Svatojánská noc na hradě Hukvaldy: Čekají vás rytíři a ohňová show!

Svatojánská noc na hradě Hukvaldy: Čekají vás rytíři a ohňová show!

Tisk

letak hukvaldyHukvaldský hrad v Moravskoslezském kraji láká své návštěvníky během celé letní sezóny spoustou zajímavých akcí. V nejbližší době se můžete těšit na Svatojánskou noc a probíhající Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, dále v průběhu léta na akce se sokolníky, zbojníky, obléhání hradu nebo strašidla.

 

Pokaždé, co se vypravím na hrad a projdu si oboru s daňky, muflony i divočáky, potěším své oko majestátnými buky s honosným kořenovým systémem a báječnou vyhlídkou pod hradem, ocitnu se ve světě romantické minulosti a nasávám vůni starých hradních zdí. Možná si říkáte, že na Hukvaldech o víkendu zase bude plno a nebudete mít kde zaparkovat, všude bude plno halasu, dětského křiku a žíznivých pejsků na vodítku. Na hradě to prostě žije a téměř každý víkend se můžete přijít podívat na některou z akcí s pestrým programem pro malé i velké. Ovšem nikomu to nebrání zajít si sem třeba v týdnu dopoledne s knihou nebo jen tak posedět na vyhlídce Leoše Janáčka, zameditovat si, popřemýšlet o životě a odpočinout si od starostí všedních dní. 

V pátek 21. 6. proběhne na hradě skvělá akce Svatojánská noc za doprovodu dobové hudby, rytířských soubojů a ohňové show. Otevírací doba hradu bude prodloužena až do 22:30. Pokud ještě nemáte plány na víkend, přijďte se pobavit a prožít nezapomenutelnou kouzelnou noc, ať už o samotě, s přáteli, ve dvou nebo s rodinou a dětmi! 

letak hukvaldy


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ďáblova kolonie: Fakta s fantazií

james rollins dablova kolonieDěj knihy Jamese Rollinse „Ďáblova kolonie“ začíná rituální vraždou mladého indiána jeho dědečkem. Postupně do děje vstupují další postavy, státní organizace, tajné společnosti, které k uchování ...

Divadlo

a-á-a-á-a

kavarna 200Švandovo divadlo uvedlo v sobotu 28. dubna 2018 premiéru hry Kauza pražské kavárny. Na vzniku inscenace se podíleli sami herci divadla pod vedením Jacoba Erftemeijera, který hru také režíroval. Pražská kavárna – útočiště intelektuálních povalečů ...

Film

Blíží se Dny evropského filmu

DEF logoPoté, co v Česku zanikl Febiofest (na Slovensku se udržuje dál), zpřístupňují filmové dění aspoň v evropském prostoru jednak výběr festivalových děl Be2Can a 3Kino zaměřené na střední Evropu, případně přehlídky francouzsky, italsky či španělsky mluvených...