Tajemství řádu arboriánů je novodobá foglarovka v moderním pojetí, která čtenáře vtáhne a nepustí

Tajemství řádu arboriánů je novodobá foglarovka v moderním pojetí, která čtenáře vtáhne a nepustí

Tisk

Tajemstvi radu arborianu 200Lucka, Patrik a Honza chodí do osmé třídy v malém českém městě. Jednoho dne narazí na znamení, která zde zanechal starý řád arboriánů. Kam vedou jejich stopy a copak tak vzácného mohli lesní mniši uschovat? A proč se v městečku začala pohybovat skupina osob? Odhalí parta mladých přátel tajemství řádu arboriánů nebo je předběhne někdo s nekalými úmysly?

 

Kniha nabízí příběh plný dobrodružství, zvratů, akce a napětí, ale zároveň opravdový natolik, že by ho mohl prožít jakýkoliv současný teenager. Text je psán moderní čtivou formou a svižným jazykem přístupným pro dnešní mladou generaci.

Tajemstvi radu arborianu obalka

Tajemství řádu arboriánů
Formát: 170 x 240 mm
Kniha je určena dětem od 11 do 15 let, v prodeji od října.
Vydalo nakladatelství Familium

Více informací: www.familium.cz


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Po Pobřežní cestě přichází Bouřlivé ticho

Bourlive ticho200Pobřežní cesta je kniha od Raynor Winnové, která vyšla loni v nakladatelství Kazda a letos je zde pokračování s názvem Bouřlivé ticho.

...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Jak buřiči a rozvratníci zachránili Hollywood

bezstarostni jezdci zurici byciŠedesátá léta narušila snad všude na světě zavedené pořádky, které v kinematografii dosud panovaly. Zejména režiséři se chtěli vymanit z područí služebnosti - ať již ji zosobňovaly ideologické tlaky, jak...