Talentovaná písničkářka JULA vydává debutové album Úlet

Talentovaná písničkářka JULA vydává debutové album Úlet

Tisk

JULA 200Julie Brožová aka JULA, muzikantka, cestovatelka, herečka, instruktorka jógy smíchu, stvořila své první album s názvem Úlet. Od začátku prosince bude dostupné na všech streamovacích platformách. Devět písní žánrově přechází od folku přes chanson, alternativní spirituální písně až po country. Z každé písničky zní nakažlivá radost z tvorby a ze života. Křtít se bude 8. prosince od 19.00 na release party v Café NONA na Nové scéně Národního divadla.

 

„Všechny písně v albu Úlet jsou reflexí mého pohledu na svět. Skládání a tvorba je pro mě terapie. Vkládám do muziky své naděje nebo vize a touhy, občas zlomené srdéčko, příběhy, které mě potkávají, ale i dobrodružství a magii, kterou ve svém životě tak ráda zažívám. Poslední rok jsem strávila v Latinské Americe. Cestovala jsem, buskovala po ulicích a plážích Mexika, protancovávala džunglí Kostariky, chodila na ceremonie a nechala se vést tím, co mě zrovna volalo. V tomto životním období vznikla i velká část mého alba. A tak věřím, že na posluchače při jeho poslechu dýchne i velká část této atmosféry,“ říká JULA.

Vydání vlastního alba si Julie vysnila už v dětství, kdy začala zpívat a hrát na nejrůznější nástroje. Reálných obrysů začalo v její hlavě nabývat před dvěma lety. Nejprve vznikla písnička Na stromy s textem Juliina kamaráda básníka a o několik měsíců později následoval cover její oblíbené písničky Racci od Cermaque. Pak už se JULA pustila do autorských písní. A odkud se vzal název alba? JULA odpovídá: „Už při čtvrté složené písničce jsem si začala všímat, že se v mé tvorbě něco jistého opakuje. Ptáci. Volnost. Svoboda. Lítání. Útěk. A značná míra bláznivosti. Proto jsem album pojmenovala Úlet. Najdete v něm kromě jiného i spoustu barev a vesmírných nadějeplných melodií a radosti.“ Julie Brožová se vedle hudby zabývá také vedením ženských kruhů, lekcemi jógy smíchu a seberozvojem.

Tyto aspekty svého života propojuje v rámci začínající firmy Broženy, na jejímž vybudování pracuje se svou sestrou. Jejím cílem bude pomáhat lidem objevovat radost k sobě i k životu.

JULA-cover

Více informací:

IG: https://www.instagram.com/__jula_______/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha-Klánovice


brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Bublifuk je nová komiksová revue pro holky a kluky

bublif200Jako milovníkovi dětských komiksů mi nemohla uniknout nová komiksová revue Bublifuk. Je určena dětem od sedmi do dvanácti let. Hned na první stránce si v upoutávce čtenáři přečtou, co na ně čeká. Klára Smolíková, šéfredaktorka Bublifuku nám slibuje, že...

Divadlo

Česká premiéra divadelní hry Marka St. Germaina – Poslední sezení u doktora Freuda

DSC 9971Divadlo v Řeznické v pátek 9.března 2018 v 19.30 uvede premiéru „Poslední sezení u doktora Freuda“ autora Marka St. Germaina.

...

Film

Všechno, úplně všechno
vsechno perMadeline ráda čte. Nic jiné ani dělat nemůže, protože její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem. A tak je stále zavřená doma, ve svém sterilním pokoji. Všechno se ale změní, když se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i klu...