Kamarádi z Medového lesa jsou zpět

Kamarádi z Medového lesa jsou zpět

Tisk

kamaradi z medoveho lesa 200Neuplynulo ani půl roku a v nakladatelství Kazda vyšly další příběhy Kamarádů z Medového lesa. Kniha má tentokrát podtitul Všichni za jednoho.

 

 



Kamarádi z Medového lesa jsou lišák Míša se zvědavým čumáčkem objevující dobrodružství, moudrá a opatrná laňka Daňka, mazané a rychlé divoké prasátko Chrochtík a mývalka Makovičku. Ta se o všechny stará a potrpí si na čistotu. Dohromady jsou skvělá čtyřka.

V Medovém lese se nachází také lesní školka, do které přibývá nová holčička. Jmenuje se Elenka a má Downův syndrom. Paní učitelka tak vysvětluje ostatním dětem, jak je to s chromozomy, což je velmi poučné pro malé čtenáře.

„Já přece nejsem nemocná!“ Elenka pohodí hlavou dozadu a zasměje se. „Jen mám Downův syndrom, to není nakažlivé! Jen ho prostě v sobě mám. Mám tři z těch věcí, které vy máte jen dvakrát. A to je vše. Nic víc!“ (str. 39)

Děti ze školky (medovníčci) tak Elenku vezmou mezi sebe a brzy je čeká jedno překvapení. V revíru se totiž něco děje, což cítí především Brok, pes místního hajného. Kamarádi z Medového lesa posléze objeví malou kočičku, snaží se jí pomoci a společně vymyslí plán…

Další díl příběhů Kamarádů z Medového lesa opět stojí za to, už se těším na avizovaný další díl a přemýšlím, že doma připravím i Vynikající podzimní perník, jehož recept se nachází v úplném závěru knihy. Samozřejmě v něm nechybí med, ale také dýně hokkaido.

Andrea Schütze si v dětství vyzkoušela téměř všechny koníčky, které si člověk umí představit. Nakonec zakotvila u čtení, a proto knížky také ráda píše. Má výuční list dámské krejčové a diplom ze studia psychologie. Žije s rodinou v nejjižnějším výběžku Německa.

Carola Sieverding maluje a kreslí od té doby, co dokázala udržet tužku. Vystudovala design a dnes se živí jako ilustrátorka dětských knih. Žije a pracuje se svým přítelem a psem v Hamburku.

kamaradi z medoveho lesa

Kamarádi z Medového lesa: Všichni za jednoho
Autor: Andrea Schütze
Překlad: Dagmar Heeg
Žánr: pro děti
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2020
Počet stran: 96
Hodnocení: 95 %

https://www.knihykazda.cz/kamaradi-z-medoveho-lesa-vsichni-za-jednoho/

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Vyhrajte další příběhy Kamarádů z Medového lesa


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Mezi řádky 1: Tommy Taylor a falešná identita

Tommy 200Dostal se mi do mých rukou další komiks. Po Želvách Ninja a dalších komiksech, recenzuji pro mě neznámé dílo. Dostali se ke mně autoři Mike Carey a Peter Gross. Napsali a nakreslili Mezi řádky – Tommy Taylor a falešná identita.  Autoři jsou už uzná...

Divadlo

Vánoce u Ivanovových aneb bezhlavé svátky naruby

vanoceV divadle Stará aréna uvádějí hru Vladislava Vveděnského Vánoce u Ivanovových čili Úplně předělaný snář. Jedná se o drama nebo komedii? Najdeme zde obojí. A jedno podtrhává druhé.  

...

Film

I obyčejné práškovací letadélko se může prosadit

200 letadlaPo velkém úspěchu animovaných Aut (i jejich volného pokračování) se antropomorfizovaná vozidla opět vracejí, tentokrát ve snímku Letadla. Autíčka, tentokrát v roli pomocníků či příznivců, se sice vyskytují i nyní, ale toliko v roli žertovnýc...