Smrt je lovec. Ale on také... Vychází audioknižní Zaklínač

Smrt je lovec. Ale on také... Vychází audioknižní Zaklínač

Tisk

Zaklinac 200Když se před časem rozlehla zpráva, že nekorunovaný král polské fantasy Andrzej Sapkowski se po letech vrátil ke svému nejpopulárnějšímu hrdinovi Geraltovi z Rivie, nejednomu čtenáři asi novina zrychlila dech a rozšířila zorničky. Od posledního příběhu Zaklínače uběhlo dobrých 14 let a fanoušci bělovlasého nestvůrobijce se až dosud museli spokojit jen s počítačovými hrami a reedicemi starších knih. O to víc je potěšující zpráva, že nový Zaklínač s podtitulem Bouřková sezóna splnil očekávání a nechybí v něm nic ze starých dobrých časů. Geralt znovu bojuje, cestuje a miluje, Marigold zpívá a lítá z průšvihu do průšvihu, čarodějové intrikují… a nad celým světem se stahují mračna.

 

Vydavatelství Tympanum nachystalo audioverzi, v níž si návrat Bílého vlka můžete vychutnat naplno – nezkrácený, na letních cestách a třebas se zavřenýma očima. Úlohy vypravěče se ujal herec Martin Finger, známý například ze seriálu České století.

Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stane, když Geralt nešťastnou shodou okolností o své meče přijde? Zaklínačské zbraně mají nejen obrovskou hodnotu, ale jejich ztráta je pro majitele zároveň obrovskou potupou. Geralt je musí získat zpátky. Co nejrychleji...

Zaklinac obal

Audiokniha o délce téměř 13 hodin vyšla 17. července a kromě knihkupectví a obchodů s CD je k dostání také v digitální podobě.

 

Andrzej Sapkowski (1948)
Nekorunovaný král současné slovanské fantasy se narodil v polské Lodži. Svou první povídku publikoval v roce 1986 v časopise Fantastyka a o pouhých šest let později už jeho napínavé příběhy putovaly k českým čtenářům. Jeho nejznámějším dílem jsou povídky a pětidílná sága o zaklínači Geraltovi z Rivie, muži-mutantovi, který chrání svět před magickými nestvůrami. Sapkowského Zaklínač byl také zfilmován a stal se námětem počítačové hry The Witcher. Na audioknihu Bouřková sezóna navazuje Sapkowského pětidílná Sága o Geraltovi a Ciri, kterou Tympanum začne vydávat na podzim 2015.

Zaklinac Sapkowski

Martin Finger (1970)
Český divadelní, filmový, televizní a rozhlasový herec. Byl významným představitelem éry Pražského komorního divadla v letech 2002-2012, kde pod vedením u nás i v zahraničí oceňovaného režiséra Dušana D. Pařízka získal dvakrát Cenu Alfréda Radoka za hlavní role v inscenaci Světanápravce od Thomase Bernharda a v Kafkově Procesu. Od roku 2012 je členem hereckého souboru Činoherního klubu v Praze. V televizi například ztvárnil roli Edvarda Beneše v cyklu České století. Za herecký výkon ve filmu Jana Hřebejka Odpad město smrt byl nominován na Českého lva. Obdržel Cenu české filmové filmové kritiky za nejlepší mužský herecký výkon ve filmu Ondřeje Sokola Krásno. Pro Tympanum načetl audioknihy Michal přes noc a Zaklínač: Bouřková sezóna.

Zaklinac Finger

Další informace:         bit.ly/zaklinac_bourkova_sezona_audiokniha
Fotogalerie z nahrávání:    bit.ly/zaklinac_bourkova_sezona_foto
Audioukázka (soundcloud):     bit.ly/zaklinac_bourkova_sezona_ukazka

www.tympanum.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Nakladatelství Portál slaví 30 let! Rozhovor s šéfredaktorem Martinem Bedřichem nejen o knihách

portalV letošním roce oslaví své 30leté výročí oblíbené nakladatelství Portál, které nabízí převážně odbornou psychologickou literaturu a zajímavé spirituálně laděné tituly. Od roku 2017 je šéfredaktorem Portálu pan Martin Bedřich, který...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Audioknihy k vám promluví i o letošních Vánocích

ohb 200I když se může zdát, že život se pod tlakem pandemie znovu zastavil, Vánoce přijdou tak či onak. Je tedy načase poohlédnout se po dárcích. Až se v prosinci otevřou obchody, bude na zákazníky čekat bohatá nadílka pěkně uleželých bestsellerů. A těm, kdo...


Literatura

Žít americký sen je jiné než o něm snít

moje bejby amerika 200V nakladatelství Mladá fronta vyšla další kniha novinářky Jany LeBlanc a tentokrát se nejednalo o zápisník jako v minulých případech, ale o velmi osobní a zajímavý počin s názvem Moje bejby Amerika.

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Trochu jiný pohled na filmy

oscarNač se neustále hnát do kin za novinkami, když existuje spousta filmů, které nejsou známé a ani příliš neoplývají hvězdným obsazením, a přitom dokážou člověka zasáhnout daleko více, než všude propagované „trháky“! Říkáte si občas po zhlédnutí filmu, co na n...