Bežíme deťom na pomoc

Bežíme deťom na pomoc

Tisk

LDI perexNezisková organizácia Linka detskej istoty pripravuje pre deti mládež ale aj dospelých 11. ročník športovo-charitatívneho behu “21 km pre deti – Bežíme deťom na pomoc!”, ktorý sa uskutoční 8. septembra na Partizánskej lúke v Bratislave.

 

Registrácia pre záujemcov sa začína od ôsmej hodiny. Bežci si môžu vybrať medzi rôznymi dĺžkami trate ako 3 km, 7 km a 21,1 km, podľa toho ako im to vyhovuje. Latky sú nadstavené pre všetky typy bežcov: od náročných po amatérov, ktorých hlavným cieľom je pomôcť dobrej veci. Beží sa za každého počasia. Súčasťou podujatia je aj ‘rodinný beh“, ktorého dĺžka je 1,5 km. Cesta vedie okolo jazierka na Partizánskej lúke. Tento beh je určený pre deti a ich rodičov. Počas celého podujatia sa bude konať aj sprievodný program, ktorý bude moderovať Maroš Szalayom. Organizátori dúfajú, že sa im podarí spríjemniť návštevníkom nedeľné dopoludnie a umocniť vedomie, že každý krok dá deťom v núdzi pocit bezpečia.

LDI fotohrdlicka web-9241

Zdroj: Fotohrdlicka


Pre tých, ktorí by sa chceli zúčastniť, ale z nejakých neznámych okolností im nevyhovuje miesto, dátum a čas, môžu sa do behu aspoň symbolicky zapojiť. Ide o beh na diaľku, do ktoré sa môžu zapojiť občania doma aj v zahraničí. Tento beh trvá od 1. do 8. septembra a záleží len na nich, kedy si zabehnú a akú dĺžku trasy si zvolia. Spravia tak niečo pre svoje zdravie. Štartovným prípevkom však majú možnosť prispieť na činnosť Linky detskej istoty, a tým pomôcť deťom.

LDI 2


Non-stop, bezplatná a anonymná Linka pomoci ročne vybaví približne 100 000 telefonátov detí a mladých ľudí. Hľadajú nielen bezpečný priestor, v ktorom môžu hovoriť o všetkom, čo ich zaujíma či trápi ale aj priestor s niekým sa porozprávať, kto ich prijme takých akí sú.. Práve preto sa usporiadatelia rozhodli, že tieto finančné prostriedky či už zo štartovného, alebo z darov budú využité na aktivity a činnosť Linka detskej istoty, ktorá už 24 rokov pomáha deťom a mládým ľuďom v núdzi, pri ochrane a presadzovaní záujmov a práv detí.

LDI logo

FB www.facebook.com/LinkaDetskejIstoty

FB událost www.facebook.com/events/linka-detskej-istoty/21-km-pre-deti-be%C5%BE%C3%ADme-de%C5%A5om-na-pomoc-2019/2296558510428392/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Člověk Nula – Smrt není

clovekSmrt není. Počet populace na zemi se ustálil na třech miliardách lidí. Nikdo už doopravdy neumírá, pouze postoupí pauzu, aby se pak zrodil do jiného těla. Dostane ink – kód předchozího majitele a dál pokračuje ve společné existenci. Rodina jako taková už neexi...

Divadlo

Teenagerský muzikál Andílci za školou si odbyde svoji premiéru 22. října

andilci z skolou laurinova 5angelsNový teenagerský muzikál Andílci za školou bude mít premiéru 22. října. Režie se ujal Filip Renč, hudbu složil Michal David a texty si vzal na sta...

Film

Nepřestávejte snít se Severskou filmovou zimou

sfz 200I v únoru letošního roku se fanoušci severské kinematografie dočkají festivalu Severská filmová zima. Na programu jsou filmy, které již bylo možné zhlédnout třeba při Severském filmovém podzimu, zimní festival s sebou nese mnohé novinky. Jako třeba film N...