Máma tentokrát pije i nadává zároveň

Máma tentokrát pije i nadává zároveň

Tisk

proc mama nadava 200Motto ve společnosti Albatros Media vydalo v knižní i audioknižní podobě další příběhy Gill Sims – po titulu Proč máma pije (Deník vyčerpané matky) přichází Proč máma nadává (Deník rozčílené matky).


Gill Sims je autorkou slavného blogu a facebookové stránky Peter and Jane. Žije ve Skotsku se svým manželem, dvěma dětmi a svéhlavým border teriérem, který řídí celou domácnost. Mezi její zájmy patří (kromě popíjení vína) trávit čas na sociálních sítích, hledat ztracené mládí a psa.

S hlavní hrdinkou se posluchači setkávají tehdy, když její manželství prochází krizí a její děti jsou starší a podle ní zdivočely. Její vyprávění začíná i končí v červenci, tudíž nejprve popisuje radosti a strasti spojené s prázdninami, tedy hlavně vymýšlením zábavy pro děti. Mámě se vše komplikuje tehdy, když nastoupí do nové práce. Nejenže tím má méně času na domácnost, ale ještě musí držet krok s mladšími kolegy. Těm raději zamlčí, že má doma dvě děti a chová se jako královna večírků. Jak to vše dopadne?

Gill Sims je blogerka a dobře odhadla, že psát o dětech je vděčné téma. Věřím, že spousta příběhů vychází z její vlastní zkušenosti a někde si něco přidala tak, že to dává smysl. Já děti ještě nemám, ale už první díl od autorky mě zaujal a hlavně rozesmál. Také jsem jej poslouchala jako audioknihu, takže návrat k Zuzaně Slavíkové proběhl jako ke staré známé. Je až fascinující, jak se tato interpretka dokáže do role vypravěčky vžít. Vůbec mi tady nepřijde, že funguje jako předčítač a zoufalství i všechny ty stresy jí opravdu věřím.

Proč máma nadává představuje skvělou oddychovku, ve které se mnohé určitě najdou. A pokud ne, tak se rozhodně zasmějí. Já ji doporučuji!

proc mama nadava

Proč máma nadává
Autor: Gill Sims
Interpret: Zuzana Slavíková
Vydavatelství: Motto ve společnosti Albatros Media
Délka: 12 hodin 10 minut
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/53021846/proc-mama-nadava-audiokniha/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Na vánoční téma s Irenou Novákovou Kafkovou: Vánoce rovná se láska

Kafka perex„Život miluje lidi, kteří milují život,“ napsal v jedné své knize Vladimír Kafka. Jeho žena Irena připravila k vydání souhrn toho nejlepšího z jeho moudrosti, se kterou se narodil i před více než rokem odešel. Moudrá žena, která moudrost svého...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vychutnejte si příběhy ze života královské rodiny

Koruna 200Portrét nejdéle vládnoucí britské panovnice koncipovaný jako mozaika příběhů ze života královské rodiny.

...

Literatura

Švadlena z Dachau – příběh, který vás chytí za srdce

svadlena perexUž jen ten název. Hned si myslíte, že víte, kdy a kde se bude příběh odehrávat. Už jste mohli číst mnoho knih, které v sobě nesly příběhy lidí z koncentračních táborů. Stránky plné vězňů, bestiálních trýznitelů, doktorů, kteří se snažili v tě...

Divadlo

Tygr v tísni uvádí imerzivní inscenaci Mistr a Markétka

mistr a marketka 200Počátkem června ožije historický palác Hrzánů z Harasova v centru Prahy imerzivní inscenací legendárního románu Michaila Bulgakova Mistr a Markétka. Inscenace nechá diváka volně procházet mnohovrstevnatým dějem a hledat si cestu v...

Film

Filmy pod taktovkou orchestru FOK

 

fok 200Filmexport si (nejen) pro fanoušky české filmové klasiky u příležitosti 80. výročí založení Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK přichystal výběr 29 písní, které nahrával právě zmíněný orchestr. Na DVD můžete najít snad tu nejznámější ...