Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy

Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy

Tisk

Ledove kralovstvi perexNakladatelství Egmont přináší všem, kteří si oblíbili animovaný muzikál Ledové království (Frozen) z produkce společnosti Disney, další díl do skládačky života v Ledovém království tentokrát nazvaný Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy.
Kniha přináší osm příběhů, z nichž se polovina týká oslav narozenin. V Dokonalých narozeninách je oslavenkyní malá Anna, které je právě pět let, v příběhu Kristoff slaví se čtenář dozví, jak probíhá taková narozeninová party ve trollí vesnici, Elsa své narozeniny prožije v pohádce Elsina oslava narozenin a posledním oslavencem je sob Sven v příběhu Čím potěšit soba? Jediným, na koho se nedostalo, je sněhulák Olaf, tak snad v příští knize.

V pohádce Dětství si čtenář může zařádit společně s malými princeznami, které si z paláce udělaly v hřiště zasvěcené zimním radovánkám, v Srdcovém pikniku si parta našich přátel vyrazí na piknik do přírody, v Ledových sochách se zúčastní soutěže ve vyřezávání soch z ledu a v příběhu Anna má povinnosti musí princezna Anna vládnout jeden den místo své sestry Elsy.

Z osmi příběhů se tři vracejí do minulosti a přibližují nám dětství našich hrdinů. Jak již vyplývá z názvu, jedná se o pohádky primárně určené pro fanynky filmu Ledové království, v nichž se všichni mají rádi, užívají si zábavy, vzájemně si pomáhají a podporují a Elsa si občas zakouzlí.

Tato obrázková publikace, v níž převažují disneyovsky roztomilé celostránkové ilustrace nad textem, udělá radost zejména začínajícím čtenářkám.

Ledove kralovstvi

Ledové království: Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy
Autor: Calliope Glass, Victoria Saxon, Tracey West, Suzanne Francis, Liz Rudnick
Ilustrace: Disney Storybook Art team
Žánr: pohádka
Vydáno: 2017
Stran: 130
Vydalo nakladatelství: Egmont
Hodnocení: 70%

Zdroj foto: www.egmont.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Monikou Váňovou

200rozS uměleckou fotografkou Monikou Váňovou jsem se před časem seznámila na kurzech tvůrčího psaní a velmi brzy jsem pochopila, že tato křehká blondýnka má nejen výrazně tvůrčího ducha, ale že si také dokáže tvrdě jít za svými sny a dovést je až k realizaci...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mrtví prezidenti = Deadpool na hrad!

deadpool200Ztřeštěný Deadpool vtrhl v únoru nejen do kin, ale hlavně do našich komiksových končin díky nakladatelství Crew s Drákulovou výzvou. A ukázalo se, že poptávka po hláškujícím ne-tak-docela-hrdinovi je velká a proto nám vykutálený Deadpool přináší sv...


Literatura

Jančík, Štolleová a kolektiv: Pivo zbraně a tvarůžky

pivo200Informačně rozsáhlá kniha je v tomto formátu asi jediná na trhu. Svým obsahem bych ji totiž zařadila mezi velmi obsáhlé, detailní až puntičkářsky precizní učebnici. Záměrem bylo představit meziválečné dějiny z pohledu nikoliv politického, ale podnikatelské...

Divadlo

Hezky německy?

200divPřed několika dny skončil 18. ročník Pražského divadelního festivalu německého jazyka. Je tedy čas probrat se dojmy a pokusit se o shrnutí. Můj nejsilnější pocit je podobný hořké pachuti na jazyku – nějak mi to prostě nesedlo. Jsou takové divadelní festiva...

Film

„...A také déšť“
ImageKaždý si pod pojmem indián vybaví barevnou čelenku, dýmku míru a pokrevní bratrství. Kdo dával pozor ve škole, tak si nejslavnějšího objevitele světa Kryštofa Kolumba spojí se zámořním objevem a z hodin zeměpisu možná...