Zpěvačka Elly ve své novince Harder rozvíjí otázku ženské síly

Zpěvačka Elly ve své novince Harder rozvíjí otázku ženské síly

Tisk

Elly200Téměř po třech letech na české hudební scéně přichází Elly s novinkou, která posouvá její kariéru k dalším cílům. Song má podpořit nejen ženy v tom, aby se nebály dělat zásadní rozhodnutí. Mnohdy se totiž zdají být těžší, než doopravdy jsou.

 

 

Ambiciózně produkovaná skladba demonstrující ženskou sílu vznikala delší dobu. „Je to vlastně nejstarší věc, co jsem kdy napsala. Myslím, že jen čekala na ten správný čas a teď se všechno sešlo tak, že je výsledek lepší, než jsem si uměla představit,“ popisuje Elly. „Tohle téma je pro mě důležité a jsem ráda, když se ve společnosti vyzdvihuje i ženská stránka věci. Z jiného úhlu pohledu, ale stejně tak mě bavila deska Umami od Ewy Farné.“

O produkci se postaralo trio Production Lovers, které je podepsané například pod singlem ledová od Bena Cristovao nebo albem Sunny Days Mikuláše Hrbáčka. S Elly spolupracují už druhým rokem. „Mám ráda tenhle zvuk a když jsou věci velkolepé. S klukama z Production Lovers spolupracuji už několik let a díky tomu jsme skvěle sehraní. Vždycky vědí, jakým směrem bych song ráda vedla.” Komentuje vyznění singlu a jeho zpracování zpěvačka. V minulosti se songem Are You There se Elly povedlo obsadit šesté místo nejhranějších písní v českém rádiovém éteru, kdy singl hrála Evropa 2, Fajn Radio i Radiožurnál.

V dnešní době by se song neobešel bez adekvátně zpracovaného videa, které je v tomto případě opravdu jedinečné. Pod taktovkou B-TOLD Films se klip jako první v Česku natočil s technologií LED Volume. Ta možnosti toho, co se v klipu objeví, posouvá do světových rozměrů.

Scéna vyprahlé savany se zapadajícím sluncem by se v lednu hledala složitě, nebo by se za ní muselo cestovat přes půl světa. Díky technologii, kterou využívají světové produkce, například Disney v seriálu Mandalorian, byla možnost vytvořit jakékoli prostředí ve studiu FZG v Klecanech. „Jsem rád, že se mi povedlo obhájit tenhle koncept a zkusit nové technologie, protože jsme díky nim mohli natáčet celý den v nejkrásnějších atmosférách. Ty se venku sice dějí přirozeně, ale trvají jen několik minut,“ komentuje dílo kreativec MJ, vlastním jménem Michael Jurásek, který veškeré prostředí využité v klipu sám vytvořil.

Elly1

Zdroj foto: Pavla Hartmanová

Více informací:

https://www.instagram.com/elly_musicofficial/
https://open.spotify.com/artist/58SiiPGMtAPMaQyNkn9Fbs?si=tmCn7bBHTAmVZN_h7qHFoA&;nd=1


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Když se detektivové štvou za pachatelem jako za lovnou zvěří

zve 200Ze Švédska vyrazil na cestu do knihkupectví po celém světě další román. Tentokrát se jedná o dílo z pera spisovatelského tandemu Kerstin Signe Danielsson a Roman Voosen. Jejich detektivní román Jako zvěř slouží opět jako...

Divadlo

Půjdeš mi za svědka? To je nová komedie o mnohdy neuvěřitelných vztazích mezi lidmi

Pujdes mi za svedka200Mam pozve na svoji svatbu s Lili, se kterou již 12 let chodí, za svědka svého nejlepšího přítele Toma, kterého několik let neviděl, protože mu Lili zakázala se s ním stýkat, a to proto, že kdysi opustil jejich kamarádku. Tom p...

Film

Olga – objekt, který si dělal, co chtěl

Olga perexPoté, co MagicBox vydal na DVD dokument Století Miroslava Zikmunda, postaral se i o distribuci dokumentu o další významné české osobnosti, ke kterým Olga Havlová bezesporu patří. Jak Olga ovlivňovala život prvního českého prezident, jak prožívala dl...