Co číst na začátku května? Máme pro vás tipy z Euromedia Group

Co číst na začátku května? Máme pro vás tipy z Euromedia Group

Tisk

euromedia 200Podívejte se na novinky, které v těchto dnech vycházejí v nakladatelství Euromedia Group a najděte si mezi nimi nějakého favorita.

 

 


Zůstala sama. Nyní dostala nabídku snů...

Sophia Krohnová ztratí v mládí všechno: domov, svou vlast, víru v lásku. Probíjí se tvrdými učňovskými léty, zažije pařížskou eleganci a blyštivý svět newyorských královen kosmetiky Heleny Rubinsteinové a Elizabeth Ardenové. Učí se, co je pravá krása. A jak si udržet lásku a štěstí...

Berlín 1926. Rozrušená, těhotná Sophia opouští dům rodičů. Její otec ji už nechce vidět, matka se utápí v slzách. Když posléze Sophia stane před svým milencem, pochopí, že musí jejich dítě vychovat sama. Navíc jako neprovdaná.
Naprosto zoufalá odjíždí s přítelkyní do Paříže, kde se jí naskytne jedinečná příležitost. Slavná Helena Rubinsteinová je Sophiiným šarmem a jedním z jejích vlastnoručně zhotovených krémů nadšená. A nabídne jí, aby pracovala pro její impérium krásy. Sophia se tak plná naděje v nové štěstí vydává do New Yorku…

První díl nové romantické ságy od autorky úspěšné trilogie Paní ze severu.

Corina Bomannová: Barvy života - Sophiina naděje, přeložila Dagmar Hoangová, vydává nakladatelství Ikar, 376 stran

euromedia sophiina nadeje

Nové případy vrchního inspektora Gamache

Přestože je inspektor Armand Gamache jako velitel Sureté du Québec stále suspendovaný, rozhodně nezahálí. Snaží se vystopovat zásilku nebezpečných drog, než se dostanou mezi lidi a začnou je zabíjet.

Vše se ještě víc zkomplikuje, když obdrží podivné pozvání na starý opuštěný statek a zjistí, že ho úplně cizí žena jmenovala likvidátorem své závěti – spolu s Myrnou Landersovou, majitelkou knihkupectví v městečku Three Pines, a jakýmsi mladíkem z Montrealu. Nikdo z nich zesnulou neznal. Navíc stará paní odkazuje dědicům bohatství, které nikdy neměla. Nebo měla...?

Zatímco se Gamache s ostatními pokouší onu záhadu rozlousknout, ukazuje se, že nic není, jak se zdá, a situace v sobě skrývá netušené nebezpečí – zvlášť když se na scéně objeví mrtvola...

Království slepých je již čtrnáctým případem z oblíbené a úspěšné detektivní série s vrchním inspektorem Armandem Gamachem.

Louise Pennyová: Království slepých, přeložila Lenka Uhlířová, vydává Kalibr, 448 stran

euromedia kralovstvi slepych

Mistrovská detektivka od pokračovatele série Milénium

Hans Rekke je charismatický profesor s geniálním hudebním talentem a dokonalou pozorovací schopností. Z každého dostane, co potřebuje. Odhalí i ten nejskrytější motiv lidského jednání. A až příliš dobře rozumí temnotě v nitru každého člověka.

Když Rekke upozorní policii, že ve vyšetřování zdánlivě vyřešené vraždy muže utlučeného kamenem na stockholmském předměstí figuruje příliš mnoho nejasností, ostřílení detektivové ho neberou vážně. Mají už přece podezřelého - problémového rváče z pochybné čtvrti plné přistěhovalců. Důkazy do sebe zapadají, svědecké výpovědi se shodují. Jen obviněný stále zapírá...

Policistka Micaela Vargasová je sice zatím mladá a nezkušená, ale jako jediná tuší, že profesor má zřejmě pravdu...
Rekke a Vargasová by se nemohli lišit víc. Jenom oni dva společně však můžou vnést světlo do temnoty tohoto zločinu... Nová, mistrovská detektivka od pokračovatele Stiega Larssona!

Vyjde také jako audiokniha pod nakladatelskou značkou Témbr.
Čte: Lukáš Hlavica
Režie: Jan Drbohlav
Datum vydání: 1.6. 2022

David Lagercrantz: Temnota, přeložila Karolína Kloučková, vydává Kalibr, 360 stran

euromedia temnota

Povídky klasika ruské literatury v novém překladu

Maxim Gorkij (1868–1936) je jednou z nejpozoruhodnějších postav ruské literatury. Tento skutečný „muž z lidu“ právě mezi oním lidem čerpal témata pro svá malá i velká díla – a tak je i hodnocení jeho tvorby velmi rozmanité: jedni ho označují za génia a mistra literární epiky, jiní zase za pouhého sběratele laciných banalit.

Zvláštní místo v jeho uměleckém odkazu zaujímají povídky, jimiž začínal a jejichž psaní se věnoval po celý život. Jak se zdá, zejména autorovy povídky hravě překonávají propast času, která dělí dobu jejich vzniku a dnešek.

Povídky vybral a nově přeložil Libor Dvořák.

Maxim Gorkij: Zrození člověka, přeložil Libor Dvořák, vydalo nakladatelství Odeon v edici Knihovna klasiků, 280 stran

euromedia zrozeni cloveka

Rodinná sága z počátku 20. století vrcholí

Stuttgart v létě 1936. Mladá čokolatiérka Viktoria musí přerušit školení ve Francii, neboť rodinná čokoládovna potřebuje její pomoc. Doba je nejistá, rodině Rothmannových hrozí vyvlastnění...

Zatímco se Viktoria a její matka Judith brání všemi prostředky, objeví se ve Stuttgartu pohledný americký podnikatel Andrew Miller, který rozbouří nejen Viktoriin citový život, ale nabízí i východisko ze složité situace.

Je však opravdu tím, kdo může firmu zachránit? V okamžiku, kdy se valí události jedna přes druhou, vychází na povrch dlouho střežené rodinné tajemství…

Závěrečný třetí díl úspěšné rodinné ságy.

Maria Nikolai: Čokoládovna – Osudová léta, přeložila Libuše Staňková, vydalo nakladatelství Ikar, 408 stran

euromedia cokoladovna

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Pro nás těžce představitelná čínská realita

dokonaly policejni stat200V nakladatelství Universum (Euromedia Group) vyšla kniha Dokonalý policejní stát s podtitulem Čínská digitální totalita a Výprava do děsivé budoucnosti, kde jsou lidé pod neustálým dohledem.

Divadlo

Konec mafiánů Na zábradlí

chlapci200Moje první návštěva pražského Divadla Na zábradlí po rekonstrukci mě zavedla na hru Dobří chlapci. Pod názvem je možné si představit mnoho variací o tom, o jaké dobré chlapce jde. Realita je ovšem taková, že si divadlo vzalo na paškál samotné mafi...

Film

Představujeme vám projekty, které na podzim nabídne veřejnoprávní televize

ct 200Česká televize oslavila tento rok šedesáté výročí od svého založení. A i když má ty největší oslavy jubilea za sebou, bude podzimní schéma doprovázené ještě jejich dozvuky. Nebudou však chybět ani nové projekty, které dostanou prostor vedle...