Metalové okénko

Metalové okénko

Tisk

metal200V druhé polovině května se se zprávami z metalových končin roztrhl pytel. Kapely jako by se předháněly, která dříve oznámí začátek nahrávání dalšího studiového alba, nebo plány na příští rok. Podívat se ale můžete i na pár zajímavých videoklipů. Jistě si každý najde to své…

 


Představitelé deathcoreu z Chicaga, Oceano, vydlai videoklip k písni Dead Planet. Písnička se nachází na albu Ascendants, které vyšlo koncem března tohoto roku.


Pod názvem Aint Asonia se skrývá nový projekt muzikantů Adama Gontiera (Three Days Grace), kytaristy Mikea Mushoka (Staind), bubeníka Riche Beddoea (ex Finger Eleven) a basáka Corey Loweryho. Kapela právě dokončuje debutové album, ze kterého zatím nabízí k poslechu singl Better Place.

Dlouho očekávané sedmé studiové album metalistů Lamb Of God, s názvem VII: Sturm Und Drang, vyjde letos v červenci.
Kapela Sixx: A.M., která sestává z basáka Motley Crue Nikki Sixxe, kytaristy DJ Ashby a zpěváka Jamese Michaela, vstoupí koncem června do studia, aby začala pracovat na novém albu, které by mělo vyjít příští rok.
Francouzští death metalisté Mercyless představují nový materiál ze split CD s kapelou Crusher, s názvem Blast From the Past.
Phil Anselmo, bývalý zpěvák slovutné kapely Pantera a nynější frontman skvělých Down, připustil, že píše nový materiál pro svůj další projekt, Superjoint Ritual. Dále také pracuje na hudbě pro svůj sólový projekt, který můžete znát pod jménem Philip H. Anselmo And The Illegals.
Iwrestledabearonce jsou metalcoreová kapela z LA a na letošní rok připravují svou čtvrtou studiovku, která ponese název Hail Mary a jež bude obsahovat 14 písní. Určitě se máme na co těšit!

metal1


Datum vydání nové desky Five Finger Death Punch s názvem Got Your Six bylo oznámeno na 28. srpna.
Kanadští metalisté Kataklysm vydají 12. Studiovku Of Ghost And Gods 31. července a aby svůj nový počin náležitě oslavili, rozhodli se uvést na trh pálivé omáčky, konkrétně Ghost Fire a Gods Fury. Dali byste si?
O novém projektu, kapele Audiopsy, za kterým stojí hlavně bývalý členové kapely Mudvayne, jsme vás již informovala. Bylo však ohlášeno, že kapela se upsala samotných Napalm Records a už na podzim se můžeme těšit na debutové album.
Hardcoreoví harcovníci Terror vydají svou novinku The 25th Hour 7. Srpna, již teď si můžete poslechnout skladbu The Solution.


Cattle Decapitation nám svou novinku The Anthroposcene Extinction představí 7. srpna. Můžeme se těšit i na slavné hosty, například Phila Anselma (Down) či Mr. Jurgena Bartsche (Bethelem).
Progresivní nizozemští metalisté Textures nedávno vstoupili do studia, aby na příští rok připravili vydání nástupce desky Dualism z roku 2011.
Těžko zařaditelná kapela Otep, která sice již několikrát oznámila rozpad, nakonec tento rok připravuje nahrávání nového alba. Bude se jednat o nástupce desky Hydra, která vyšla v lednu roku 2013.

metal2


Slipknot uvažují o tom – alespoň podle slov Clowna -, že jejich nová studiovka by mohla vyjít již v roce 2017. Mezi All Hope Is Gone a .5: The Gray Chapter, zela propast šesti let, kdy se kapela musela vyrovnat se smrtí basáka Paula Graye (2010) a odchodem bubeníka Joeyho Hordisona (2013). Uvidíme, jak to dopadne tentokrát…
Devátá studiovka Fear Factory ponese název Genexus a vyjde 7. srpna. Co se týká sestavy kapely, je nyní taková: Dino Cazares (kytara), Burton C. Bell (zpěv), Tony Campos (basa) a Mike Heller (bicí).
Kapela Slayer vydá 11. září album Repentless, půjde o nástupce desky World Painted Blood z roku 2009.
Švédští melodičtí metalisté Soilwork nedávno vydali DVD/Blu-ray Live In Helsinki, ale již koncem srpna se můžeme těšit na řadové album The Ride Majestic. Půjde již o desátou studiovku této kapely!
Již nyní se můžete podívat na to, jak se povedla spolupráce dvou hudebních velikánů – zpěváka Rammstein a frontmana Pain a Hypocrisy, to vše v projektu pojmenovaném jednoduše po prve zmiňovaném, Lindemann. Debutové album Skills In Pills vychází 23. Června a toto je videoklip k písničce Praise Abort.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Uvědomit si ty správné hodnoty

Rozhovor LUCIE NOZIZWE 200Koncert míru - pod tímto názvem proběhne 30. září v Praze v Lucerna Music baru koncert , na kterém vystoupí Zululand Gospel Choir a česká zpěvačka, která přináší na českou hudební scénu rytmy Afriky, Lucie Nozizwe. Pán...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Skotská detektivka s polským kabátkem: Tichá odplata

ticha odplata200První případ skotské kriminalistky Danii Gorské od britské autorky Hanii Allenové nám v lednu přineslo nakladatelství Motto. Pohodová detektivka Tichá odplata nesází na krváky, ale na pilnou policejní práci, je to to pravé pro vás?

...

Divadlo

Recitál Marta se pro velký úspěch bude na Letní scéně Musea Kampa hrát také v září!

marta 200Zájem diváků o divadelní recitál k 80. narozeninám Marty Kubišové s přibývajícími reprízami neklesá, všechna červencová a srpnová představení jsou vyprodaná. Pořadatelé proto zareagovali na intenzivní poptávku po vstupenkách přidáním dalších termínů ...

Film

Horyzonty, festival dobrodružných filmov

200filmFestival dobrodružných filmov sa konal od 14. do 16. novembra v priestoroch Kultúrneho a Metodického centra v Trenčíne. Bohatý program pre návštevníkov pripravili manželia Dutkoví, ktorí ho organizovali spolu s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kr...