Sin city z Ostravy! Drsný krimi román plný šokujících scén

Sin city z Ostravy! Drsný krimi román plný šokujících scén

Tisk

Ocelove srdce200V nakladatelství XYZ vychází dlouho očekávaná knižní prvotina herce, režiséra a principála Divadla Mír Alberta Čuby – OCELOVÉ SRDCE. Tento literární počin, potěší všechny vyznavače kvalitní literatury, v níž se hlavní postavy nebojí říkat a dělat hodně tvrdé a drsné věci…

 

Pasák a jeho prostitutka, noční recepční v jediném velkém hotelu ve městě, herecká hvězdička z Prahy, zkorumpovaný politik a jeden rádoby investigativní novinář. To nemůže dopadnout dobře! Krátká akce, která měla být dílem jediné noci, se tak trochu zvrtne. Někdo přijde o život hned a někdo až později. A někdo se nad sebou zamyslí až za mřížemi. Děti noci jinak ani nekončí. Tohle je jejich příběh. Tak tedy vítejte ve městě, kterému se říká černé...

„Krátká akce, která měla být dílem jediné noci, se tak trochu zvrtla. Když o tom přemýšlím, ani to nemohlo jinak dopadnout…,“ říká Albert Čuba. V jeho knize se tito lidé neměli nikdy potkat, ale stalo se. „Neptejte se mě, jak k tomu došlo, nechtějte vědět, co si mezi sebou povídali. Těžko říct, kdo na tom byl ve výsledku vlastně líp,“ dodává autor.

Ve městě tam na severu, kterému se říká černé, přece chutná pomsta tak sladce! Debutový noir román ostravského herce, režiséra a performera Alberta Čuby vás překvapí vybroušeným vypravěčským stylem i neobvyklým žánrem, těšte se na skutečně fantastický čtenářský zážitek! Kniha přináší jedno zásadní poselství, a to že nic nelze nahlížet pouze černě či bíle, všichni jsme v šedé zóně, a pokud neznáme důvody a motivace činů ostatních, nemůžeme je soudit spravedlivě.


Ocelove srdce
Albert Čuba (1983) je český herec, spisovatel, režisér, producent a divadelník. Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Po absolvování nastoupil do angažmá v Komorní scéně Aréna. Dva roky učil na základní umělecké škole ve Slezské Ostravě dramatickou výchovu, nyní učí na Janáčkově konzervatoři v Ostravě obor Jevištní pohyb. V roce 2017 založil a od té doby provozuje Divadlo Mír, nejmladší ostravské profesionální divadlo, které se zaměřuje především na činohru. Je rovněž zakladatelem a krotitelem tygrů v úspěšné improvizační show Tři Tygři.

Ocelove srdce Cuba

Více informací: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/77214644/ocelove-srdce/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

lisk200Rok 2015 by se klidně dal nazvat rokem Zaklínače – nejenomže hra na PC byla vyhlášena nejlepší hrou roku, ale nakladatelství Crew vydalo první grafický román o Geraltovi, Skleněný dům. Nesmím zapomenout ani na nabušené a skvostně vypracované kompendium Z...

Divadlo

Divadlo Bolka Polívky baví

Divadlo B Polivky  perexJedním z nepřehlédnutelných pojmů v kultuře České republiky je herec, mim, dramatický autor a divadelní principál Boleslav Polívka. Už léta množstvím nápadů udivuje a baví.

...

Film

Hledání smyslu podle Petra Weigla

weigl rusalka perexRežisér Petr Weigl (narozen 1939) si mezinárodní věhlas získal vypravěčsky stylizovanými, výtvarně vytříbenými přepisy zejména oper, ale nejen jich. Získal za ně ocenění v zahraničí i doma (Trilobit, Cena Čs. televize...