Bohuš Matuš a Hynek Tomm dostali dukáty od Zuzany Bubílkové

Bohuš Matuš a Hynek Tomm dostali dukáty od Zuzany Bubílkové

Tisk

Matus Tomm perexBohuš Matuš a Hynek Tomm mají silné hlasy. Dokážou vystřihnout popík i zazpívat vážnější kousky. V karlínském divadle to na společném koncertě roztočili. Hynek zazpíval několik svých písniček. Jedna z nich, s textem Josefa Fouska, byla věnována rodnému Chebu. Zazpíval i slavný Montiho čardáš z repertoáru Evy Pilarové.


Bohuš potěšil přítomné diváky a posluchače písněmi, které proslavili Karel Gott nebo Waldemar Matuška. Oba zpěváci si zazpívali i společně. Koncert zakončili songem Lady Carneval z dílny Karla Svobody a textaře Jiřího Štaidla, který Karel Gott prvně zazpíval v Riu de Janeiru na písňovém festivalu Zlatý kohout 1968.

Matus Tomm

Jako překvapení přinesl Hynek Bohušovi dort s číslicemi 50/10. Jím mu pogratuloval k jeho padesátým narozeninám, přičemž desítka symbolizovala počet let, po která trvá jejich pěvecká spolupráce na jedenáctiminutovém duetu „Znám jednu dívku", který kdysi zazpívali Karel Gott s Waldemarem Matuškou.

Matus Tomm 2

„Kdysi nám ho posvětil dirigent Václav Hybš," řekl na jevišti Bohuš. Hynek zpíval Karla Gotta, Bohuš Waldemara Matušku. Dívkou, která rozdala zlaté dukáty, byla Zuzana Bubílková. Tak pak prezentovala i své pásmo reagující na aktuální dění, kterým rozesmála publikum. Diváci odcházeli spokojeni, s naladěním na veselou notu.

Foto: Vladimír Zemek


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Na spatném miste perexPaige ztratila práci a rozešel se s ní přítel. Její matka Joan se po smrti manžela začne cítit osamělá. Chloe, vdaná máma dvou dětí, uvízla v nešťastném manželství, které ničí manželovy nevěry. Heather, Paigeina sestře...

Divadlo

Pod slávou herectví se skrývá i jeho bída?

200divZajímá vás, co vše obnáší herecké povolání? Jaká dilemata musí (nebo nemusí?) umělci řešit, pokud se ocitnou v konfrontaci s represivním režimem? O tom všem pojednává kniha Sláva a bída herectví, poskládaná z řady příspěvků, které se zabývají jednak her...

Film

Be2Can se představuje podesáté

Be2Can perexJiž desátého ročníku přehlídky Be2Can se dočkají pražští i mimopražští filmoví diváci. Je to přehlídka snímků, přichystaných do tuzemské distribuce jedinou firmou – je jí Film Europe. Poněkud záhadný název této akce odkazuje k tomu, že zařazeny jso...