Tip na knihu: Stopy na cestě od Valerije Markuse

Tip na knihu: Stopy na cestě od Valerije Markuse

Tisk

stopy-na-ceste200Tento ukrajinský bestseller vyšel poprvé roku 2018 jako první kniha Valerije Markuse. Ten se jako výsadkář účastnil bojů na východě Ukrajiny hned na začátku vypuknutí rusko-ukrajinské války (2014).

 

 

Román se dočkal více než deseti vydání a je považován za jedno z nejlepších uměleckých děl zpracovávajících téma války na Ukrajině. Přináší silnou zkušenost dramatických událostí, které čtenář může prožít téměř jako očitý svědek. Emoce se prolínají s fakty, neuvěřitelné příběhy každého jednotlivého vojáka s novodobým bojem ukrajinského národa jako celku za svobodu a důstojnost. Kniha navíc obsahuje téměř sto QR kódů, které prostřednictvím fotografií a videí přenesou čtenáře mezi skutečné lidi a příběhy na frontě.

Přečtěte si rozhovor s překladatelkou knihy Ritou Kindlerovou: „Je to jeden z nejlepších příběhů o lidskosti a cestě člověka k poznání sebe sama a svého místa na světě.“

Valerij Markus (*1993) je ukrajinský výsadkář, armádní kronikář, bloger a cestovatel, veterán rusko-ukrajinské války. Účastnil se bojů o města Slovjansk a Debalceve, Kramatorsk a Šachtarsk v Doněcké oblasti. Autor příspěvků a videí na Facebooku a Youtube, především o událostech z války na Donbasu. V současné době opět bojuje proti Rusům za svobodu Ukrajiny.

stopy-na-ceste

Stopy na cestě
Formát: 170 x 240 mm
Vydalo nakladatelství Familium

Více informací: www.familium.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jedna neobvyklá noc v hotelu

Plamenak200V nakladatelství Rosier vyšel Alexandře Bajnarové Plameňák. Jaká tato útlá narůžovělá kniha je?

 

...

Divadlo

Úniková hra Faust vás vtáhne do mystické historie

faust200Únikovou hru Faust si můžete užít v prostoru Enigma Prague (Svornosti 18, Praha 5-Smíchov). Koncipována je tak, aby si hráči nejenom „zahráli“, ale dozvěděli se i něco z jednoho z nejstarších českých a pražských mytologických příběhů.

...

Film

Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky
ImageVydavatelská a distribuční společnost Magic Box přináší na DVD pokračování oblíbené Disneyho klasiky Lady a Tramp z roku 1955, jímž je film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství, který v roce 2001 natočil režisér <...