Františkovi Niedlovi vychází nový román Na králův příkaz

Františkovi Niedlovi vychází nový román Na králův příkaz

Tisk

Na kraluv prikaz200Na bývalého žoldnéře, rytíře, majitele hradu Jenčov a hlavního hrdinu knižní série Ondřeje z Rohatce čeká další, v pořadí již třetí, dobrodružství, které jeho autor, spisovatel František Niedl, nazval Na králův příkaz.

 

 

 

Předchozí dva díly této série – Ano, můj pane a Železná rukavice – vzbudily velký čtenářský zájem zejména díky strhujícímu ději a obeznámenosti s prostředím.

Tentokrát se Ondřejovi z Rohatce podařilo vyvléci se z osidel křivoklátského purkrabího Chvala z Valdéře, jenž ho chtěl připravit o hrad Jenčov i hamr na výrobu železa. Ondřej však čeká na den, kdy bude vyzván, aby svého krále následoval do boje. Píše se rok 1341 a Janu Lucemburskému zbývá posledních pár let života...

S Františkem Niedlem a dalšími autory nakladatelství MOBA bude možné se osobně setkat a nechat si podepsat knihy během Světu knihy. Jednou z hlavních osobností letošního veletrhu bude i německý spisovatel Volker Kutscher, autor knižní předlohy seriálu Babylon Berlin.

Na kraluv prikaz
Květnové tituly nakladatelství MOBA:

  • Volker Kutscher, Transatlantik, světový bestseller
  • Kate Quinn, Diamantové oko, román
  • František Niedl, Na králův příkaz, historický román
  • Alena Jakoubková, Lepšího manžela abys pohledala, ženský román
  • Helena Drdlová, Když se mnou půjdeš tajgou, román
  • Naďa Horáková, Čas madon, Edice Původní česká detektivka
  • Luděk Kubát, Nikdo nemusel zemřít, Edice Původní česká detektivka

Více informací: www.mobaknihy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Celé Česko čte dětem®. Platí toto tvrzení i pro vás?
ImageBohulibý projekt Celé Česko čte dětem® je mediálně poměrně dobře známý. Ale protože my máme také velmi rádi knížky i děti, není na škodu si ho trochu připomenout. Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte ...

Divadlo

Horská dráha, přehlídku šarmu a osobního kouzla

Horska draha perexPrvní premiérou roku 2019 v Divadle Bolka Polívky v Brně byla 11. ledna francouzská konverzační komedie Erica Assouse, která si hraje s prvky absurdního humoru. Je určena pro dva herce a v režii Petra Halberstadta se v ní představ...

Film

Evoluce: Krotitelé sci-fi hmyzu

altFilm Evoluce se od svého vzniku v roce 2001 těší stálé oblibě a nezestárnul dodnes. I na béčkové počítačové animaci totiž můžeme vidět, jak by se život vyvíjel, kdyby nešlo o náhodu, ale jakýsi akcelerovaný záměr.

...