Česká folktronicová formace Foxo natočila první díl seriálu pod názvem EP I

Česká folktronicová formace Foxo natočila první díl seriálu pod názvem EP I

Tisk

foxo 200Šestičlenná parta Foxo přichází po debutovém albu Adam ze září 2020 s dalším projektem. Jde o sérii EP. Nyní vydávají první díl s názvem EP I o třech písních. Ve své tvorbě Foxo mísí současný folk s elektronikou.



„Rozhodli jsme se opustit formát dlouhohrajících desek a nadále se věnovat natáčení vícedílného souboru EP. Kratší formát nám umožní lépe reflektovat aktuální nálady v kapele a umožní nám více experimentovat,“osvětluje změnu strategie kytarista Martin Čermák.

EP kapela natáčela v Golden Hive Studios. O celkovou produkci, mix i master se postaral Amák. Změnou oproti debutu je bezpražcová basa nového člena kapely Ivana Prešovského. Co se naopak nezměnilo a funguje dobře dál jsou jasné české texty frontmana Wikyho, rytmické melodie houslí Ondřeje Valáška a cella Markéty Pospíšilové, perkuse Vladimíra Zemana a kousavé linky kytary Martina Čermáka. Pro sóla v písních Olala a Předpověď počasí zahostoval trumpetista Fast Food Orchestra Adam Hejna.

„Vzali jsme všechny zkušenosti z posledních dvou natáčení, nechali jsme to, v čem je podle nás Foxo jedinečné a pak to celé zjednodušili a zabalili do mixu na pomezí popu, rocku, folku, hiphopu a všech dalších barev, které máme rádi,“ uzavírá Martin.

foxo1

Více informací:

https://www.instagram.com/foxoband/
https://www.facebook.com/foxoband


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Křest knihy 'Aleje: krása ohroženého světa' aneb když jsme z Větvičky na větvi

aleje krasa ohrozeneho sveta 200Pražské knihkupectví kavárny Krásný ztráty v Náprstkově ulici 10 bylo 4. prosince 2012 dějištěm křtu supernové knihy „Aleje – krása ohroženého světa“ za osobní účasti o...

Divadlo

Olomoucká muzikálová Dolly má kouzlo, osobitost a řadu překvapivých momentů

dolly200Hello, Dolly! je jeden z nejpopulárnějších broadwayských muzikálů, jehož děj se točí kolem šarmantní a podnikavé vdovy Leviové. Jak známo, živí se jako dohazovačka a dokáže téměř cokoliv - i podmanit si srdce nedostupného muže. A ačkoliv má muzikál plejá...

Film

Predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián

Indian perexV bratislavskom Auparku sa 19. septembra uskutočnila svetová predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián. Ide o príbeh ako uviedol jeden z režisérov Patrizio Gente: „Do bohatého kreténa sa prevtelí duch starého indiánskeho náčelníka a pret...