Nevíte, co vařit ze zeleniny? Inspirujte se Zeleninovou kuchařkou

Nevíte, co vařit ze zeleniny? Inspirujte se Zeleninovou kuchařkou

Tisk

Zeleninova kucharka200Nakladatelství Smart Press pro velký čtenářský úspěch připravilo druhé vydání knihy „Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl“ od autora Petra Klímy. Oproti prvnímu vydání došlo pouze k vizuální změně (změna grafiky), obsahově zůstal titul stejný.

 

Přemýšlíte-li o tom, že omezíte ve své stravě maso, mléko, lepek či cukr a přikloníte se ke zdravému a k životnímu prostředí ohleduplnému způsobu stravování, ale nevíte, co vlastně vařit, pak je tato kniha určena právě vám!

Vyzkoušejte osvědčené postupy na zdravá a výživná jídla plná zeleniny, luštěnin a zdravých obilovin, které šéfkuchař Petr Klíma každodenně připravuje v restauraci Country Life. Petr Klíma, který všechny recepty vymyslel, uvařil i nafotil, je také autorem dalších úspěšných veganských kuchařek, Luštěninové a Obilovinové, a blogu www.greenwayfood.cz.

Zeleninova kucharka1

Kuchařka je rozdělena podle ročních období a nabízí recepty jak na českou klasiku ve veganské podobě, tak na moderní pokrmy ovlivněné světovou kuchyní, vždy však kompletní sezónní menu pro každou příležitost, od salátů a pomazánek přes polévky, hlavní jídla až po dezerty.

zeleninova kucharka3

Kromě receptů ze sezonních a lokálních, běžných i méně známých druhů zeleniny, jako je například tuřín, vodnice či kadeřávek, skýtá kuchařka i pohled na roční koloběh na farmě a farmářském trhu.

zeleninova kucharka2

Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl, druhé vydání
Petr Klíma

Vydalo nakladatelství Smart Press

Zeleninova kucharka obalka

Více informací: https://www.smartpress.cz/zeleninova-kucharka-druhe-vyd%C3%A1n%C3%AD


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je to stim, metoda uklidnění s velkou přidanou hodnotou originality a etičtější výroby

RheeMladá umělkyně a lingvistka Rhiana Horovská se věnuje ručním pracím. Ano, čtete správně. Plete svetry při přednáškách na fakultě a dokonce o svých počinech natáčí videa. Možná není na škodu představit tento způsob zdánlivě zapomenuté řemeslné výroby, k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Poznejte program Bez léků

bez leku 200V nakladatelství Anag vyšla kniha Bez léků odhalující čtyři pilíře přirozeně dobré kondice od Madisyn Taylor.

...

Literatura

Encyklopedie stíhaček a jiných plavidel pro opravdové nadšence do Hvězdných válek

star wars encyklopedie 200V nakladatelství CPress vyšla další kniha určená fanouškům fenoménu Hvězdných válek – Star Wars. Například po Atlasu bytostí a tvorů je tu Encyklopedie stíhaček a jiných plavidel.

Divadlo

Inscenace Porcie Coughlanová je působivá svou magií, napětím a prvotřídním herectvím

Porcei 200Nejnovější titul, který uvedlo Městské divadlo Mladá Boleslav v pátek 16. června, přináší nejen magickou atmosféru, ale je i další pozoruhodný kamínek do žánrového záběru této scény. Chytré vedení a dramaturgie si všímá her i talentových tvůrců, kteř...

Film

Návrat do budoucnosti: cestování časem

DVD Návrat do budoucnostiKoncepčně vychytaný film Návrat do budoucnosti (1985) představuje Michaela J. Foxe v jeho nejlepší roli. Škola života, kterou prochází, je stejná jak v roce 1985, tak i v r...