Čeští a slovenští all star rappeři se doma nenudili a vydávají nový singl Sám doma

Čeští a slovenští all star rappeři se doma nenudili a vydávají nový singl Sám doma

Tisk

Sam doma 200Orion, Čis T., Maniak, Vec, 7krát3, Vladimir 518, Supa, Rest, Delik a Mike T. se stejně jako všichni ostatní ze dne na den kvůli koronavirové epidemii ocitli „sami doma“ a k nedobrovolné karanténě se postavili po svém. Na labelu Bigg Boss tak vychází jejich společný singl i s trashklipem a výmluvným názvem Sám doma.



Sám doma je multitrack, který svým zvukem i tématem reflektuje současnou situaci, kdy všichni muzikanti museli zůstat doma a najít si vlastní zábavu. „Je to, jako by člověk sledoval naše životy přes kukátko na dveřích. Život mezi čtyřmi stěnami a každý po svém. Narepovat 8 taktů bylo během karantény jako balzám pro naše uvězněné duše,“ říká jeden z hostujících rapperů Vec. „Zrovna jsem vylez z domu, když mi volal Orion, jestli nepřihodím osmičku do tracku s PSH a několika dalšími lidmi. V momentě jsem byl sám doma,“ doplňuje další z hostů Rest.

Zúčastnění rappeři se doma bavili různě, a tak přistoupili i ke svým slokám, které natáčeli každý zvlášť. Atmosféru lazy produkce Mike Trafika podtrhuje catchy Orionův refrén. Ten současně vysvětluje, jak tenhle miniprojekt vznikl: „Teď bylo spousta času na tvorbu, tak jsme si řekli, proč toho nevyužít a neudělat zas něco jinak.“

Na vzniku se podílela nejen tradiční sestava PSH s Orionem, Vladimirem 518 a DJ Mikem Trafikem, ale i další rappeři z Čech i Slovenska, jako Čes T, Maniak, 7krát3, Vec, Delik, Rest a Supa. Střih videa a kompletaci tracků má na svědomí Šimon Hájek a barvení Michal Křeček z MagicLab. Nový singl se objeví i v připravovaném mixtapeu Debil, který do léta vyjde také pod labelem Bigg Boss.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je potřeba neustále tvořit a snažit se být lepší a lepší, říká výtvarník Pavel Oparty

oparty 200Od pátku 25. února představuje ve foyer v Domě kultury v Kroměříži svou tvorbu bohumínský výtvarník Pavel Oparty. Jeho výstava nese název Melodie barev a přináší kromě obrazů také umělecké fotografie a digitální grafiku. Kroměřížská výstava tohoto kr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Taková Maková je ideální do podzimních dnů

takova makova200Taková Maková je název básnické sbírky, která Jaroslavě Mačkové vyšla v nakladatelství Tofana.

 

...

Divadlo

Městské divadlo Brno oslaví Velikonoce hudbou

Velikonocni koncert200Proslulé pěvecké hvězdy, věhlasní hudebníci, monumentální orchestr i vynikající pěvecký sbor – to vše dohromady vytváří jedinečný Velikonoční koncert, který pro diváky připravuje Městské divadlo Brno.

...

Film

Jaký význam mají mýty v našem životě?

Uvahy 200Přemítáním o mýtech si tříbily mysl leckteré osobnosti tuzemské i světové kultury. Nyní se mezi ně zařadil David Jan Novotný, když vydal sborník studií Úvahy o mýtu. V osmnácti kapitolách se hravě přehoupl od biblických témat k souča...