Kovy: „Organizátoři mi říkali Kivi“

Kovy: „Organizátoři mi říkali Kivi“

Tisk

kovy 200V nakladatelství BizBooks vyšla audioknižní verze knihy Ovšem, kterou napsal mladý a oblíbený youtuber Kovy – Karel Kovář.

 



Karel Kovář, známý jako Kovy, je český youtuber, vloger, student a v minulosti také let's player. Pochází z Pardubic, kde ve svém pokojíčku natočil první video. Youtube mu pak převrátil život vzhůru nohama. Od ostatních českých youtuberů se liší tím, že probírá aktuální společenská témata, politiku, odvrácenou stranu sociálních sítí či například bankovní půjčky. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu (propojení informací a zábavy, které má většinou za cíl vzbudit určité emoce) a pomocí videí se snaží bořit předsudky ve společnosti. V roce 2016 dostal ocenění Bloger roku. Časopisem Forbes byl označen za 17. nejvlivnějšího Čecha na sociálních sítích v roce 2016 a poté se v roce 2017 objevil na dvacátém místě žebříčku „30pod30“, zobrazujícím 30 nejtalentovanějších Čechů pod 30 let vybraných tímto časopisem.

Nejsem úplně cílová skupina této knihy, na sledování youtuberů mě neužije, ale nějaký alespoň malý přehled mám. Konkrétně na Kovyho jsem narazila před státnicemi, kdy jsem se snažila zapamatovat si několik jmen a on mě zaujal právě tím, že se zabývá společenskými tématy i politikou. Proto jsem se nadšeně pustila do této audioknihy.

Kovyho kniha je tak nějak opravdu o všem – samozřejmě je v prvé řadě o něm a také o YouTube, ale nachází se v ní také jeho básně nebo nejrůznější zážitky z cest. Jedná se o autobiografii, takže v prvé řadě tleskám za to, že si ji načetl sám. Mluvit je Karel Kovář zvyklý už v rámci videí a tyto zkušenosti mu určitě hodně pomohly i zde. Úžasné navíc je, že si v audioknize na nic nehraje – jeho projev je přirozený a dokáže v něm zdůraznit přesně to, co potřebuje. Jeho hlas na mě navíc působil moc příjemně a ihned si mě získal.

Poslech audioknihy mě moc bavil – smála jsem se při popisů různých Kovyho vzpomínek, vtiskla jsem si do hlavy, že se Youtuberů nemá člověk ptát, kolik vydělávají a vychutnala jsem si také kapitolu o cestování. Překvapilo mě také, jak je Kovy místy osobní - myslím, že to může být pro mladší posluchače (než jsem já) velmi inspirativní. Bylo vidět, že si dobře uvědomuje, jakou má moc a snaží se být tím moudrým starším kamarádem.

„Vždycky, když za mnou přijde nějaká malá fanynka nebo fanoušek, tak kolem deseti let, mám vždycky chuť říct: dalších 8 let bude peklo i ráj. Ať už budeš prožívat cokoliv, mysli na to, že to bude vždycky nakonec v pořádku.“

Ovšem je krátké dílko, které mě moc mile překvapilo a jsem ráda, že jsem si ho poslechla. Karel Kovář mluvil rozumně, dokázal mě rozesmát a líbilo se mi, jak se do knihy otevřel. Audiokniha pro mě byla oddechovkou i zajímavým vhledem do světa youtuberů.

KOVY

Kovy - Ovšem
Autor: Karel Kovář
Interpret: Karel Kovář
Vydavatelství: Bizbooks ve společnosti Albatros Media
Délka: 3 hodiny 20 minut
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 93 %

https://www.albatrosmedia.cz/autori/37760182/karel-kovar/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Velký rozhovor s Martinem Dejdarem

martin dejdar 200Herec, moderátor, bavič, dabér, hokejista, … To vše a mnohem víc je Martin Dejdar. V tomto rozhovoru se dozvíte, jaký nový pořad bude na Primě, co pro něj znamenal Comeback a plno zajímavých věcí nejen...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Lábus, Kaiser, Jiráň: „Knihy Karla Maye o indiánech nás naučily být pravými muži“

Vlak do Santa Fe200Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jan Jiráň a řada dalších známých herců přichází v této mimořádně zdařilé humoristické dramatizaci s vlastní verzí známých dobrodružství z Divokého západu. Na CD Vlak do Santa Fe...


Literatura

Příběh pomsty a slávy

reka bohu 200Egyptské město Láhún zdárně rozkvétá pod rukama svého vládce. Je přemýšlivý. Dokáže lidem zajistit obživu a nestrpí zlovolné při. Připravuje svého mladšího syna Huie, aby jednou pokračoval v jeho stopách. Hui se cítí být potěšen a věří, že se o...

Divadlo

Do divadla i o prázdninách! Pozvěte přátele na promítání

letní pohodaUžijte si divadlo z pohodlí domova, třeba ve společnosti přátel při letní grilovačce. Na Dramoxu najdete stovky inscenací, které jste během roku nestihli vidět nebo které už mají po derniéře. Dobrá zpráva pro všechny divadelní fanoušky – o zážitk...

Film

PAS DO HOLLYWOODU


pas do hollywoodu 200Není rozhovor jako rozhovor. Většinou vycházejí takové, které se jen koří věhlasu zpovídaného a šíří jej dál, vlastně můžeme uvažovat o oboustranně výhodné symbióze. Přesně takové texty nalezneme třeba v knížce nadutě naz...