Osvojte si, Jak se zbavit starostí a začít žít

Osvojte si, Jak se zbavit starostí a začít žít

Tisk

 

jak se zbavit starosti 200Vydavatelství audioknih zaměřených na osobní rozvoj a sebevzdělávání Progres Guru vydalo před pár dny audioknihu s názvem Jak se zbavit starostí a začít žít. Jedná se o audioknižní podobu knihy Dala Carneigeho, které se ve světě prodalo více než 7 miliónů výtisků, takže byste si ji neměli nechat ujít.

 

Musím se hned v úvodu přiznat, že k podobným dílům nemám přílišnou důvěru – za prvé je může napsat kdokoliv, komu se chce trochu radit ostatním, a za druhé si myslím, že je to pořád jenom o vás samotných. Nicméně jméno Dala Carnegieho mě nalákalo, rozhodla jsem se dát audioknize šanci a udělala jsem dobře.

Dale Carnegie (24. listopadu 1888 - 1. listopadu 1955) byl americký spisovatel, který pracoval jako prodejce a poté se věnoval vedení kurzů komunikace pro dospělé. V roce 1912 se zrodil Dale Carnegie Course a z toho pak i společnost Dale Carnegie Training zaměřená na lektorování firem i jednotlivců. Kromě knihy Jak se zbavit starostí a začít žít je Carnegie známý například díky bestsellerům Jak získávat přátele a působit na lidi, Jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání nebo Jak se stát úspěšnou vůdčí osobností a efektivně se rozhodovat. Celkově bylo vydáno více než 50 milionů výtisků jeho knih, a to ve 38 jazycích.

Kniha Jak se zbavit starostí a začít žít je rozdělena na 8 částí, které se dále dělí na kapitoly. Jednotlivé části jsou: Základní fakta o starostech, Základní postupy při analýze starostí, Jak zlikvidovat starosti dříve než zlikvidují ony vás, Sedm způsobů jak si vytvořit duševní postoj, Dokonalý způsob, jak přemoci starosti, Jak si přestat dělat starosti s kritikou, Šest způsobů jak zahnat únavu a starosti a závěrečná Jak jsem bojoval se starostmi – 31 pravdivých příběhů. O příběhy jde vlastně v celé knize, Dále Carnegie je posluchači vypráví a také doplňuje různými citáty z knih a také například z Bible. Díky tomu si můžete uvědomit, že ta vaše starost někoho trápila již před mnoha lety a opravdu v tom nejste sami.

Úvod audioknihy vás seznámí s tím, jak s dílem nakládat, jak jej opravdu vzít za své a využít na maximum. Potěšilo mě, že autor počítá i s variantou „nezávazného“ poslechu takzvaně pro zábavu. Tak jsem to vnímala i sama, že je vhodné si audioknihu poslechnout jednou jen tak a pak se k ní vrátit a věnovat se jí důkladněji - zapisovat si citáty nebo si někam poznamenat to, co mě zaujme. Koneckonců v audioknize je mnoho mouder, u kterých někdo přiznal, že je má napsané na zrcadle v koupelně a představují pro něj velmi důležitý začátek dne.

Skvělá je také forma audioknihy (zřejmě i knižní předlohy), kdy jsou důležité myšlenky často zdůrazňovány a navíc ještě v závěru kapitoly v kostce zesumírovány. To oceníte především tehdy, když vám něco uteče, nebo se chvíli nesoustředíte.

Interpretem této audioknihy je Jan Hyhlík, se kterým jsem měla tu čest už v díle Zbraně vlivu. Opět mi moc vyhovoval, jelikož má příjemný konejšivý hlas a navíc zní opravdu jako někdo s četnými zkušenostmi. Jeho projev je profesionální, dokáže zdůraznit přímou řeč naprosto přirozeně a dobře ví, kde udělat pauzu a kde naopak přidat. Mnoho řečníků by se od něj by mohlo učit.

Pusťte si tut audioknihu Jak se zbavit starostí a začít žít, i když máte dojem, že ji nepotřebujete nebo se vás vůbec netýká. Poslouchá se moc dobře a dozvíte se díky ní spoustu zajímavých informací, uslyšíte mnoho příběhů a třeba vás něco zasáhne a osloví. Kdyby vám to mělo ulevit v životě, tak to přeci stojí za to.

Jan Hyhlík se narodil v roce 1945 v Praze, je hlasatel, herec a dabér, který vystudoval v Praze divadelní fakultu AMU a vystřídal několik divadel - v Hradci Králové, Kolíně, Brně, Praze a Pardubicích. Od roku 1995 externě spolupracuje s Českým Rozhlasem 3 Vltava a zhruba stejnou dobu načítá knihy pro Knihovnu a tiskárnu pro nevidomé Karla Emanuela Macana, kde vytvořil již přes 150 audioknih.

jak se zbavit starosti

Jak se zbavit starostí a začít žít
Autor: Dale Carnegie
Interpret: Jan Hyhlík
Vydavatelství: Progres Guru
Délka: 13 hodin 54 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 93 %

https://www.progresguru.cz/audioknihy/85-jak-se-zbavit-starosti-a-zacit-zit-dale-carnegie

Audioknihu můžete také vyhrát na našem webu: http://kultura21.cz/souteze/17387-jak-se-zbavit-starosti-a-zacit-zit-soutez

Zdroj foto: progresguru.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Můj repertoár je široký a rád odbočuji i do jiných stylů, říká houslista Pavel Šporcl

sporcl 200Fůru zajímavé a krásné práce má před sebou špičkový houslista Pavel Šporcl. Výjimkou není ani tato sezóna stejně jako ta příští. A pracovat bude, jak tvrdí v následujícím rozhovoru, i přes léto. Ještě před prázdninami - 11. června od 19 hodin - bude mít v nádherných prostorách...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

ANDĚLÉ SMRTI: Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller

Andele smrti 200V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co?

...

Literatura

Domácí recepty proti nemocem

domaci recepty prioti nemocem 200V prosinci vyšlo v nakladatelství Esence již sedmé vydání knihy Domácí recepty proti nemocem německé autorky Franzisky von Au. Pěkně od základů a s velkým záběrem se dozvíte o těch nejlepších přírodních...

Divadlo

Drama O myších a lidech se zažere hluboko pod kůži

o mysich a lidech200V sobotu 20. dubna 2013 opanovala zlínské Městské divadlo atmosféra o trochu svátečnější než v jiné soboty. V ten den se konala již čtvrtá letošní premiéra. Poprvé tak diváci měli možnost zhlédnou psychologické drama z pera

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí, radujme se...

dvanact mesicku majkusova vojtekTelevizní vánoční programy spoléhají na jistotu: zejména každoroční opakování pohádek vytváří jakousi jistotu, že vše zůstává při starém - nic z toho, nač ...