Ať vás nepohltí Dlouhé stíny

Ať vás nepohltí Dlouhé stíny

Tisk

dlouhe stiny 200V listopadu nám nakladatelství Kalibr vydalo temnou detektivku Dlouhé stíny od amerického autora Charlieho Donlea. Máte-li rádi atypické protagonisty a komplexní zápletku, kde se slévá minulost s přítomností, jistě si přijdete na své.

 



Pár slov k autorovi

Charlie Donlea je autorem mezinárodního bestselleru Nevěřte tomu (česky 2019) a mnoha dalších úspěšných knih, vždyť už byly přeloženy do více než dvanácti jazyků a vyšly ve dvaceti zemích. Dlouhé stíny jsou první knihou ze Série Rory Mooreová a Lane Phillips, která v originále čítá zatím tři knihy.

Zapeklitý příběh

V parném létě roku 1979 v Chicagu zmizí beze stopy pět mladých žen a policie tápe. Násilník známý veřejnosti pod přezdívkou Zloděj uniká, ovšem jen do té doby, než se na zločin podívá svýma zvláštníma očima Angela Mitchellová. Ta však posléze také zmizí. To je jedna rovina příběhu, který postupně odkrýváme a dozvídáme se, že pravda je mnohem nečekanější, než nás mohlo napadnout. Zpátky v přítomnosti se setkáváme s excentrickou Rory Mooreovou, která dokáže rekonstruovat případy i dávno vychladlé a nachází tak spravedlnost pro oběti násilných činů. Zasáhne ji náhlá smrt jejího otce a při vyklízení jeho právnické kanceláře narazí na případ, který si vynutí její pozornost. Rory se musí vrátit do minulosti, aby dokázala najít pravdu, která jí změní život jednou provždy.

Jádro, to je origoš postava

Tento příběh je kromě dvou časových linií a velmi přesvědčivého popisu Chicaga (kde autor bydlí a čerpá tedy z první ruky), postavený na postavách, které se vymykají společenským konvencím. Jak Angela v minulosti, tak hlavně Rory se svými manýry a vrtochy a neobratným společenským chováním, tak i svými netradičními koníčky. A ono to funguje, klidně si dovedu představit i seriál, který by byl vytvořen na základě této knihy.

Někdo dá průchod temným myšlenkám…

A někdo jiný se stane jejich obětí, tak nás lákají na tento příběh na přebalu knihy. Jen doufám, že se dočkáme i pokračování, protože by bylo škoda, opustit tak netradiční hrdinku a její způsob vyšetřování. Kniha přináší zvraty, hodně napětí a nahlédnutí do duše zvláštního člověka, tak se zkuste začíst i vy!

dlouhe stiny

Název: Dlouhé stíny
Autor: Charlie Donlea
Originální název: Some Choose Darkness (2019)
Žánr: detektivka, krimi
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 70 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/dlouhe-stiny/kniha/10848/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Karel Fiala: „Z flašky nedýchám, z flašky chlastám“

200rDalším zpovídaným fotografem je Karel Fiala, který se věnuje fotografování pod vodou. Co vše ke vzniku  těch kouzelných rozevlátých fotek potřebuje? A jak to vlastně celé probíhá? Začtěte se o fotografování ve stavu bez tíže…

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vlak do Paříže, romantika jak vyšitá

vlak do parize200Ideální nejen letní čtení nám první prázdninový měsíc přineslo nakladatelství Ikar v podobě románové prvotiny Vlak do Paříže od autorky Lorraine Brownové. Pokud milujete Paříž a jste příznivcem romantiky, tak není co řešit a doporučuj...


Literatura

Stíny minulosti: Iveta Svobodová má dar zaujmout

stiny perexIveta Svobodová má dar zaujmout. Stíny minulosti z cyklu Příběhy emeritního poldy jsou knihou napsanou přesně pro tu náladu, kdy se člověku nic nechce a nejraději by zalezl do postele s knížkou. A tohle je jedna z knih, která vám udě...

Divadlo

Vršovické divadlo MANA uvede inscenaci To nemyslíš vážně, Pavlíčku o osudu Pavla Kohouta

To nemyslis vazne Pavlicku 200Silný příběh inspirovaný životem mimořádného českého dramatika Pavla Kohouta To nemyslíš vážně, Pavlíčku uvede divadlo MANA v pražských Vršovicích. Kohoutův podivuhodný osud, jeho vtip, bystrost i prozření...

Film

Začalo natáčení filmu ROK VDOVY o skládání rozbitého života

Rok vdovy Pavla Beretova small 02V polovině července začala režisérka Veronika Lišková natáčet svůj první celovečerní hraný film ROK VDOVY podle scénáře Eugena Lišky. V hlavních rolích filmu se představí Pavl...