Cyrano – nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku

Cyrano – nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku

Tisk

cyrano 200Fanoušci dobrých filmů se mají na co těšit! Nové zpracování nesmrtelné love story s názvem Cyrano, ve které exceluje jedinečný Peter Dinklage vstoupí na konci měsíce do kin. Nešťastně zamilovaný hrdina, skvělý šermíř a básník Cyrano z Bergeracu v jeho podání nemá konkurenci. Příběh o lásce, hrdinství a cti bude mít v českých kinech premiéru 31. března.

 

Hlavní hrdina se bude snažit dobýt srdce půvabné Roxanne, kterou ztvární Halley Benet. Režie se ujal všem dobře známý Joe Wright, jehož předchozí filmy jako Pýcha a předsudek, Pokání, Anna Karenina či Nejtemnějšího hodina patří k nejlépe hodnoceným romancím. Hudba v jeho dílech hraje neodmyslitelnou roli. A jinak tomu nebude ani u Cyrana. Mnoho kritiků ho označuje ze nejlepší snímek roku. Získal již řadu nominací na filmové ceny, mezi jinými i na Zlatý glóbus v kategorii „Nejlepší herec v hlavní roli“ a „Nejlepší muzikál nebo komedie“. O víkendu zabojuje o cenu BAFTA ve 4 kategoriích včetně „Nejlepší britský film“.

cyrano1

V dalších rolích se představí Ben Mandelsohn, Kelvin Harrison Jr., Monica Dolan a další. Scénář se drží divadelní hry od Edmonda Rostanda a hudba vznikla u bratrů Bryce a Aarona Dessnerových.

Premiéra 31.3.2022

Originální název CYRANO
Žánr Muzikál, romantika
Režie Joe Wright
Scénář Edmond Rostand
Erica Schmidt
Hrají Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn
Rok výroby 2021
Země původu USA
Délka 124 min
Jazyková verze české titulky
Filmové kopie 2D DCP
Přístupnost od 12 let


cyrano plakat


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Jiří Šubrt: „I modelky a modelové jsou lidé a chovají se jako lidé“

200rozMísto celebrit jsme tentokrát vyzpovídali jiného umělce, a totiž fotografa Jiřího Šubrta. Zaměřuje se na různé typy fotografií a na vše má jasný názor. Přečtěte si o modelkách, křivkách a lásce k fotografování…

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Křtiny aneb exkurze do polského podsvětí
ImageDrsný, avšak velmi lidský příběh současného varšavského podsvětí, kde vládne zákon ulice a nejsilnějšího gangu. I takto jednoduše by se film režiséra Marcina Wrony dal popsat, pokud bychom měli k dispozici jen několik slov. A...

Literatura

Oběšení psi

obeseni psi 200Kniha Oběšení psi čtenáře přenese do Kodaně – domova Nielsa Oxena, bezdomovce, tuláka potloukajícího se ulicemi a živícího se odpadky. Později se dozvídáme, že záhadného muže, který býval členem speciálních jednotek na severu Kodaně, kde z...

Divadlo

Vánoční festival v divadlech Rokoko a ABC

vanocni festival divadlo rokoko abcDruhý ročník originálního jednodenního divadelního festivalu se uskuteční v sobotu 8. prosince. Podtitul vánoční skutečně přinese zážitky týkající se největších svátků v roce. Divadelní hry, doprovodný program a...

Film

Film Ghoul

ghoul 200Film Ghoul je temný thriller inspirovaný skutečnými událostmi, který má 26. Února celosvětovou premiéru v České republice.

...