Zasmějte se u vyprávění Václava Kopty

Zasmějte se u vyprávění Václava Kopty

Tisk

prodlouzena jizda 200Mám dojem, že poslední dobou vychází hodně knih od známých osobností. Těm se zřejmě chce zaskočit do jiných vod a zkusit o sobě něco předat. Jednou z nich je i Prodloužená jízda od Václava Kopty, která se záhy objevila i v audioknižní podobě.

 



Václav Kopta je český herec a muzikant. Je synem slavného textaře Pavla Kopty. Po vystudování Pražské konzervatoře účinkoval nejvíce v divadlech, ale objevoval se i ve filmech a seriálech. Největší popularitu mu přinesl dnes již kultovní film Sněženky a machři. Žije v Praze a je ženatý s herečkou Simonou Vrbickou, se kterou vychovává dvě dcery.

Prodloužená jízda je útlou knihou a tím pádem i krátkou audioknihou, která obsahuje kromě pár slov úvodem a závěrem celkem 16 příběhů. Jedná se o jedinečné zážitky pana Kopty, které si chtěl připomenout a jak glosuje v úvodu, sám byl překvapen, kolik si k nim pamatuje detailů.

Témata jsou opravdu různá – od rodinných příběhů přes zážitky s jeho nejlepším kamarádem až po příběhy z branže. Mně v paměti nejvíce utkvěla rodinná historka Buřtguláš, kde Václavova maminka nechtěně málem otrávila celou rodinu nebo příběh z lékařského prostředí s názvem Ráno jsem trochu kašlal, pane doktore. A bavila jsem se také u popisu výstupu v pořadu Sama doma a u Poslední prodloužené jízdy strýčky Petra, která dala titulu jméno.

Václav Kopta je skvělým vypravěčem, hovoří lehce a při popisování si hlavně dokáže udělat legraci sám ze sebe. Tím, že je narátorem vlastní knihy, je vše o dost lepší a jen to podtrhuje vyřčená slova. Jedná se o profesionála, navíc s příjemným hlasem, takže je poslech opravdu skvělým zážitkem. Vše jsem mu věřila a nechávala při představování rozjet fantazii na plné obrátky.

Pokud máte rádi Václava Koptu, nebo hledáte nějakou jednohubku k relaxaci a pobavení, určitě si Prodlouženou jízdu nenechte ujít!

prodlouzena jizda

Prodloužená jízda
Autor: Václav Kopta
Interpret: Václav Kopta
Vydavatelství: Motto ve společnosti Albatros Media
Délka: 3 hodiny 4 minuty
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 85 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/54673003/prodlouzena-jizda-audiokniha/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Moji nejbližší jsou pro mě na každé premiéře velmi důležití, říká herečka Veronika Bajerová

veronika200V poslední době se s ní setkává především publikum Městského divadla Mladá Boleslav, jehož je Veronika Bajerová členkou. Její herecký talent obsáhne psychologicky propracované temperamentní a rázné ženské typy i postavy komediálního či muzikálového...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Boss Babiš: Kampaň Jaroslava Kmenty

boss-babis 200Pár dní před volbami vyšla nová kniha novináře Jaroslava Kmenty s názvem Boss Babiš a audiokniha v interpretaci Petra Kubese se na pultech obchodů objevila jen pár dní poté. Těžko říct, zda by bližší vydání něco změnilo, ale jde o velmi z...


Literatura

Sandra Brown a její další silná hrdinka: Svědkyně

svedkyne 200Všechny milovnice románů pro ženy od světoznámé Sandry Brown si mohly do kalendáře poznačit srpen, kdy v nakladatelství Ikar vyšel její román Svědkyně. Bude se jistě řadit mezi velmi čtené knihy, jelikož od vydání originálu už uplynulo 26 let a ...

Divadlo

Mistrovská lekce bude majstrštyk Heleny Čermákové

Mistrovska-lekce plakat200Diváci, kteří zavítají do Městského divadla Zlín na hru Terrence McNallyho o věhlasné operní superstar Marii Callas pod názvem Mistrovská lekce, zažijí doslova masterclass, hodinu zpěvu a života. Hořká komedie v režii o...

Film

Od nového Spider-Mana nečekejte nic moc převratného

altJaksi jsme si již zvykli, že se, čas od času, dostane do kin snímek, jenž byl natočen v letech minulých technologií, která již nevyhovuje požadavkům náročného diváka. Tak se vesele do kin vrací remaky úspěšných snímků ve 3D. Je to i případ...