Audiokniha Lazar = Joona Lina a Pavel Rímský opět v akci

Audiokniha Lazar = Joona Lina a Pavel Rímský opět v akci

Tisk

Lazar 200Podzim se pro milovníky severské detektivky nesl ve znamení Larse Keplera. Těmto manželům totiž vyšla další kniha, tentokrát s názvem Lazar a společně s ní se na českém trhu klasicky objevila i audiokniha od vydavatelství OneHotBook.

 


Lars Kepler je pseudonym, za kterým se skrývá autorské manželské duo Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Oba mají rádi thrillery a rozhodli se vytvořit sérii kriminálních příběhů, které by nebyly spojovány s jejich dosavadní tvorbou. Jejich první společný román Hypnotizér (Host, 2010) se stal mezinárodním bestsellerem, filmového zpracování se ujal známý režisér Lasse Hallström. Druhým dílem byla neméně úspěšná kniha Paganiniho smlouva (Host, 2011), třetím Svědkyně ohně (Host, 2012), čtvrtým Písečný muž (Host, 2012), pátým titulem řady je Stalker (Host, 2015) a šestým Lovec králíků (Host 2017).

Lazar začíná tím, že v bytě na předměstí Osla objeví policisté tělo mrtvého muže. V mrazáku pak najdou takové věci, ze kterých je evidentní, že zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel hrůzných „trofejí" a kanibal. K tomu se přidává další případ z Německa a oblíbený vyšetřovatel Joona Linna brzy pochopí, že stopy vedou k někomu, kdo má být už dávno mrtvý. Musí se tedy dát do akce a ochránit své blízké v čele s dcerou Lumi. Další významnou roli zde hraje také známá vyšetřovatelka Saga Bauerová a osudy její sestry Pelleriny.

Na Lazara jsem se moc těšila, přeci jen od Lovce králíků je to docela dávno, ale úplně nadšená jsem nebyla. Manželé Ahndorilovi opět ukázali, že mají vše promyšlené a jdou do nejrůznějších detailů, ale tady příběhu podle mě něco chybí. Je totiž trochu jiný, zaměřený jakoby víc na vztahy než na nějaké řešení, hledání té správné osoby, hledání pachatele. Také podle mě nebyl Lazar tak moc „vlezlý“ ve stylu, že by se mi zarýval pod kůži a nutil mě nad ním přemýšlet. Nikdy nezapomenu, jak jsem četla Stalkera, když jsem čekala na manžela na parkovišti a neustále se nervózně rozhlížela kolem… Co se týče recenzí ostatních čtenářů, tak ty se také různí a zřejmě záleží na očekáváních.

Při poslechu Lazara jsem se bavila, zajímalo mě, co bude dál, ale zkrátka to nebylo úplně ono. Ale závěr opět vede k dalšímu dílu a už se na něj těším. A klidně opět v audiopodobě, protože Pavel Rímský je opravdový profesionál. Je vidět, že je s Joonou Linnou sžitý, přizpůsobuje mluvu situacím a jednoduše se jeho vyprávění bezvadně poslouchá. Tentokrát jsem si také hodně všímala hudby, která na mě působila akutně a svíravě, což se k Lazarovi skvěle hodilo.

Lazar obalka

Lazar
Autor: Lars Kepler
Interpret: Pavel Rímský
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 19 hodin 44 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 88 %

http://www.onehotbook.cz/audioknihy/lazar/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Turistický seriál K21: Karlštejn

karlstejn 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

„Vše pro rodinu. Tak pravil padrino – a basta!“

kmotr 200Nejoblíbenější mafiánskou ságu zfilmoval s plejádou známých herců režisér Francis Ford Coppola. Představitel dona Vita Marlon Brando obdržel za svůj výkon Oscara i Zlatý glóbus a tytéž ceny získaly roku 1973 též scénář a snímek jako celek. Nyní tato klas...


Literatura

Stalinova dcera se nepokládala za mučednici. Její dramatický život na 574 stránkách!

stalinova dcera perexVýjimečný a bouřlivý život Světlany Allilujevové. Takový podtitul nese kniha Rosemary Sullivanové Stalinova dcera.

 

...

Divadlo

Návod na přežití v Divadle MANA: o lásce, naději a síle přátelství

Navod na preziti 200Návod na přežití - to je dubnová novinka, kterou připravuje divadlo MANA v pražských Vršovicích. Návod na přežití, je dojemná tragikomedie o stáří a nemoci, ale hlavně o životním nadhledu a nezdolném optimismu se skvělými herečkami...

Film

Festival francouzského filmu: Bretaň, větry a Woody Allen

proti vetru francouzsky filmZa neutuchajícího rachotu svatých motorů jsme se s Festivalem francouzského filmu rozjeli z Paříže do větrné Bretaně. Režisér snímku Proti větru Jalil Lespert se nás pokusil ovanout tí...