Komorní sál Klubu Starý pivovar v Kroměříži nabízí zajímavé koncerty

Komorní sál Klubu Starý pivovar v Kroměříži nabízí zajímavé koncerty

Tisk

km koncerty 200Už na začátku roku 2022 slibuje Klub Starý pivovar v Kroměříži nejen jazzový večer, ale také další hudební žánry – třeba písničkáře Terez Wrau či Pavla Helana. Všechny programy se odehrají v sympaticky komorním prostoru zmiňovaného Klubu Starý pivovar, který je součástí Domu kultury v Kroměříži a ve kterém vystoupili třeba Luboš Pospíšil, David Uličník nebo Michal Horák…


Steel Jazz a Eva Emingerová

Zajímavý koncert, který se odehraje v neděli 23. ledna v 18 hodin, slibuje příjemný pohodový jazzový večer s kapelou Steel Jazz. Jako host vystoupí renomovaná zpěvačka Eva Emingerová, která má za sebou pěknou řadu desek i úspěšných koncertů doma i v zahraničí.

Kapelu Steel Jazz tvoří v současné době zkušení profesionálové a výborní muzikanti jako Vítězslav Vavrda – bicí, Josef Mazák – basa, Milan Kašuba – kytara, Radim Hanousek – saxofon, Zdeněk Kryštof – piano.

Kapela vznikla v roce 1990, jako spolek amatérských jazzových muzikantů a postupem času se z ní stala profesionální formace. Milan Kašuba jako český jazzový kytarista a skladatel působí i jako hudební pedagog na JAMU Brno. Jedná se o dvojnásobného vítěze Kroměřížského jazzového festivalu. Společně s Vítězslavem Vavrdou byli také součástí věhlasného Orchestru Gustava Broma.

km eva emingerova

Buskerka Terez Wrau

Pouliční písničkářka s kytarou zpívá písně z celého světa asi v patnácti jazycích. Jako pouliční muzikant, sjezdila svět a sbírá písně z různých kultur, zpívá asi v patnácti jazycích a zároveň si skládá své vlastní písně jako inspiraci na celé téhle pouti. Na jevišti Klubu Starý pivovar vystoupí v pátek 28. ledna v 19 hodin.

Svoji nespoutanou a odvážnou energii, schopnost vnímat energii lidí kolem sebe a vlastní potřeba svobody, to vše zpěvačka ve svých písních odráží. V roce 2017 vydala debutové CD s názvem Foxes, následovalo druhé album s názvem Bohyním a v současné době již připravuje třetí album Terez Wrau & Friends.

km terez wrau

Vlídný písničkář Pavel Helan

Poté vystoupí v Kroměříži český písničkář, zpěvák, kytarista a pianista, bavič a finalista soutěže Česko Slovensko má talent. V sále Klubu Starý pivovar zazpívá v pátek 4. února v 19 hodin.

Pavel Helan se narodil v Moravských Knínicích a s hudbou začínal jako kytarista v jazzbandu Young Pekáč. Poté prošel kytarovou školou Oty Pinknera, zvítězil v televizním pěveckém pořadu Do-re-mi, napsal hudbu k divadelním hrám divadla Prkno a Absolutního divadla a působil i jako učitel hudební výchovy v New Yorku. Kromě jiného byl Pavel i členem revivalu kapely U2.

V roce 2008 vydal CD Je(mně) příjemně, ze kterého o rok později vzešla spolupráce se zpěvákem Petrem Bende. V roce 2010 byl založen plesový mini orchestr Helan Band. Jako hosta na turné Ani si nesedejte si ho vybral Tomáš Klus a byl i hostem Vánočního tour Petra Bende.

V roce 2013 se stal finalistou talentové soutěže Česko Slovensko má talent, v níž byl oceněn především za svůj osobitý humor a chytlavé písně. O rok později už vyjel na své vlastní turné nazvané Ajfon tour. Turné zahájil koncertem 21. ledna v brněnském klubu Metro a součástí koncertu byl i křest jeho druhého alba iBůh.

V prosinci 2019 vydal kompilační CD Buď se mnou, doplněné o vlastní zpěvník s akordy.

Texty Pavlových písní jsou typické pro svůj optimismus a humor - některé jsou vyloženě komické, jiné v sobě nesou vážné téma a hlubší myšlenku a jsou inspirovány rovněž čtením Bible.

km pavel helan

Zdroj foto: archiv


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mým cílem v tanci je práce s emocemi

Seidlerova 200Nicole Seidlerová se tanci věnuje již od svých raných let. Ve stejné době, kdy byla přijata na AMU, začala v Praze vyučovat lekce moderního a klasického tance. Zazářila v muzikále „Addamsova rodina“, v českých videoklipech a spolu s tím se pr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Detektivka a romance v jednom: Povolené ztráty

povolene ztraty 200V červenci vyšla u nakladatelství Alpress další kniha Nory Robertsové, jedné z nejznámějších autorek knih pro ženy, s názvem Povolené ztráty. Nejde ryze o červenou knihovnu, ale o mix detektivky a záhady - a že to napsala oprav...

Divadlo

Jak vidí budoucnost umění v on-line světě Jana Plodková a Jiří Vyorálek?

DNZ 200Oblíbení herci Divadla Na zábradlí se v krátkých rozhovorech zamýšlejí nad reflexí covidové pandemie v jejich profesním i osobním životě.

...

Film

Generace Jihlava

Generace 200Dokumentů v kinech můžeme stále vidět mimořádné množství - a zájem publika o ně zdá se neslábne. Z jedenácti českých filmů, které byly v prvním čtvrtletí letošního roku nasazeny do kin, jsou tři dokumenty. Zastoupení se tak pohybuje mezi pětinou...