Místo návštěv doktora kopec smíchu od Knora. Miloš Knor a jeho K(n)oření právě vychází

Místo návštěv doktora kopec smíchu od Knora. Miloš Knor a jeho K(n)oření právě vychází

Tisk

koreni-zivota200I když to tak někdy nevypadá, jakýkoli den v jakémkoli roce může být plný smíchu. Důkazem jsou i glosy populárního komika Miloše Knora, které dokážou zlepšit náladu od jara do zimy. Dá se doma vypěstovat ananas, aniž byste si přivodili smrtelné zranění? Jak vypadá hybridní hospodská hádka? A proč je Ježíšek neviditelný? To a mnoho dalšího se dozvíte v rozpustilých úvahách, se kterými najdete chuť do života za každé situace.

 

K(n)oření obsahuje autorovy glosy, původně určené pro rozhlas. Dotýkají se různých životních situací a oblastí, do nichž se denně dostáváme. Co vše se může přihodit při používání moderních technologií? Jaké zážitky nám může nadělit obyčejná návštěva restaurace? A jaká překvapení může přinést sport či sportovní utkání nebo třeba i takové nevinné sbírání hub? Miloš Knor k tomu dodává: „Je to ideální kniha do čekárny, do autobusu, do vlaku anebo třeba na záchod. Můžete si ji vzít i na dovolenou, ale pochopitelně ji lze číst všude. Glosy jsou krátké a nijak na sebe nenavazují, takže můžete knihu otevřít kdykoliv a kdekoliv. Stejně se pak dá i zavřít.“

Každá kapitola knížky, která vychází v nakladatelství CPress, přináší čtenáři humorné osvěžení, a to nejen díky glosám, ale i ilustracím Evy Knor, autorovy manželky.

Knihu doporučuje i Marian Jelínek, hokejový trenér a kouč

Někdo nám při narození otočil naše přesýpací hodiny života, a jak všichni dobře víme, jednoho dne se dosypou. Čas, který zde strávíme, lze vyplnit různorodým způsobem. Co je nám však společné napříč věku, generacím, genderu či různorodému náboženskému vyznání, je fakt, že chceme mít většinu času dobrou náladu, smát se. Možná lze i tímto způsobem vnímat míru životního štěstí – kolik dnů, hodin, minut… se smějeme.

Při čtení knihy komika, moderátora a producenta Miloše Knora lze očekávat, že určitou dávku smíchu dostanete naservírovanou. Co jiného také od dobré značky čekat, že? Ano, jistě, řeknete si. Jenže ono není jednoduché naplnit očekávání, v tomto případě čtenářů. Ona dobrá značka také zavazuje. Ke své první knize Instant autor přidává další, v pořadí druhou knihu povídek, glos, vyprávění a postřehů s názvem K(n)oření.

Autorovi se podařilo nejen naplnit očekávání, ale v několika ohledech ho i předčít. Jedná se o svěží četbu, která pohladí duši každého čtenáře, donutí ho se zastavit, zamyslet či zavzpomínat a hlavně se upřímně zasmát. A o to tady přece jde!

koreni-zivota

O autorovi:

Miloš Knor (*1967) je komik, moderátor, scenárista, režisér, spisovatel, glosátor, dramaturg, producent a zemědělec. Je absolventem Střední zemědělské technické školy, obor mechanizace zemědělské výroby, v Českých Budějovicích. Pracoval v Mototechně, Uhelných skladech a Coca-Cole. V roce 2007 debutoval v pořadu Na stojáka na HBO. Od té doby se věnuje stand-up comedy profesionálně. Je také všestranným sportovcem. Hraje lední hokej v týmu HC Olymp, tenis a golf. V současné době ho můžete pravidelně vídat v divadlech s jeho Šou jednoho Knora.

Více informací: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/85050770/milos-knor-k-n-oreni-zivota/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Príručka prvej pomoci pre laikov

pomoc200„Znalost a dovednost poskytovat první pomoc se v dnešní vyspělé době považuje za běžný standard základního vzdělání každého člověka“. A táto nová príručka, z vydavateľstva Grada, pomáha získať práve túto znalosť.

...

Divadlo

Nechte se očkovat Shakespearem a léto bude fajn!

shakespeare boure 200Užijte si léto ve společnosti anglického divadelního génia a těch největších českých hereckých hvězd. Předprodej Letních shakespearovských slavností startuje 4. května 2021 na www.shakespeare.cz a v síti Ticketmaster. Generáln...

Film

Dětská hra 2 je plná veselého zabíjení

detska hra2 plakat 200Film Dětská hra 2 (1990) je horor ze staré školy. Upřímný malý chlapec si chce hrát a užívat života, když najednou se mu do cesty připlete panenka očarovaná kouzly Voodoo. Něco podobného se může stát každému ...