Valentýnské tvoření levně a rychle

Valentýnské tvoření levně a rychle

Tisk

valentynske tvoreni perexChystáte se někoho obdarovat valentýnským dárečkem? Zkuste do toho tentokrát vložit více vlastní iniciativy, tvůrčí inspirace a vyrobte nějakou praktickou drobnost. Jako výchozí materiál můžete použít i věci, které byste jinak vyhodili. Například prázdné krabičky od bonbonů, plechovky a zbytky látek.

 

Ve jménu recyklace a vlastní fantazie

Možná se vám doma hromadí různé krabičky od snědených bonbónů, od hodinek, mobilů nebo jiného zboží. Nechce se vám je vyhodit – protože by se jednou mohly hodit. Nebo jste majitelem kočky, psa či jiného domácího mazlíka a kupujete krmivo v plechovkách. Pokud je rovnou neházíte do koše, a také je skladujete „pro strýčka příhodu“, asi už z nich máte pěknou pyramidu. Švadlenkám zase zbývá spousta látkových odstřižků a jistě se mezi nimi najde i nějaký větší se zajímavým dekorem. A loňský kalendář, který jste si kupovali kvůli úžasným ilustracím, vám také přirostl k srdci… Jestli jste jenom trochu kteativní, máme pro vás tip na jejich využití.

Co budete potřebovat?

- čisté krabičky, plechovky, zbytky látek nebo dekorativního papíru
- mašličky, provázek, gumičku
- nůžky
- lepidlo Herkules
- tavnou pistoli
- barvu v plechovce (+ plochý štětec) nebo ve spreji (není nutné)

valentynske tvoreni

Postup

Plechovky řádně vymyjte. Pozor, plechovky jsou uvnitř u okraje velmi ostré, až je budete vymývat, použijte štětku.

Pokud se rozhodnete nějakou plechovku natřít, odmastěte ji a nastříkejte barvou ze spreje nebo natřete štětcem. Nechte pořádně zaschnout.

Pečlivě vystřihněte látku nebo dekorační papír podle rozměrů plechovky nebo krabičky s rezervou na založení dovnitř u jejich horního okraje.

Na papírový poklad lepte Herkulem, na kovový tavnou pistolí.

Ozdobte mašličkou nebo provázkem, použít můžete třeba i knoflíky a jiné přízdoby.

Na uzavření plechovek můžete zvolit systém „zavařenina“ - naplňte libovolným obsahem, kouskem látky překryjte hrdlo, uchyťte gumičkou a převažte stužkou nebo provázkem.

valentynske tvoreni 2

Na tužky, květinu, oříšky, bonbony, čaj a jiné překvapení

Ozdobená plechovka může potom sloužit jako tužkovník, nebo ji naplňte oříšky, sušeným ovocem, bonbony, sáčky s čajem – zkrátka libovolným obsahem, který obdarovaného potěší. Vložíte-li na dno kousek florexu a navlhčíte jej vodou, lze zapíchnout pár květin a jiné zeleně, a máte krásnou a trvanlivou květinovou dekoraci.

Zdroj: FB U Květu lipového www.facebook.com/ukvetulipoveho/

valentyn kramek

Krámek U květu Lipového v České Lípě
V našem krámku to voní. Čím? Hlavně kouzlem starých časů, bylinkami, mýdlem i kávou. Když k nám přijdete, zpomalíte a začnete zhluboka dýchat. A my na vás nebudeme pospíchat. Necháme vás kouknout skrz krasohled, otočit klíčkem hrací skříňky, žasnout nad tím, co čeští řemeslníci dokáží vyrobit. I kdybyste odcházeli s prázdnou, ten pocit ve vás zůstane. A právě proto krámek vznikl.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová rozdělila české muže do čeledí a druhů. Kopne svou nejnovější knihou do vosího hnízda?

SY 3Kniha Sylvy Lauerové, autorky, o níž se říká, že ráda boří společenská tabu, právě vychází. Bohatě ilustrovaný Experimentální atlas mužů, vtipně parodující vědeckou publikaci, se tváří jako kniha, která by měla sběratelkám i sběratelům pomoci při odchytu, k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Bylinkové recepty Moniky Poledníkové pro zdraví a krásu

Bylinkove-receptyBylinkářka, redaktorka a rozhlasová moderátorka Monika Poledníková vydala svou první sbírku bylinkových receptů, které mohou sloužit jako praktický návod pro výrobu domácí přírodní kosmetiky i léčivých přípravků. Publikace s barevný...


Literatura

Pukne zdravé jádro ukryté pod nánosem zlata Hlubokého sněhu?

Zlato perexKniha Dana Rhodese s mnohoznačným názvem Zlato popisuje čtrnáctidenní dovolenkový pobyt dívky s japonským jménem Miyuki v zapadlé vesnici u studeného oceánu, kdesi na Britských ostrovech. Již poněk...

Divadlo

Balet Luskáčik okúzlil návštevníkov

lusk 200V Dome umenia v Piešťanoch sa 22. novembra predstavil hrou Luskáčik Svetoznámy Kyjevský City balet v  hudobnom podaní Piotra Iľjiča Čajkovskija.

...

Film

DONT STOP

altKontroverzní snímek DONT STOP, mající sotva čtrnáct dní po premiéře, rozdělil filmové kritiky i veřejnost na dva tábory. Jedni ho považují za kouzlem dobovosti ověnčené retro, druzí za hořkou plytkost. Neznámá jména, oblak poloamatérského díla...