Metalové okénko říjen

Metalové okénko říjen

Tisk

mo 200V říjnu se na nás navalila smršť videoklipů a informací, které hlásí vydání nové hudby od nejrůznějších metalových veličin. Tento měsíc se prostě vydařil!

 

 

 

Vikingové Amon Amarth vysílají do éteru nový videoklip k písni Fafner's Gold z desky Berserker:

Superkapela Killer Be Killed, sestávající z Maxe Cavalery (Soulfly), Troye Sanderse (Mastodon), zpěváka Grega Puciata (The Dillinger Escape Plan) a bubeníka Bena Kollera (Converge), vydá své druhé album 20. listopadu. Deska Reluctant Hero bude obsahovat 11 skladeb a již teď můžete zhlédnout klip l singlu Dream Gone Bad:

Před rokem vyšlo výborné album Macro ukrajinských metalistů Jinjer a teď nám to připomínají s klipem k písničce The Prophecy:

Korn se dali dohromady s herním titánem World Of Tanks Blitz a ze spolupráce vzešel hudební videoklip ke skladbě Finally Free:

Další klip nám servíruje americká banda Machine Head, konkrétně akustickou verzi anti valentýnské písně Circle The Drain:

Koncem října vychází třináctá studiovka kapely Sevendust pod jménem Blood & Stone a u této příležitosti zde máme klip k Dying To Live:

Švédští melodici Soilwork oznámili, že 4. prosince se od nich dočkáme nového materiálu, konkrétně pěti písní v podobě EP s názvem A Whisp Of The Atlantic.

mo soilwork

O slovo se hlásí i HC banda Hatebreed, která 27. listopadu vydá nové album, které nazvala Weight Of The False Self. Pokud máte rádi jejich jednoduchou, ale údernou hudbu, určitě nebudete zklamáni – a už teď můžete třepat palicí při poslechu písničky Instinctive (Slaughterlust):

Elektro smečka Orgy vypustila do světa videoklip k písni Spells z jejich EP Talk Sick:

Portugalští Moonspell v listopadu nabídnou nový singl a v únoru se dočkáme plnohodnotného alba. Zatím poslední věc, co tito pánové vydali, je live DVD/CD Lisboa Under The Spell z roku 2018.

Rob Zombie oznámil, že sedmá studiovka vyjde 12. března a ponese šílený název The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy. První vlaštovkou je The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition):

Oslavu Halloweenu si nemohl nechat ani Wednesday 13 a přidal do mixu cover INXS Devil Inside:

Vizualizér pro píseň Slaughtered In Soho nám předkládají britští průkopníci extrémního metalu Carcass. Tuto skladbu najdete na EP Despicable, které vyšlo 30. října.

Australani Thy Art Is Murder odhalili video pro nový singl Killing Season:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Ke zpěvu u mě vedla dlouhá cesta a několik učitelů zpěvu,“ říká muzikální herečka Jarmila Vlčková

jarmila200S Bárou Hrzánovou a Liborem Jeníkem hraje Jarmila Vlčková v legendárním představení Hrdý Budžes dvacet let. Za tu dobu vystřídala několik divadelních angažmá a má za sebou desítky nádherných rolí. Objevila se v klasice i moderních hrách a publiku ji z...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Monology vaginy: „lascivní“ název s hořkým obsahem

monology vaginy perex

„Člověk má strach to vyslovit. ‚Vagina.‘ Ze začátku máte pocit, jako byste se museli probourat neviditelnou stěnou. ‚Vagina.‘ Cítíte se provinile a bídně, jako by se vás za to c...

Divadlo

Mariina volba. Dramatik Milan Uhde představil svou verzi biblického příběhu

Mariina volba foto perexVážený náš dramatik, kdysi zakázán režimem, pak vyzdvižen na politický piedestal, jenž s pochopením všech, kteří ho znají, opustil, aby se dál věnoval tomu, co umí a miluje. Dramatické tvorbě. Takového ho známe, tak...

Film

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman

Bohemian Rhapsody vs. Rocketman PEREXBohemian Rhapsody si získal široké publikum a zásluhou byl nominován na Oscara, ve kterém nakonec zlatá soška putovala Bohemian Rhapsody v několika kategoriích. Rocketman takový úspěc...