Zapomeňte na botox nebo plastické operace – stačí obličejová jóga

Zapomeňte na botox nebo plastické operace – stačí obličejová jóga

Tisk

oblicejova joga 200V nakladatelství Anag vyšla jedinečná publikace zaměřená na Obličejovou jógu od Světlany Mihulové. Zacvičte si ji i vy!

 

 

 

Jedná se o knihu určenou pro začátečníky a mírně pokročilé, přičemž se jedná o I. fázi zvanou budovací. Následuje liftingová – intenzivní fáze a závěrečná udržovací fáze.

Kniha je rozdělena na několik větších částí – po úvodu následuje anatomická část, kapitoly účinky obličejové jógy, zásady a doporučení, fáze tréninková jednotka obličejové jógy, nejčastější chyby a zajímavé tipy a praktická část s konkrétními cviky. V závěru pak najdete seznam cviků, použitou literaturu, poděkování a informace o autorce a spoluautorce – její sestře Jiřině Mihulové stojící za anatomickou částí knihy.

Anatomická část je velmi přehledná, obsahuje spousty nákresů a dokážete ji tak přečíst během několika minut. A můžete si z ní hodně odnést, například, že 20 minut v soláriu je pro kůži tak náročné jako celý den na pláži. Účinky obličejové jógy vás zase rychle přimějí s ní začít – kolem 30 zpomalíte stárnutí, ve 40 nebo 50 omládnete o 10 let a navíc aktivujete mozek a zbavíte se různých zlozvyků.

Obličejová jóga se dá cvičit během nejrůznějších činností – něco můžete zvládnout při ranní hygieně, ostatní můžete provádět například při hraní s dětmi, při domácím úklidu, v kanceláři na procházce nebo v klidu na toaletě. :-)

Co se týče praktické části, tak každý cvik se skládá z názvu, účinku cviku, provedení cviku, počtu opakování a upozornění. Nechybí ani názorná fotografie autorky provádějící daný cvik. Její pleť je opravdu hladká a je tak názorným důkazem z teoretické části. Moc se mi v tomto ohledu líbí také její sladění s grafikou knihy – cviky pro začátečníky jsou laděny do růžové, ty pro pokročilejší potom do modré barvy. Celkově je typografie knihy velmi zdařilá a chválím také kvalitní křídový papír, na kterém vše pořádně vyniká.

O obličejové józe jsem předtím neslyšela a na normální jógu jsem příliš divoká a netrpělivá, ale musím uznat, že mě kniha velmi zaujala a do cviků se určitě pustím. Už se tedy těším na další díl.

Světlana Mihulová se narodila v roce 1976. Je cestovatelka, trenérka, cvičitelka, lektorka a poradkyně v oblasti zdravé výživy. Od roku 2006 cvičí obličejovou jógu a následně přidala funkční cvičení se zdravotním zaměřením, SM systém a hormonální cvičení. Se svou sestrou Jiřinou Mihulovou založila školu SELAVIS, kde učí klienty obličejovou jógu nejen pro krásu, ale i pro zdraví. Nabízí zde funkční cvičení, spirální stabilizaci, program pro hormonální aktivitu těla a poradenství v péči o sebe samé. V roce 2019 byla škola Selavis v čele se Světlanou Mihulovou nominována do finále firemních oskarů – Český Goodwill. Lekce obličejové jógy pořádá po celé České republice.

 

oblicejova joga
Obličejová jóga pro začátečníky a mírně pokročilé
Autor: Světlana Mihulová
Žánr: životní styl, zdraví
Nakladatelství: Anag
Rok vydání: 2019
Počet stran: 200
Hodnocení: 85 %

https://www.anag.cz/oblicejova-joga-pro-zacatecniky-a-mirne-pokrocile/pA91.5870/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kultura je červená sametová opona a otevřené piano

Tana krockovaVymyslela jsem si fiktivního redaktora, který mi položil pár otázek, jejichž cílem je prozradit o mně pár informací. Jmenuje se Alfréd Lebeda a je to děsný pohodář. Během našeho rozhovoru kouří doutník, popíjí fair...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Za všechno může dopamin

DopaminMožná jste si všimli, že poslední dobou se slovo dopamin jaksi skloňuje ve všech pádech a že se o tomto hormonu hodně píše. Já objevila knihu nazvanou Dopamin: molekula, která určuje osud lidstva. Vyšla pod nakladatelství Dokořán ve spolupráci s...


Literatura

Deset malých králíčků

lovec kraliku perexZatím co si Joona Linna dva roky ve věznici posiloval a chystal se na novou kariéru zahradníka, zločin ve Švédsku neustal. Známá literární dvojice Lars Kepler se po odbočce s mysteriózním thrillerem Playground vrací ke svému staré...

Divadlo

Setkání 2013 Stretnutie: Ve Zlíně se zrodí divadelní Československo

setkani200Pomyslné plnoletosti letos dosáhne festival Setkání/ Stretnutie, který se bude konat nejen v Městském divadle Zlín ve dnech 23. až 25. května. Určen je nejen pro studenty divadelních oborů a divadelníky, ale i pro š...

Film

Můj táta Marianne

marianne 200Tentokrát nevymýšlím originální titulek, protože už jen název filmu je dostatečně zajímavý na to, aby přitáhl vaši pozornost. Severský filmový podzim přichází se švédským komediálním dramatem, jehož hrdinové budou čelit zásadní změně v rodin...