Kniha Born to Run 2, pokračování světového bestselleru je na světě

Kniha Born to Run 2, pokračování světového bestselleru je na světě

Tisk

born to run 200V angličtině vyšla Kniha Born to Run 2 - The Ultimate Training Guide, pokračování veleúspěšného prvního dílu Born to Run (česky Zrozeni k běhu). Autor Christopher McDougall si k pokračování přizval jako spoluautora běžeckého kouče Erica Ortona a po dlouhých 13 letech společně napsali díl druhý, ve kterém shrnuli vše, co za posledních 15 let v běhání zažili.

 

Born to Run 2 odhaluje tajemství tréninku, kterým se Chris za pouhý jeden rok proměnil ze zraněného, sklíčeného a obézního bývalého atleta v ultramaratonce. „Naše nová kniha Born to Run 2 je podle nás dokonalým společníkem pro každého, kdo se chce naučit tradiční starověký způsob, jak běžet plynuleji, snadněji a rychleji,“ říká spoluautor Christopher McDougall.

Základem knihy je popis sedmi aspektů, které jsou podle autorů v běhání nejdůležitější. Je to tzv. Free 7: Food, Fitness, Form, Focus, Footwear, Fun and Family (strava, fyzická kondice, běžecký styl, pozornost, obutí, zábava a rodina). Kniha pak přináší cvičení, kterými se lze v jednotlivých aspektech zlepšit.

„Autoři v knize sepsali a chtějí předat čtenářům vše, co za poslední roky s běháním zažili a sestavili tak běžecký manuál pro každého. Jak pro začátečníky, tak i pro profesionály. Prostě pro všechny, kdo běhání milují jako oni,“ říká Aryna Levchenko z českého zastoupení značky minimalistické obuvi Xero Shoes, která je partnerem knihy.

born to run xero shoes

Born to Run 2 obsahuje 90denní tréninkový program Run Free navržený tak, aby vyčistil běžeckou formu, posílil klíčové svalové systémy a připravil člověka na jakkoli dlouhý běh. „Pomocí přístupu Run Free se zbavíte nepříjemných bolestí a předejdete budoucím zraněním. Běhání bude opět zábavné a snadné, bez ohledu na terén a vzdálenost,“ říká Eric Orton, běžecký kouč a spoluautor knihy Born to Run 2.

Knihu čekají překlady do mnoha jazyků včetně češtiny. Oba autoři nyní objíždějí svět se svou roadshow na podporu své knihy a bot Xero Shoes, které podle nich nejlépe splňují požadavky na takové běhání.

born to run obalka


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Ona neměla nic. Oni mají všechno. Hra začíná

Hra o dedictvi perexAvery Grambsová chce jen jediné. Přežít střední školu, získat stipendium a vypadnout. Její plány ale naruší smrt miliardáře Tobiase Hawthorna, který celý svůj majetek odkáže právě Avery. Avery o něm ale až dosud ani neslyšela...

Divadlo

Divadelní rekonstrukce vraždy Alexandra Litviněnka

Prilis drahy jed perexAlexandr Litviněnko (Petr Lněnička), bývalý agent KGB a FSB, emigroval v roce 2000 do Velké Británie poté, co se stal v Rusku nežádoucím kvůli zveřejnění nezákonných praktik tamějších tajných služeb. S manželkou Marin...

Film

Režisér a scenárista Jiří Mádl právě dotočil svůj dosud největší film Vlny

vlny2 (2)Napínavé dobové drama z konce šedesátých let natáčel Jiří Mádl podle vlastního scénáře, teď snímek míří do postprodukce. Příběh dvou bratrů, jejichž filmový osud se protne se skutečnými událostmi kolem skupiny korespondentů mezinárodní redakce Českos...