Metalové okénko - duben, část třetí

Metalové okénko - duben, část třetí

Tisk

mo cof coverV dubnu se roztrhl pytel s ukázkami nového materiálu z chystaných alb a také upřesňování informací ohledně desek, které mají letos vyjít. Pokud chcete zjistit, co se v metalovém světě za posledních deset dní stalo, začtěte se do následujícího příspěvku.

 


Six Feet Under vydávají novou desku Crypt of the Devil 5. května, ale již nám z ní nabídli ochutnávky v podobě písní Open Coffin Orgy, Stab a nejnověji Gruesome:

Stone Sour vydali pětipísňové cover EP Meanwhile in Burbank.., ale kapele se očividně hraní cizích písní zalíbilo – plánují vydání hned dvou dalších EP Straight Out of Burbank a No Sleep Till Burbank. Obě mají obsahovat také pět písní a těšit se můžeme na originální písně interpretů, jako jsou Bad Brains, Motley Crue či Rage Against The Machine.
Abbath, původně jeden ze zakladatelů a frontman norské blackmetalové legendy Immortal, zakládá pod svým uměleckým jménem novou kapelu. Také se upsal nahrávací firmě Season of Mist, takže už se pomalu můžeme začít těšit na jeho nový materiál.
Rockoví romantici Papa Roach pro nás nachystali nový klip Gravity, kde zpívá i Maria Brink z In This Moment.

Brazilsko-americká formace Sepultura slaví 30 let a k této příležitosti vydá 5. června vinyl Sepultura Under My Skin. Zároveň si můžete poslechnout písničku Darkside.


Lindemann, projekt zpěváka Rammstein a frontmana kapel Pain a Hypocrisy, oznámil vydání debutové desky na 23. června. Vyjde ve standardní edici, speciální edici, super deluxe edici, vinylu i digitálně. Těšit se můžeme na 11 industriálních písniček.
Kalifornští metalcoristé Atreyu vydají už v září své comebackové album, jež nazvali Long Live.

mo logo


Jubilejní desáté album kapely Soulfly vyjde v srpnu a ponese název Archangel. Bude se jednat o nástupce fošny Savages, jež vyšla přede dvěma lety.
Dne 25. září se fanoušci romantických, leč stále progresivních Deftones, dočkají nové studiovky. Název, ani obal desky však ještě zveřejněn nebyl.
Hardcoreoví harcovníci Pro-Pain v půli červnu vydají své patnácté album Voice of Rebellion. Album bude k dostání hned v několika zajímavých formátech a deluxe verzích.

mo ss


Britská kapela Cradle Of Filth – která má v kapele i dva české muzikanty, konkrétně bubeníka Martina Škaroupku a kytaristu Ashoka – v červenci vydá svou jedenáctou desku Hammer Of The Witches. Bude na ní jedenáct písní, v limitované edici dokonce o dvě více.
Polští Behemoth ve spolupráci s místním pivovarem Perun nabídnou již od půli května pivo Sacrum. Konkrétně se bude jednat belgické pivo v IPA stylu s 6,2 % alkoholu. Dali byste si?


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pohľad na komunálnu politiku Zuzany Wienk z Aliancia fair play

Zuzana Wienk 200

Aká je súčasná politická situácia na územnej samospráve? Nesústreďujeme sa iba na samosprávu, ale vyberáme si kauzy alebo prípady, ktoré považujeme za veľmi dôležit...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Útěk z Berlína: smutné dobrodružství židovské dívky

Útěk z BerlínaNa podzim loňského roku se v Terezíně konala vzpomínková tryzna u příležitosti 70. výročí zahájení deportací českých a moravských Židů a současného vzniku terezínského ghetta. Akce se zúčastnila i dnes devadesátiletá Margot Friedlanderová, pamě...

Divadlo

Městské divadlo Zlín rozjíždí divadelní sezónu s Řidičem slečny Daisy

ridic slecny daisy 200„Předskokanem“ nové sezóny v Městském divadle Zlín bude komedie Řidič slečny Daisy v režii Petra Akimova. Premiéru bude mít v divadelním klubu Dílna už 26. srpna. Hlavní roli Daisy dostala jako dárek za věrnost zlínskému div...

Film

Před šedesáti lety tragicky zahynul herec James Dean, rebel bez příčiny

james dean 200Ve svých rolích představoval James Dean (+24) mladíky, kteří se bouří proti konvencím a prudérním rodičům. V soukromí prudil své okolí divokým životem, arogancí a nespoutanou bisexualitou. Ne všechny si totiž připustil k tělu, vybíral si, al...