My Little Pony: Příběh podle filmu

My Little Pony: Příběh podle filmu

Tisk

My little pony200Nakladatelství Egmont Publishing ve společnosti Albatros Media přináší zejména nejmenším čtenářkám nový příběh oblíbených animovaných postaviček televizního seriálu My Little Pony.

 

 

Tento kanadsko-americký seriál, který vznikl na motivy světa My Little Pony, vytvořeného společností Hasbro, běží na televizních obrazovkách již od roku 2010. V letošním roce se animovaní poníci a jednorožci dočkali i celovečerního filmu, jehož zkráceným přepisem je kniha My Little Pony: The Movie.

Městečko Ponyville i celá Equestrie se ocitá v nebezpečí. Tři princezny byly napadeny zlým Stormem Kingem, který jim sebral jejich magickou moc, s níž chce ovládnout celý svět. Jediné Twilight, princezně přátelství, se s pomocí přátel podaří uprchnout. Podaří se jim společně Storma Kinga a generálku jeho vojska Tempest, jednorožku se zlomeným rohem, zastavit a zachránit svůj domov?

Šestice poníků Twilight, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy a Rarity na své cestě zažívají různá dobrodružství. Stanou se zajatci pirátů na létající lodi a také se promění v mořské poníky a vyzkouší si žít pod vodní hladinou. Velké zkoušce bude vystavena i síla jejich přátelství.

Knihu tvoří zejména velké celostránkové ilustrace a celý příběh (film má 99 minut) je převyprávěn velmi stručně. Dívky propadlé světu My Little Pony si při čtení knihy, pokud již navštívily filmové představení, oživí děj filmu, nebo naopak: četba knihy je naláká ke shlédnutí filmu, jehož součástí jsou i písně. Čtenáři, kteří svět duhových poníků neznají, zkratkovitý příběh a kýčovité obrázky moc neocení. Pětileté holčičky, které si píší Ježíškovi o figurky poníků, však tato kniha zcela jistě potěší.

My little pony

My Little Pony: Příběh podle filmu
Autor a ilustrace: tým autorů
Žánr: pohádkový příběh podle filmového scénáře
Vydáno: 2017
Stran: 64
Vydalo nakladatelství: Egmont Publishing ve společnosti Albatros Media a.s.
Hodnocení: 60 %
Zdroj foto: albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renáta Navrátilová: „Taky jsem si přála přibrat v těhotenství co nejméně. A oproti Alici nemám příšernou tchyni a mámu.“

renata navratilova 200Renátě Navrátilové před několika dny vyšla kniha Malý šikanista aneb Jak mámy přicházejí o iluze, a nejen o ní nám prozradila více v tomto rozhovoru.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Poznejte nakladatelství: Host se představuje

host 200Na českém knižním trhu se čtenáři setkávají s celou řadou nakladatelských značek. Některé z nich vám nyní přiblížíme v seriálu o českých nakladatelstvích - takto se nám představují, takto vidí své profily, takový je jejich záměr. Myslíme si, že vám, ...


Literatura

Výprava do země za životem

playground 200„Keplerovky“ jsou synonymem skvěle napsané knihy plné napětí a zvratů a především rozervaného hrdiny Joony Linny. Jenže teď autor přichází se zbrusu novou hrdinkou i netradičním prostředím. Jak se bude nový styl líbit zarytým fanouškům Larse ...

Divadlo

Studio Marta uvede inscenaci ve znakovém jazyce

denik divky200Dne 10. 11. 2022 uvedou studentky Ateliéru divadlo a výchova pro Neslyšící inscenaci Deník dívky. Dílo je adaptací deníků Ruth Maierové, oběti holocaustu, od jejíhož narození uplyne v den premiéry 102 let. Scénář zpracovala pedagožka Adéla ...

Film

Film Barbory Chalupové Zákon lásky boduje na Hithitu

Zakon lasky 200Po zdolání půlmilionové mety sbírka na dokončen na portále HitHit pokračuje, navazující podpora umožní tvůrcům realizovat původní soundtrack a taky film distribuovat do zemí, kde čelí LGBTQ+ lidé ještě mnohem složitější situaci než u nás...