnech vydal další diář Paula Coelha tentokrát zaměřený na Odvahu. Není pochyb o tom, že jej musejí mít milovníci tohoto brazilského spisovatele, ale jistě ním nepohrdnou ani ostatní.

Divadlo

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztv...

Film

Chuckyho nevěsta stírá rozdíl mezi roztomilou naivitou a škodolibostí

chuckyho nevestaVolné pokračování filmu Dětská hra s názvem Chuckyho nevěsta (1998) je snad tím nejlepším a zároveň nejsarkastičtějším, co může moderní horor nabídnout. Šikovně se zde stírá rozdíl mezi roztomilou...