Navštivte II. minifest Tiskárny Havlíčkův Brod

Navštivte II. minifest Tiskárny Havlíčkův Brod

Tisk

MINIFEST 200V sobotu 3. června oslaví Tiskárny Havlíčkův Brod na havlíčkobrodském náměstí jejich třicáté první narozeniny na akci Minifest.

 

 

 

Koncert je současně po pěti sezónách symbolickým i faktickým rozloučením se seriálem Golden Eye.

SKINNY MOLLY (www.skinnymollyrocks.com)

Jižanský název kapely Skinny Molly z amerického Nashville přímo odkazuje na příslušnost a provázanost se známou floridskou líhní největších legend jižanského rocku, kterými jsou LYNYRD SKYNYRD, BLACKFOOT a MOLLY HATCHET. Kapelu založil v roce 2004 kytarista, zpěvák a skladatel Mike Estes, který část devadesátých let prožil právě v kapele LYNYRD SKYNYRD. Americká kapela se do Havlíčkova Brodu vrací po čtyřech letech, když její první dva koncerty v klubu Oko provázelo nadšení fanoušků!
Tvorba SKINNY MOLLY představuje (v intencích jižanského rocku) zdařilý mix country a hutnějšího rocku. Koncertní setlist slibuje zhruba polovinu vlastní tvorby a polovinu skladeb od bývalých členů, samozřejmě nebude chybět erbovní jižanská hymna „Sweet Home Alabama“. Kapela za dobu svého působení vydala tři studiová alba: No Good Deed (2009), Haywire Riot (2013) a Here for a Good Time (2014).

HOLEČEK & MARCEL PROJECT

Jan Holeček a Pavel Marcel – duo renomovaných muzikantů s bohatou hudební historií spjatou jak s jejich vlastními projekty (Holeček – Livin Free, Flamengo reunion session, Marcel – Pumpa, Skinny Molly), tak s legendami jako Luboš Andršt (Holeček) či Michal Prokop (Marcel) nyní nově společně zúročuje své zkušenosti i chuť k hledání nových cest coby Holeček & Marcel Project.

Kapela po vydání svého debutového alba vyjíždí na Light Up Your Fire tour. V rámci programu minifestu vystoupí v rockovější tzv. "elektrické" variantě za doprovodu basové kytary (Zdeněk Wimpy Tichota), bicích (Jiří Zelí Zelenka/Michal Kolouch Daněk) a druhé elektrické kytary (Jiří Rambousek)

BASS (www.facebook.com/bassrockreunion)

Kapela ostřílených muzikantů má v repertoáru převzaté skladby jak světových kapel (AC/DC, Deep Purple, Rolling Stones, Iron Maiden, KISS, ZZ TOP), tak českých klasiků blues rocku (Krausberry) a jižanského rocku (Žlutý pes, Pumpa).

MINIFEST

Line up:

17:00 BASS
18:30 HOLEČEK & MARCEL PROJEKT
20:30 SKINNY MOLLY

Vstup volný.

Více informací: https://www.facebook.com/events/570937614766901


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Královna stínů vyrovnává své účty

kralovna stinu200Nakladatelství CooBoo přináší zejména náctiletými čtenářkami toužebně očekávaný čtvrtý díl bestsellerové série Skleněný trůn americké spisovatelky Sarah J. Maasové nazvaný Královna stínů, v němž se do Adarlanu opět vrací Celaena Sardot...

Divadlo

Igor Orozovič spolu se skladatelem Ivanem Acherem vypustil do světa jeden z prvních divadelních soundtracků

bezruky frantik200V Divadle pod Palmovkou se těší velké pozornosti diváků i odborných recenzentů černočerná komedie Bezruký Frantík, jejíž scénář napsali Tomáš Dianiška s Igorem Orozovičem. Inscenace dokonce získala letos na jaře nominaci v Cenách di...

Film

DVD Pohádkář

Pohadkar 200Český film Pohádkář, který vznikl podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatelky Barbary Nesvadbové, měl loni na podzim v kině svoji premiéru. Český lev ho ocenil za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli (Matěj Hádek), nejlepší kameru, zvuk i...