Odhalením pachatele záhadných vražd v Berlíně roku 1922 začíná nová krimi série s detektivem Leo Wechslerem

Odhalením pachatele záhadných vražd v Berlíně roku 1922 začíná nová krimi série s detektivem Leo Wechslerem

Tisk

Leo Berlin200Autorkou napínavé a autentické retro detektivky Leo Berlin s důmyslně propletenými dějovými linkami je držitelka mnoha německých literárních ocenění Susanne Goga. První kniha (zatím) osmi dílné série v hlavní roli s detektivem Leo Wechslerem s názvem Leo Berlin je zařazena i do aktuálního výběru nejlepších knih letošního jara – Velkého knižního čtvrtku.

 


„Susanne Goga prochází scénami svého románu, jako by dané místo a dobu sama zažila. Leo Berlin má vše, co opravdu dobrý kriminální román potřebuje: berlínský kolorit, napínavou zápletku, živé dialogy a propletené dějové linie. Jakmile se začtete, je těžké knihu odložit,“ říká o novince literární kritička Rheinische Post, Inge Schnettler.

Detektivní román Leo Berlin spisovatelky a překladatelky Susanne Goga ze stejnojmenného originálu do češtiny přeložil Tomáš Butala a vychází 7. března 2023.

Anotace Leo Berlin

Berlín 1922. Poválečná inflace nabírá na obrátkách, Německo je politicky rozvrácené a lidé po prohrané válce nemohou najít klid. Detektiv inspektor Leo Wechsler, ovdovělý otec dvou malých dětí, dostává za úkol vyřešit záhadnou vraždu. Zázračný léčitel, jehož pacienti pocházely z vyšších společenských vrstev, byl nalezen mrtvý ve svém bytě, kde ho někdo ubil jadeitovou soškou buddhy. Jenže neexistují žádní svědci ani žádné stopy, které by Wechslera dovedly k vrahovi. Zatímco vyšetřování stojí mrtvém bodě, dochází k další vraždě, uškrcení postarší prostitutky. Mohou tyto případy nějak souviset? Pátrání, které inspektora Wechslera zavede do elegantních sídel, chudinských čtvrtí, kokainových doupat i pod červené lucerny, navíc komplikuje detektivův kolega von Malchow, který se otevřeně hlásí k pravicově nacionalistickým názorům…

Leo Berlin

Březnové novinky nakladatelství MOBA:

  • Susanne Goga, Leo Berlin, historická detektivka, Velký knižní čtvrtek
  • Monika Czernin, Žila jsem příliš krátce, historický román
  • Margit Steiborn, Nové nebe, historický román
  • Vlastimil Vondruška, Zásnubní prsten, historická detektivka
  • Deon Meyer, Temný proud, thriller
  • Helen H. Durrant, Dvě oběti, britská detektivka
  • Martin Nesměrák, Z kamene a vápna, historická detektivka
  • Holly Martin, Podzimní nebe nad Rubínovými vodopády, ženský román
  • Veronika Černucká, Večírek s hořkým koncem, edice Původní česká detektivka
  • Boris Steinbauer, Smrtící obhajoba, edice Původní česká detektivka


Více informací:www.mobaknihy.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Rozložíš paměť Marka Torčíka je smutným obrazem české společnosti nultých let

Rozložíš paměťRozložíš paměť je autobiografický román stylizovaný do autofikce. Marek Torčík zde popisuje, jaké je to dospívat v průmyslovém Přerově, v sociálně slabé rodině. Vyrůstá s matkou samoživitelkou, která splácí dluhy svého manžela. Celý román...

Divadlo

Láska ke třem pomerančům: komedie plná vitamínů

laska ke trem pomerancumDivadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede zcela novou kouzelnou pohádku plnou vitamínů na Malé scéně ABC. Hru podle nového překladu scénáře Carla Gozziho zrežír...

Film

Jako nikdy vhlédneme do duše umírajícího umělce

200filmFilmový obraz lidí, vědomých blížícího se konce své pozemské pouti, zdůrazňoval v minulých desetiletích hlavně jejich nenadálou aktivitu, kdy se pokoušeli něco změnit či prosadit - z české tvorby lze uvést zejména Kachyňova Směšného pána (1969), jatého př...