Podpořte vydání dalšího příběhu o dětech s diabetem

Podpořte vydání dalšího příběhu o dětech s diabetem

Tisk

nadeje nikdy nekonci 200Třetí a poslední díl trilogie o dětech s diabetem prvního typu se jmenuje Naděje nikdy nekončí. Jedná se o pokračování knih Šípkové Růženky naruby a Sladký roky.

 

 

 

Knihy vycházejí z projektu nazvaného Sladké děti. Ten upozorňuje na rozdíly mezi diabetem prvního a druhého typu a zdůrazňují, že i když se obě diagnózy nazývají cukrovka, jedná se o onemocnění s odlišnou příčinou vzniku. Navíc se Sladké děti na sociálních sítích věnují osvětě, podpoře a fungují jako zdroj informací ohledně diabetu prvního typu, a to pro všechny, kterých se v životě týká.

O knize

Hlavním hrdinkám knihy Naděje nikdy nekončí Róze, Simoně a Zdeňce je už 15, mají občanku a chodí na střední školu. Dospívají a v životě se pomalu staví na vlastní nohy. Dozvídají se víc o světě, kde nejsou pod ochranou rodičovských křídel, i o sobě samotných.

Během jednoho roku toho zažijí opravdu hodně, musí se vyrovnat se ztrátou kamarádky, zvládnout první zkušenosti s láskou, zradou i alkoholem. Ne pro každého je nejtěžší začátek, kdy se musí vyrovnat s novou diagnózou, někoho čeká to nejtěžší mnohem později.

Simona, která má diabetes prvního typu a celiakii od dvou let a která vždy ostatním pomáhala, teď sama potřebuje pomoc. Tahle vzorná a silná holka se musí nadechnout a nabrat sílu, aby ten nejtěžší boj, boj sama se sebou, vyhrála.

nadeje nikdy nekonci

O autorce

Diana Kutilová, tlumočnice, spisovatelka a zakladatelka projektu Sladké děti, a její patnáctiletá dcera Tereza, která je autorkou ilustrací dětské trilogie i beletrie pro dospělé.

Podpořte knihu i vy!

Aby mohla být kniha Naděje nikdy nekončí vydána, potřebuje podporu fanoušků a především finanční pomoc. Tu lze poslat prostřednictvím platformy Donio, kde na přispěvovatele čeká i mnoho odměn. Kromě předchozích knih se jedná také o trička s originálními potisky a nápisem Sladké děti.

Přispěním podpoříte nejen vydání knihy Naděje nikdy nekončí, ale také titulu Na křídlech slov. Ten pojednává o sedmatřicetileté tlumočnici Beátě. Ta je svobodnou matkou a dělá práci, kterou miluje, ale ještě víc miluje svého osmiletého syna Benjamina. Jeho otce, španělského boxera, neviděla skoro devět let. Jak ale může zapomenout na lásku svého života, když jí ho denně připomínají oči jejího syna? Podaří se jí zapomenout při každodenní náročné práci, běžných starostech, dá přednost jinému muži nebo bude opět s láskou svého života a otcem svého dítěte?

nadeje nikdy nekonci 2

Více informací:

https://www.donio.cz/nadejenikdynekonci

http://www.sladkedeti.cz/
https://www.facebook.com/sladkedeti/
https://www.instagram.com/sladkedeti/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Středověk jako pestrá doba v literatuře

stredovek200Křest knížky Františka Kalendy Vraždy ve znamení hvězdy se uskutečnil v nakladatelství Dobrovský na pražském Václavském náměstí. Kniha, vydaná nakladatelstvím Vyšehrad, čtenáře zavádí na dvůr Karla IV. a do ulic staré Prahy krátce po morové ráně...

Divadlo

Švandovo divadlo chystá Srpnové světlo, příběh absolutní lásky. Režisérem novinky bude sám autor Martin Františák

srpnove svetlo 200Srpnové světlo, novou českou hru renomovaného divadelníka Martina Františáka, uvede 24. září ve světové premiéře pražské Švandovo divadlo. Poetický příběh lásky s prvky thrilleru vypráví o neobvyklém milostném čtyřúhelníku lidí žijící...

Film

Jak vypadá láska mezi regály?


laska medzi regalmi perexChristian je rváč a muž s pochybnou minulostí. Tuhle životní etapu už má ale za sebou a jako svůj nový začátek si zvolil práci doplňovače zboží v supermarket. Nečeká ho tam žádná zářivá kariéra, jeho nejlepší pers...