Malí Nezbedové - velká dobrodružství na malém dvorku

Malí Nezbedové - velká dobrodružství na malém dvorku

Tisk
ImageDistribuční společnost Intersonic připravila pro malé diváky DVD s oblíbeným animovaným seriálem Malí Nezbedové (v originálu The Backyardigans). Nyní jsou na pultech obchodů k dispozici již dvě DVD se šesti příběhy  pětice zvířecích kamaradů, která se při svých hrách stává hrdiny známých dobrodružných příběhů. Jejich hry na oblíbené románové postavy jsou doprovázeny tancem a veselými písničkami. Jedná se vlastně o animovaný muzikál.




Členy party Malých Nezbedů je žlutomodrý tučňák Pablo, oranžový los Tyrone, fialový klokan Austin, žlutá hrošice Tasha a růžový neidentifikovatelný tvor ženského pohlaví jménem Uniqua. Seriálu, který vznikl jako koprodukce americké společnosti Treehouse TV a kanadského animačního studia Nelvana, byly odvysílány čtyři sezóny a má sedmdesát sedm epizod.

Za svou oblíbenost seriál vděčí vypracovaným tanečním číslům, která nejprve zatančí živí tanečníci, jejichž pohyby jsou  převedeny do animace, a  známým melodiím (např. country, disco, rock, salsa). Kromě opakující se úvodní písně v každém díle zazní čtyři nové písničky. Epizody, které jsou určeny především dětem od 1 do 5 let, jsou také plné humoru, situačního i slovního. Jak už to ale u všech seriálů bývá, mají jednotlivé díly rozdílnou úroveň kvality.

DVD 1 s názvem Robin Hood Čistotný a další příběhy obsahuje díly Cesta do středu Země, Robin Hood Čistotný, Dva mušketýři. DVD 2 s názvem Tábor pirátů a další příběhy obsahuje díly Nejlepší přítel jeskynního člověka, Útěk z Pohádkové vesnice a Tábor pirátů. Všechny epizody byly natočeny v roce 2008, ve třetí sezóně seriálu. Své hlasy animovaným hrdinům v českém znění propůjčili Pavel Tesař, Klára Šumanová, Zbyšek Pantůček, Jana Mařasová a Petr Nezkusil.

Image


Nejvíce se asi spolu s dětmi zasmějete při epizodě Robin Hood Čistotný, v níž se naší hrdinové ocitnou ve vesnici Špindírov, ovládané starostou Smraďochem, který nebohým vesničanům zakazuje osobní hygienu a úklid. Všichni a všechno je špinavé a mycí a úklidové prostředky jsou uvězněny v žaláři. Vesničané požádají o pomoc Robina Hooda Čistotného z Čistolesa. Podaří se mu osvobodit svou mycí žinku z vězení a vesnici a vesničany od nánosů špíny?

Malí Nezbedové přinášejí především zábavu, veselé písničky a roztomilá zvířátka. Občas zableskne i nějaké to poučení (např. o důležitosti hygieny). Pokud od filmu neočekáváte více, příběhy Malých Nezbedů vás určitě nezklamou.

Malí Nezbedové DVD 1:  Robin Hood Čistotný a další příběhy

Žánr: animovaný/rodinný/muzikál
Režie: Dave Palmer, Mike Shiel, Bill Giggie, Donald Kim
Délka: 70 min (3 x 23min)
Výroba: USA/Kanada 2008
Zvuk: originální - anglický
Dabing: český a slovenský
Formát: 4:3
Distributor: Intersonic
Zdroj foto: kliknifilm.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hamletem jsem prožil neskutečně krásné chvíle od prvního dne, říká herec Petr Kubes

kubes perexNa jevišti Moravského divadla v Olomouci patří Petr Kubes k nejvytíženějším hercům. V této sezóně se objevuje hned v několika titulech, vedle komedií a muzikálu Šakalí léta jsou to také dvě Shakespearovy hry - Hamlet, kde hraje titulní roli, a B...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...


Literatura

Hluboká modř moře: Láska na divokém pobřeží Bretaně

hlubokaNěmecká autorka Marie Lamballe vydala po úspěšném románu Hortenziová zahrada svou další knihu s názvem Hluboká modř moře. Čtenářky se opět mohou těšit na romantický příběh lásky, která se odehrává na bretaňském pobřeží.

...

Divadlo

Molierova klasika přešitá podle vzoru dnešní společnosti má pořádné grády

misantrop 200Misantropa hraje kde kdo. Každý ho zná a alespoň jednou za život by ho měl v divadle vidět. Nutně to však nemusí být hra posazená do tehdejší doby. Hrát ho ale ve svetrech se sobem na hrudi a z původního textu zachovat pouze jm...

Film

Bez gravitace může být člověku nevolno

gravitace perexFilm Gravitace (2013) je uváděný jako jeden z nejlepších filmů současnosti. Speciálními efekty a impozantními záběry vesmíru je doslova přeplněný. Až je možná škoda, že se podobných filmů netočí víc.