Škwoří Tváře smutnejch hrdinů vás vidí

Škwoří Tváře smutnejch hrdinů vás vidí

Tisk

skwor 200Konzistentních a stále rostoucích kapel na české rockové scéně není mnoho. Čtyřčlenná pražská úderka Škwor mezi ně ale bezesporu patří. Její výpravná živelná show i hudba jsou mezi fanoušky vyhledávanou atrakcí. Ať už to byl vyprodaný výjimečný narozeninový koncert v pražské O2 areně před dvěma lety nebo úspěšná halová turné, kapela průběžně potvrzuje, že patří mezi jedno z největších jmen, jak co se týče hudebního/audiovizuálního provedení, tak síly stále rostoucí fanouškovské základny.

A dokazuje to i na svém novém řadovém albu Tváře smutnejch hrdinů, s nímž přichází tři roky po Zlatou deskou Supraphonu oceněném počinu Uzavřenej kruh. Tucet nových pecek tepe pro Škwor tolik typickou rockovou energií, zachovává si snadnou rozpoznatelnost, přitom si však stále drží progresivnost a skrývá nejedno hudební překvapení.

Velký podíl na tom má osoba nového kytaristy Martina Voláka, jehož precizní a nápadité kytarové riffy dodaly kapele nový svěží vítr. To pak ještě podtrhuje mix, pod nímž je podepsán renomovaný zvukový kouzelník Amak Golden.

Ceněnou jistotou zůstávají texty frontmana Petra Hrdličky, který se nebojí ostré přímočarosti ani břitké reflexe věcí osobních i těch, co pálí společnost jako celek. Ty skvěle fungují v ostrých vypalovačkách Už je to tak dávno, Noc nebo den či Spoutanej i v baladičtějších - fanoušky oblíbených - polohách Škworu, kterou na desáté řadovce reprezentují songy jako Nejistá přítomnost nebo Doufej.

Vítaným bonusem pro hudební fajnšmekry z řad fanoušků kapely pak bude skutečnost, že novinka Tváře smutnejch hrdinů bude prvním albem v diskografii Škworu, které se dočkalo také své vinylové verze. Výživný rockový elixír, který vás postaví na nohy.

skwor

https://www.supraphonline.cz/album/588042-tvare-smutnejch-hrdinu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Legendární francouzský thriller: Purpurové řeky

purpurove reky 200Kultovní thriller Purpurové řeky francouzského autora Jeana-Christopha Grangé se v listopadu dočkal druhého českého vydání a to u nakladatelství XYZ. Chcete se bát a rozluštit záhadu purpurových řek?

Divadlo

Vzpomínky legendární tanečnice Josefíny Bakerové

josephine-bakerova-pametiNakladatelství Ikar vydalo staronovou knížku pamětí legendární tanečnice Josefíny Bakerové. Tato publikace francouzského novináře a spisovatele Marcela Sauvage vyšla u n...

Film

V Karlových Varech zvítězil Křižáček
krizacek perVáclav Kadrnka na sebe upozornil již svým minimalisticky, staticky, s pozorovatelskou netečností pojednaným dramatem 80 dopisů. V historickém snímku KŘIŽÁČEK, který navzdory očekáváním zvítězil na karlovarském filmovém festivalu 2017, tento...