Bear Grylls a Dobrodružství v džungli

Bear Grylls a Dobrodružství v džungli

Tisk

dobrodruzstvi v dzungli 200Po Dobrodružství ve velehorách a Dobrodružství v poušti nám anglický dobrodruh Bear Grylls skrze nakladatelství pikola přináší třetí díl série pro kluky a holky, tentokrát Dobrodružství v džungli.

 



Dobrodružný autor

Edward Michael Grylls přezdívaný Bear, (* 1974) je britský dobrodruh, spisovatel a moderátor. Tři roky sloužil jako výsadkář u britských speciálních jednotek SAS. Proslavil se jako průvodce v seriálem Nutné k přežití (Ultimate Survival/Man vs. Wild) vysílaném na stanici Discovery Channel. Ve věku 23 let se stal nejmladším Britem, který zdolal Mount Everest. V červenci 2009 se stal nejmladším (35 let) vedoucím skautů ve Velké Británii.

Co se týká psaní, tak rozhodně není žádným nováčkem, i když většinou psal odborné či životopisně zaměřené knihy, například: Cesta vlka, extrémy naší planety, Let duchů, Příběhy skutečné odvahy, Zlato bohů, Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu.

„V divočině jsme silnější jako tým“

Jako v předešlých dílech, i zde čerpá autor z postav, které nám představil na letním táboře. V tomto díle bude hlavním hrdinou malý Omar, který chce za všech okolností vítězit a být první. Díky prostředí džungle, kde člověk musí fungovat jako tým, poznává, že je lépe být v týmu, než sám a že se má pospíchat pomalu. Bear nás poučí o zákonu džungle, o nástrahách džungle, na co si dávat pozor, jak se do takového místa vhodně obléci, jak si najít potravu a od čeho se držet dál.

Výchovná kniha pro děti od sedmi let

Bear Grylls umí skombinovat a popsat akci pro děti se základními postupy přežití v džungli. V závěru knihy ještě nalezneme oddíl Věděli jste?, který nás seznámí s pár zvláštnostmi, jež se týkají džungle. Trochu mi tu chybí kvíz, který byl součástí minulého dílu. Černobílé ilustrace Emmy McCannové sice nejsou barevné, ale výstižně vyprávění dokreslují a už mi k této sérii neodmyslitelně patří.

Kniha jistě potěší malé dobrodruhy a zároveň je poučí o tom, jak přežít zrovna na tomto specifickém místě naší planety. 

dobrodruzstvi v dzungli

Název: Dobrodružství v džungli
Autor: Bear Grylls
Ilustrace: Emma McCannová
Originální název: The Jungle Challenge (2017)
Žánr: dobrodružné, pro děti a mládež
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2021, pevná vazba
Počet stran: 136
Hodnocení: 65 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/bear-grylls-dobrodruzstvi-v-dzungli/kniha/13755/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Silný válečný příběh inspirovaný skutky Nicholase Wintona

 Dítě na nástupišti 100Dítě na nástupišti britské autorky Gill Thompson nabízí fiktivní zápletku odehrávající se zejména během druhé světové války, v níž najdete řadu skutečných míst, osob i událostí. Podíváte se do koncentračních táborů, ...

Divadlo

BRANICKÝ ZÁZRAK: Protančit se s lidmi bez domova zpátky k radosti ze života

branicky zazrak 200Humorná nadsázka, originální autorská hudba, hravá choreografie i netradiční pojetí společenských i ryze osobních témat. Nový divadelní muzikál Branický zázrak Jana Svěráka a Tomáše Kluse bude uveden hned na dvou divadelních scénách....

Film

Dobové detektivní drama Úsvit má plakát z dílny hollywoodské designérky Desi Moore

plakát ÚSVIT film (2)Několik dní před světovou premiérou, která se odehraje 1. července v Hlavní soutěži 57. MFF Karlovy Vary, tvůrci zveřejňují plakát k filmu Úsvit. Autorkou plakátu je renomovaná hollywoodská designérka Desi Moore. Ve filmové...