Přinášíme další inspiraci na čtení

Přinášíme další inspiraci na čtení

Tisk

kk 200Podívejte se, jaké nové knihy vycházejí v nakladatelství Euromedia Group.

 

 


Inspirující příběh ženy, která na cestě k poznání sebe sama překonala 7 oceánů

Působí nenápadně, ale když začne povídat, zatají se vám dech. Jako desátý člověk na světě dokončila výzvu „Oceans Seven“. Je první ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Dalo by se říct, že Abhejali Bernardová je nejlepší česká plavkyně, kterou neznáte.

Cesta k dosažení „Sedmičky oceánů“ je však v jejím příběhu mnohem poutavější než samotné dosažení cíle. Její výpravy po světě totiž nejsou jen o plavání, jsou především výpravami do nitra. S pomocí meditace, za hranicemi pohodlí a toho, co zná, poznává sama sebe. A svým vyprávěním v nás probouzí přesvědčení, že všichni dokážeme víc, než si myslíme.

Kniha obsahuje řadu unikátních fotografií. S předmluvou Lucie Výborné.

Abhejali Bernardová (*1977) je milovnice sportovních výzev všeho druhu, která se od osmnácti let věnuje meditaci. Povoláním překladatelka v nakladatelství, kterou můžete potkat, jak s mírovou pochodní Peace Run běhá po světě nebo jak organizuje běžecké závody nebo Plaveckou šestihodinovku. Své zážitky a lekce z plavání a poznávání ráda sdílí s ostatními – vypráví na školách, přednáší firmám nebo na konferenci TEDx. Více se ní můžete dozvědět zde: https://abhejali.cz/

Abhejali Bernardová: Dokud voda neskončí, předmluvu napsala Lucie Výborná, vydává nakladatelství Universum, 400 stran

kk dokud voda neskonci

Biografie jednoho z nejlepších tenistů 21. století

Vítěz dvaadvaceti grandslamových titulů ve dvouhře, včetně bezprecedentních čtrnácti z French Open (známých též jako Roland Garros). Španěl Rafael Nadal, je jedním z nejlepších tenistů všech dob.

Tato bohatě ilustrovaná biografie mapuje jeho ohromující cestu na vrchol od raných let, kdy ho na Mallorce trénoval strýc Tony a on snil o tom, že se stane profesionálním fotbalistou, přes začátky turnajové kariéry, profesionální kariéru, první vítězství na seniorském okruhu ATP, první vítězství na Roland Garros, první vítězství ve Wimbledonu a první zlatou olympijskou medaili až po zisk rekordního 21. grandslamového titulu.

Popisuje jeho vztah s rodinou, trenérem a také lásku ke středomořskému ostrovu, který od narození zůstává jeho domovem.

Osu knihy tvoří deset klíčových zápasů jeho kariéry. V jejím průběhu sledujeme vlastnosti, jež tohoto tenisového mistra charakterizují: jeho rituály a tiky na kurtu, levorukost, agresivní styl hry, ale rovněž jeho obchodní zájmy. Dozvíme se něco víc o jeho vztahu ke Španělsku i o nenasytné touze po dalších a dalších grandslamových titulech.

Příběh doprovází působivá galerie snímků, na nichž je Rafa zachycen jak na hřišti, tak mimo kurt, a také názorné informační grafiky analyzující jeho herní styl a drtivou kombinaci síly, rychlosti a tenisových dovedností.

Dominic Bliss píše o tenise již pětadvacet let. Bývalý redaktor časopisu Ace Tennis pracoval jako tenisový korespondent pro Financial Times. V průběhu let Rafaela Nadala několikrát zpovídal.

Dominic Bliss: Rafa Nadal, přeložil Manfred Strnad, vydává nakladatelství Universum, 240 stran

kk rafael nadal

Novinka od bestsellerové autorky New York Times

Beyah se nemůže dočkat, až nechá minulost za sebou a vydá se na cestu k lepším zítřkům. Od vysněné budoucnosti ji dělí jen dva krátké měsíce. Dokud nečekaná smrt nezpůsobí, že Beyah nemá v kam jít. A tak je nucena strávit zbytek léta na poloostrově v Texasu s otcem, kterého sotva zná.

Beyah má v plánu držet se při zemi a nechat léto hladce plynout, její nový soused Samson jí ale tento plán překazí.

Samson a Beyah nemají na první pohled nic společného. Ona pochází z chudé rodiny bez vyhlídek, on je bohatý a privilegovaný. Jedno však mají společné: oba je přitahují smutné věci. Což znamená, že jsou přitahováni jeden k druhému...
Novinka od autorky bestsellerů Pravda, nebo lež, Bez naděje, Odvrácená tvář lásky, 9. listopad a dalších. Pro čtenáře od 15 let.

Colleen Hoover (*1979) je bestsellerovou autorkou New York Times. Její romantické příběhy se u čtenářů těší obrovskému ohlasu. V češtině autorce doposud vyšly knihy Bez naděje a Ztracená naděje (obě 2013), které jsou součástí úspěšné volné série HOPELESS, dále pak román Život jedna báseň (2014) ze série SLAMMED a osm samostatných románů, mezi které patří i Kosti v srdci. Autorka pravidelně střídá žánr young adult s literaturou pro dospělé čtenáře. V roce 2020 vyšel autorce také první psychothriller s názvem Pravda, nebo lež (2020). Colleen žije v Texasu s manželem a třemi syny. Můžete ji sledovat na Twitter@colleenhoover a na jejím webu www.colleenhoover.com

Colleen Hoover: Kosti v srdci, přeložila Jana Jašová, vydalo nakladatelství YOLI, 336 stran

kk kosti v srdci

Lukáš Krpálek: MOTIVAČNÍ DIÁŘ OLYMPIJSKÉHO VÍTĚZE PRO ROK 2023

Naplánujte si rok 2023 s pomocí olympijského vítěze Lukáše Krpálka.

Diář obsahuje klasické kalendárium a prostor pro zapisování si svých denních úkolů a poznámek. Je ale obohacen také o unikátní Lukášovy fotky z jeho rodinného archivu a před každým měsícem se o judistovi dozvíte něco z jeho života: Jaký byl školák? Co ho baví? Jak se vlastně dostal k judu? Vždy v půlce měsíce je pak diář zpestřen dvoustranou s popisem cviku, který pro vás Lukáš vybral. A na závěr nechybí ani motivační výzva, která vás posune i lidsky, nejen sportovně.

Lukáš Krpálek (*1990 v Jihlavě) je český zápasník-judista, dvojnásobný olympijský vítěz z let 2016 a 2021, mistr světa z let 2014 a 2019 a trojnásobný mistr Evropy mezi seniory. Třikrát se stal vítězem ankety Sportovec roku o nejlepšího sportovce České republiky. Poprvé zvítězil v roce 2016, vítězství zopakoval v letech 2019 a 2021. V roce 2021 se mu rozhodl udělit prezident republiky Miloš Zeman medaili Za zásluhy o stát v oblasti sportu. V roce 2022 obdržel ocenění Sportovec dvacetiletí Kraje Vysočina.

Lukáš Krpálek: Motivační diář olympijského vítěze na rok 2023, vydává nakladatelství Esence, 168 stran

kk diar lukas krpalek

Nová sága ze secesní Vídně od bestsellerové autorky trilogie VINAŘSTVÍ

Vídeň, konec 19. století. Mladá Žofie z Werdenfelsu často utíká z pochmurné atmosféry rodičovského domu do nádherné kavárny svého měšťanského strýce. Tady pozná Richarda von Löwenstein, osobního přítele korunního prince Rudolfa. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Žofiina nejlepší přítelkyně Mary Vetserová zase horuje pro ženatého korunního prince. Bez ohledu na všechna Žofiina varování Mary dokonce přistoupí na milostný vztah s Rudolfem. Nikdo však netuší, že právě tohle otřese císařstvím v samotných základech.

Druhý díl nazvaný Kavárna ve Vídni – Falešné pozlátko připravuje nakladatelství Ikar na rok 2023.

MARIE LACROSSE (*1959) se narodila v německém Hunsrücku a jako dcera dvou učitelů dějepisu milovala už odmalička historii a historické romány. Sama ale vystudovala psychologii. Mnoho let pracovala na plný pracovní úvazek jako samostatná konzultantka a psala pod svým pravým jménem Marita Spang úspěšné historické romány. Její trilogie Vinařství se stala velkým bestsellerem časopisu SPIEGEL. Je téměř 35 let šťastně vdaná a má dospělou dceru. Se svým mužem žije v poklidném vinařství. Více o autorce se dočtete na: www.marielacrosse.de

Marie Lacrosse: Kavárna ve Vídni – Pohnutá doba, přeložil Rudolf Řežábek, vydalo nakladatelství Ikar, 560 stran

kk kavarna ve vidni

Vychází nový humoristický román Dominika Landsmana

V nepříliš vzdálené budoucnosti žije lidstvo po apokalypse známé jako Den na hovno (DNH) v bídě a zmaru. Ve snaze zvrátit tento truchlivý osud je zkonstruován stroj času, ukáže se však, že co jednou proběhlo, změnit již nelze – a tak začnou lidé do minulosti alespoň jezdit na dovolenou a přivážet si z ní věci.

Postupem času je ovšem potřeba začít toto regulovat, a tak jedinou věcí, kterou si člověk smí z minulosti přivézt, je Adolf Hitler – toho je totiž zcela v pořádku zotročit a například ho nutit dřít na cibulových plantážích, případně ho nechat zápasit s jinými Hitlery… A přesně to dělá Daniel, který se vydal ve šlépějích svého otce a stal se trenérem Hitlerů. Podaří se mu uspět i na prestižním Mistrovství světa Hitlerů?

Humoristický román, jehož vize budoucnosti se doufejme nikdy nenaplní.

DOMINIK LANDSMAN je český spisovatel a scenárista, který nesnáší, když o něm někdo mluví jako o blogerovi nebo moderním fotrovi. Svou kariéru založil na tom, že se mu narodilo dítě, a on ho zmonetizoval v knížkách a na sociálních sítích. Bez dítěte by byl nejspíš stále ještě nezaměstnaný, protože nic neumí a nemá světu co nabídnout. Je autorem knih Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti (2014), Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech (2015), Deníček moderního fotra 3 aneb Historky z rodičovského podsvětí (2018), Dovolená s moderním fotrem (2018), Na chalupě s moderním fotrem (2020), Karanténa s moderním fotrem (2021) a spoluautorem knih Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil (2016), Továrna na debilno (2017), Továrna na debilno – Vzpoura pražské kavárny (2018) a Někdo mě má rád (2020). Vydal také dvě knihy pro děti – Lapuťák a kapitán Adorabl (2017) a Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána (2019). Dominik Landsman ve volném čase rád neluští sudoku nebo křížovky, anebo rybaří, což se s neluštěním sudoku nevylučuje. Dá se tedy říct, že ve volném čase rád na rybách neluští sudoku.

Dominik Landsman: Híťovo kouzelné dobrodružství, vydává nakladatelství Ikar, 368 stran

kk hitovo kouzelne dobrodruzstvi

Novela o jedné nečekané návštěvě, dvou ženách a o jizvách, které nejsou vidět

Do butiku úspěšné návrhářky Lucie vejde Anna, mladá studentka filozofické fakulty, která si chce koupit nový kabát. Nesetkává se tu ale jen zákaznice s prodavačkou, ale především milenka s manželkou.

Anna totiž udržuje tajný poměr s Luciiným manželem a přišla pohlédnout do očí své konkurentce. Netuší však, že Lucie přesně ví, kdo do butiku vkročil.

Atmosféra houstne a ožívá příběh dvou rozdílných životních cest, jejichž středobodem je jeden osudový muž.

Stehy na nastřádaných ranách se napětím začínají párat a je jen otázkou času, kdy bolest začne být nesnesitelná.

Sára Zeithammerová (*1997) se narodila ve Spojených státech amerických, ale většinu života strávila v Praze. Je absolventkou scenáristiky a dramaturgie na FAMU a angličtiny a španělštiny pro mezikulturní komunikaci na FF UK. Nyní pokračuje ve studiu v Berlíně. V profesním životě se věnuje především televizní scenáristice. Podílela se na seriálu České televize TBH a na scénáři k připravovanému filmu Hana podle stejnojmenného románu Aleny Mornštajnové. Jejím prvním autorským projektem je seriál pro iVysílání České televize Pět let, který tematizuje obvinění ze znásilnění. Novela Stehy je její prozaickou prvotinou.

Klára Zeithammerová: Stehy, vydává nakladatelství Listen, 200 stran

kk stehy

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Doreen Virtue: Chci změnit svůj život, ale nemám na to čas

Chci zmenit svuj zivot200Je asi fádní psát o knihách Doreen Virtue, že jsou revoluční. Andělská psycholožka umírňuje a tohle je druhá kniha od ní, při které mám pocit celistvosti. A to i bez andělů. Opravdu fundované rady, preci...

Divadlo

Brno čeká hororová muzikálová komedie o podivínské rodince

The Addams Family 200Addamsovi. Taková trochu ne úplně normální rodina. Žije v tajemném domě v ústraní kdesi za městem blízko hřbitova a její členové si odpradávna libují ve strašidelném, až morbidním humoru, jejich nejoblíbenější barva je černá ...

Film

Opět zavládne Scandi

Scandi 2024 perexS každoročně pořádanou přehlídkou severské filmové tvorby SCANDI se setkáme i letos, a to opět zásluhou distribuční společnosti Film Europe. Všechny zařazené snímky zakoupila pro tuzemské promítání, takže je v příštích měsících budou m...