Jak inspiruje Voňavý Inspiromat Kačky Tiché

Jak inspiruje Voňavý Inspiromat Kačky Tiché

Tisk

vonavy-inspiromat 200Povím vám, jak mě inspiroval Inspiromat. V běžném životě. Recepty jednoduché a voňavé. Například, máte doma kousek parmezánu a něco madlí nebo mandlové mouky? Tak to máte společně s vajíčky základ receptu na parádní houstičky nebo chipsy. Posypat a smíchat je můžete s jakýmkoliv kořením nebo semínky.

 

Tak schválně. Kačka Tichá vyzkoušela a tvrdí, že to je pecka. 100 g nastrouhaného sýra, 3 vejce a 120 g mandlové mouky. Smícháme, těstíčko natíráme na pečící papír nebo z něj tvarujeme bochánky. Pro začátek a pravé vychutnání bych zkusila tenkou chipsovou variantu. A dýňová semínka, která chipsíky zdobí, jsou opravdu malými klenoty.

Obrázky zblízka

Přizná se, že jsem nikdy neměla moc ráda obrázky jídla zblízka, ale jak šel čas, pronikla jsem do jejich tajů. Nepotřebuji si už prohlížet jídlo zdálky a hodnotit jak celkově vypadá, ale objevuji krásu detailů, kterých si při běžném jídle málokdy všimnete. Málokdo bude obdivovat krásu dýňového semínka na housce, ovšem v kuchařce, kde ho máte v životní nebo nadživotní velikosti se na něj přece jen zadíváte víc.

A co mě opravdu zabavilo na dlouhou dobu: ještě předtím, než si v textu vyluštím recept, zkouším tipovat, z čeho asi to dobré detailně zobrazené jídlo je. S dalšími a dalšími recepty jsem se už víc a víc strefovala.

A nakonec jsem zjistila, že v prodejně zdravé výživy přemýšlím nad makovou moukou, nad čirokovou a dumám, jakým způsobem z ní udělat slané brokolicové muffiny, na něž jsem dostala zrovna toho rána chuť.

V prodejnách zdravých výživ většinou člověk chodí za osvědčeným, ale až nyní jsem si uvědomila, kolik toho mi zůstávalo skryto, kolik jsem toho přehlížela, protože mě na první dobrou nenapadalo praktické využití, či jsem byla ovlivněna negativní zkušeností s obdobím bezlepkové diety, která byla pohromou pro mé veškeré kuchařské činění.

A teď! Díky za tuhle JEDNODUCHOU a chutnou kuchařku!

O autorce: Kačka Tichá, vyznavačka zdravého životního stylu, trenérka, známá ze Snídaně s Novou nebo Master Chefa. Prožila spoustu radostných, i méně vydařených období. Je to člověk, který věří, že se má zkusit všechno, aby věděl, co ho vlastně baví a co mu vyhovuje. Navíc věří, že každá práce ji nějakým způsobem obohatí a posune dál. A tak se poslední roky děje.

Mrkněte jí na Instagram nebo Facebook, kde všecky dobroty ochutnáte z první ruky. 

IMG 20190109 105409 - kopie

Voňavý Inspiromat - Tak trochu jiná kuchařka
Autor: Kačka Tichá
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: IFP Publishing
Rok vydání: 2018
Počet stran: 152
Hodnocení: 99 %

www.ifp-publishing.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herečka Veronika Kubařová: „Všechny role jsou jako moje děti“

200rozMladičkou Veroniku Kubařovou můžete znát z především z nejen teenagerovských filmů Rafťáci, Ženy v pokušení, Můj vysvlečenej deník či Lidice. Momentálně však tvrdě zkouší v Městských divadlech pražských Markétu. Kterou? Lazarovou! Její premiéra proběhne...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sophie Hannah: Záhada tří čtvrtin a Poirot v novém kabátku

Hercule PoirotHercule Poirot se v tomto případu, který je nakonec zamotanější než se zprvu zdálo, prostě chová tak jako vždycky. Příběh nemá nudná místa a i když se v některých částech musíte víc soustředit, protože je informací hodně, tak to vynahrad...


Literatura

Lovci – letní superhrdinské čtení od Františka Kotlety

kotleta lovci 200Nakladatelství Epocha nám servíruje další výborný chod, tentokráte futuristickou akční adrenalinovku od Františka Kotlety, která nese úsečný název Lovci. Kdo by si ji neměl nechat ujít a čím vším oblaží vaše smysly, se dozvíte v nás...

Divadlo

Nadčasový příběh o velké lásce a velké nenávisti

Devet krizu200Muzikál Devět křížů napsaný speciálně pro brněnské divadlo vypráví starou moravskou legendu o ukrutném činu, který se podle kronik odehrál kolem roku 1540 v malé vísce nedaleko Velké Bíteše. Statkář z Hlubokého při své cestě z Bíteše z trhu dom...

Film

Jak buřiči a rozvratníci zachránili Hollywood

bezstarostni jezdci zurici byciŠedesátá léta narušila snad všude na světě zavedené pořádky, které v kinematografii dosud panovaly. Zejména režiséři se chtěli vymanit z područí služebnosti - ať již ji zosobňovaly ideologické tlaky, jak...