Eugen Vizváry pokrstil debutový album

Eugen Vizváry pokrstil debutový album

Tisk

vizvary partOne perexV bratislavskom Ateliéri Babylon 12. apríla pokrstil svoj debutový album klavirista, skladateľ a producent Eugen Vizváry. Priestory Babylonu boli preplnené a už v prvých piesňach bolo vidieť spokojnosť na tvári fanúšikov, čo neskôr vyjadrili aj svojím búrlivým potleskom.

 

 


Na predstavenie albumu si prizval bubeníkov Martina Valihoru a Dávid Hodeka, basgitaristov Oskara Rózsa, Juraja Grigláka, Roberta Vizváriho, gitaristu Michala Bugala, vibrafonistu Štefana Bugala, saxofonistu Rada Tariška a speváčku Anitu Soul. Z niekoľkých Eugenových slov bolo cítiť, že miluje hudbu a znamená v jeho živote veľa. „Hudobná sloboda je pre mňa veľmi dôležitá, preto som si vybral tých najslobodnejších hudobníkov,“ komentuje atraktívnu zostavu Vizváry. Sedem autorských skladieb, sedem osobných príbehov. Tvorba albumu pochádza z jeho zážitkov v roku 2013. Dôraz v ňom kladie na emócie. Dúfa, že nimi osloví aj poslucháčov, ktorý dávajú prednosť inému štýlu.

Vznik jeho albumu je zaujímavý nielen tým, že dozrieval päť rokov a správnym načasovaním, ale aj príjemným prepojením hudobných žánrov. „Dostal som pocit, že je správny čas na môj debut, prišiel až teraz. V uplynulých rokoch som zložil veľké množstvo skladieb, no pri nahrávaní Part One som ich odložil bokom. Skladby, ktoré sa na ňom nakoniec objavili vznikali v krátkom období pred nahrávaním. Išlo mi predovšetkým o spirit a spontánnosť,“ informoval o vzniku tridsaťšesť ročný hudobník Eugen Vizváry.

Na tento večer sa fanúšikovia tešili už dlho predtým, nechceli si nechať ujsť krst albumu Eugena Vizváryho a vypočuť si úspešného amerického basgitaristu Braylon Lacy a bubeníka Chris Dave. Práve s jeho skupinou The Drumhedz sa Vizváryho zostava po bratislavskomkoncerte vydá na krátke ale intenzívne turné.

Eugen Vizváry, narodil sa v r. 1977 v Bratislave, Slovensko. Pochádza z hudobníckej rodiny. Absolvoval ĽŠU v Bratislave, hru na klavíry. Počas štúdia sa zúčastnil na viacerých klavírnych súťažiach s popredným miestnením. Navštevoval súkromné štúdium hry na klavír v Budapešti, so zameraním na jazz. Zakladateľ skupiny Chorea minor, s ktorou sa prezentuje na rôznych jazzových súťažiach. Člen skupiny DIDI BAND pod vedením svojho brata Ernesta Vizváryho s ktorou pôsobí na lodiach ako, tt-line – Nils Holgerson, Viking line a rôznych kluboch v Európe. Patrí k najvyhľadávanejším klaviristom v Slovenskej a Českej Republike. Jeho hudobná činnosť spočíva v práci v hudobných štúdiach, komponovaním, aranžovaním, pôsobí ako producent a doprevádza popredných Slovenských a Českých umelcov. Účinkuje v rôznych Televíznych Show’s.

Nástroje:  Klavír, Basgitara Hudobné
Žánre:  Jazz, Funky, Fusion, Rock, Pop, Hip-Hop, R&B, Country, Classic
Ďalšie oblasti umeleckého pôsobenia:  Kompozícia, aranžovanie, produkcia

Eugen Vizváry/ Part One

vizvary partOne

Zdroj doplňujících informací: http://eugenvizvary.com/sk/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renata Petříčková: O hnědých pastelkách se mi i zdálo…

200roByla to první nabídka pro opravdové ilustrace do knihy. „Poprvé jsem vzala pastelky, abych s nimi vytvořila něco, co bude zdobit knižní stránky,“ říká Renata Petříčková, kterou zhruba před rokem s touto nabídkou oslovila autorka knihy Hvězdná obloha. Ilus...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Politika očima mladého aktivisty

ocima mladeho aktivisty 200V nakladatelství Pointa vyšla kniha Očima mladého aktivisty od Šimona Hlinovského, absolventa politologie zajímajícího se o veřejné dění.

 

...

Divadlo

Fringe festival mluví anglicky, ale oslovit dokáže každého

alt Fringe festival, který probíhá v těchto dnech na Malé Straně v Praze, je všechno, jen ne ”okrajová”, ”druhotná” záležitost, jak by se ostatně dal přeložit jeho název z angličtiny. Mladá a bohužel prozatím málo známá divadeln...

Film

Byl Koniáš jen synem své doby?

temno obalka 200Postava jezuity Antonína Koniáše, nejen v 18. století proslulého ničitele kacířské literatury, odedávna vzbuzuje vášně spojené s výrazně negativním hodnocením. Když se některý veřejný činitel chová "nekulturně" (třeba o...