David Michie: Zákon karmy

David Michie: Zákon karmy

Tisk

zákn karmy - kopieChytrý příběh se zajímavou zápletkou. Aneb moudré čtení, moudré slovo a osudy lidí, takových, jaké znáte, nebo byste rádi poznali. Možná se dokonce takovými lidmi cítíte být.

 

Zákon karmy je příběh, který je kaleidoskopem osudů lidí, emocí a zákona karmy. A nemusíte čekat,  jednoduše se stane, že karma začne fungovat hned.

 Představy autora o karmě dostávají pevný řád, což je první věc, na kterou jsem byla zvědavá. A to potěší každého čtenáře, který do této doby třeba ještě trochu váhá v tom ujasnění si, o čem to vlastně David Michie ve svých knihách píše.

Přece jen je nám život himalájských mnichů na hony vzdálený a ani různé buddhismy pro zaneprázdněné na tom nutně nemusí nic změnit. Náš životní styl je prostě jiný.

Karma všedních dnů aneb jak by to bylo v ideálním případě

Různé obyčejné i neobyčejné příběhy se někdy blíží realitě, jindy jsou z rozdílných sociálních bublin, než na jaké jsme zvyklí, ale na to celé se dá nahlížet jako na svižný příběh, seriál o lidských osudech.

Karma začne pracovat hned, což dodá příběhům nejen spád, ale také možnost autorovi vysvětlit čtenářům, jak podle něj karma funguje. Co se nám vrací, co máme možnost ovlivnit. A co ne.

Není ten příběh moc rychlý?

Snad jen jedno by mohlo na této knize být trošku jinak. Jsem asi rozmazlená pomalostí Dalajlamových koček a zdlouhavých popisů počasí, vůně kávy a kočičích myšlenek, proto mi kniha Zákon karmy přišla jako úsečný rychlý příběh přeplněný akcí a informacemi. Což ještě zvýrazňovalo to, že jednotlivé příběhy jsou usekané a nastavené do kapitol ob kapitoly věnující se zase dalším příběhům.

Na druhou stranu to z příběhu dělá cosi, co lze dobře číst po kouskách, na dovolené, na cestách. Svižnost může některým čtenářům velmi vyhovovat, protože zvyšuje čtivost a švih nám umožní si rychle pamatovat všechny příběhy a knihu tak skoro pročíst na jeden zátah.

Ačkoliv, kvůli moudrosti v příbězích, je to skoro škoda.

Doporučuju si dávkovat.
A mlsat.

Třeba právě proto je příběh takový, jaký je.

zákn karmy - kopie

O autorovi: Zákon karmy napsal jako chytrý příběh odhalující principy fungování této duchovní teorie. Je autorem bestsellerové série Dalajlamova kočka a ve svém životě praktikuje buddhismus.

Vydalo nakladatelství Metafora, 2023

Překlad: Petr Sumcov

Original: Instant Karma

https://www.metafora.cz/zakon-karmy-11753/

Hodncení: 70 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Elly: „Motiv písně „Flower“ je inspirovaný i mým osobním životem a myslím, že si tím projde téměř každý člověk.“

elly 200Elly, vlastním jménem Eliška Tunková je novým objevem české popové scény. Momentálně ji čekají zkoušky na konzervatoři a před pár dní jí vyšla anglicky zpívaná píseň Flower. Zjistěte o písni i Elišce více díky našemu rozhovoru.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Zasmějte se u VidlákBlogu

vidlak200VIDLÁKBLOG nabízí úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co zrovna Nele od vidlí odpadlo.

...

Z archivu...


Literatura

Z nočního stolku 2

z nocniho stolku 200Napětí, emoce, dobrý příběh – asi kvůli tomu saháme po románech, které slibují splnění těchto atributů. Nakladatelé na obálkách hlásají, že jde o bestseller, thriller a podobně znějící nálepky. Na nočním stolku mám několik podobný...

Divadlo

Komedie Poslední ze žhavých milenců se Simonou Stašovou má za sebou skoro 12 sezón

posledni ze zhavych milencu 200Komedie Poslední ze žhavých milenců, patří mezi nejúspěšnější díla známého amerického autora Neila Simona. Řadu sezón se těšila velké divácké přízni na Broadwayi. Skvělá je již svým námětem a přímo dokonalá dí...

Film

Hledání smyslu podle Petra Weigla

weigl rusalka perexRežisér Petr Weigl (narozen 1939) si mezinárodní věhlas získal vypravěčsky stylizovanými, výtvarně vytříbenými přepisy zejména oper, ale nejen jich. Získal za ně ocenění v zahraničí i doma (Trilobit, Cena Čs. televize...