Cesta našich hovínek tam a zase zpět

Cesta našich hovínek tam a zase zpět

Tisk


kam odeslo hovinko perexKdyž se ocitneme na místě, kam i císařpán musí pěšky, usadíme se a vykonáme, co je třeba, završíme už automaticky tuto činnost spláchnutím. Produkty našeho snažení zmizí v nenávratnu a nás většinou ani nenapadne přemýšlet, jaký je jejich další osud. Ale zvídavé dítě ve věku kolem 3 – 4 let se může zeptat, kam se to všechno podělo. Vy buď odpovíte, že potrubím do kanalizace, což většinou bude stačit. Anebo se můžete prostřednictvím knížky “Kam odešlo mé hovínko?“ vydat na dobrodružnou cestu a odhalit tajný život našich bobků.


Objevíte skrytý svět potrubí a páchnoucích stok. Přímo pod našima nohama se toho děje víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Tato kniha provede všechny malé čtenáře každou fází kanalizačního systému, od spláchnutí přes čističku odpadních vod a koloběh vody v přírodě až po návrat do vodovodních trubek. A nezapomíná ani na recyklaci.

No fuj!
Titul s hovínkem v názvu může možná někoho citlivějšího pohoršit, ale své čtenáře si jistě najde. Autorka knihy Jo Lindley už od malička milovala kreslení. Když potom na univerzitě studovala architekturu, spojila kouzlo kreslených postaviček s technickými nákresy. Výsledkem její kreativity a dětinského smyslu pro humor je tato kniha o trubkách na bobky.

Ani pšouk nazmar!
Myslím, že knížku si oblíbí zejména předškoláci a žáčci zhruba od první do třetí třídy, kteří díky jednoduchým, ale pestrým obrázkovým schématům se srozumitelným popisem mohou sledovat cestu hovínek potrubím a separačními nádržemi. Ale i starší děti, které si již dokáží procesy v souvislosti s exkrementy celkem dobře představit, si rády počtou například o „velké bakteriální bitvě“ nebo „bobkobusu“. Ostatně, i mnozí dospělí budou překvapeni, co všechno je spojeno s likvidací a dalším využitím splašků. V podstatě se dá říci, že nic nepřijde nazmar. Ani pšouk.

 

kam odeslo hovinko

Kam odešlo mé hovínko?
Jo Lindley
Nakladatel: Pikola (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2021/05
Počet stran: 32


Hodnocení: 95 %

www.knizniklub.cz/knihy/522106-kam-odeslo-me-hovinko


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zrození vrány: Čtyři nárazy na tvrdou zem spojuje jedna záhadná postava…

Jiri vitovecperex

Debutová kniha Jiřího Vítovce je souborem čtyř mystických novel – někdy low-key a někdy otevřeně temných. Jak tyto příběhy spolu souvisí? Po přečtení všech vám to docvakne. Stále však bude půlka vesmíru volného prostoru pro hledá...

Divadlo

Nová sezona zlínského divadla bude plná žen, snů, zázraků a kouzel

mestske divadlo zlin200

Pestrý výběr z klasické i soudobé, světové i české dramatické tvorby opět nabídne divákům v příští sezoně Městské divadlo Zlín. Na Velkém sále uvede po Řeku Zorbovi dal...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...