Dobrodružství ve velehorách

Dobrodružství ve velehorách

Tisk

dobrodruzstvi ve velehorach 200V srpnu vyšla v nakladatelství Pikola kniha britského dobrodruha Beara Gryllse Dobrodružství ve velehorách, která je určena pro děti od sedmi let. Kniha vhodná i pro první čtená poučí, jak si poradit v nebezpečném terénu a naučit se mít rád přírodu.



Dobrodružný autor

Edward Michael Grylls přezdívaný Bear, (* 1974) je britský dobrodruh, spisovatel a moderátor. Tři roky sloužil jako výsadkář u britských speciálních jednotek SAS. Proslavil se jako průvodce v seriálem Nutné k přežití (Ultimate Survival/Man vs. Wild) vysílaném na stanici Discovery Channel. Ve věku 23 let se stal nejmladším Britem, který zdolal Mount Everest. V červenci 2009 se stal nejmladším (35 let) vedoucím skautů ve Velké Británii.

Co se týká psaní, tak rozhodně není žádným nováčkem, i když většinou psal odborné či životopisně zaměřené knihy, například: Cesta vlka, extrémy naší planety, Let duchů, Příběhy skutečné odvahy, Zlato bohů, Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu.

Edukativní příběh

Olly je odvezen na letní tábor, kde se má naučit dobrodružství v přírodě, jenže by raději seděl doma a díval se na telku. Nadšený není ani ze spolubydlícího, který si venkovní aktivity evidentně užívá, ale Ollyho tohle prostě nebere a hledá zkratky a výmluvy, jak se ze společných aktivit vyvléct. Jaké je jeho překvapení, když s emu dostane do rukou kompas, jenž ukazuje pátý směr. Směr k výjimečnému dobrodružství, které zažije pod dohledem ostříleného průvodce Beara Gryllse. Cesta vysokým sněhem, nebezpečnou bouří i přes zamrzlé jezero Ollyho naučí, že má věřit své vnitřní síle a instinktům, ale zároveň se musí spolehnout i na druhé, aby přežil.

Závěrem

Dobrodružství ve velehorách je malá knížečka s jednoduchým příběhem, velkými písmenky a správnými černobílými ilustracemi, které kopírují děj. Zároveň funguje jako vzdělávací látka, protože děti poučí, jak se chovat v daném terénu. Pro děti, které mají rády dobrodružství a rády tráví čas venku to bude jistě přínosné první čtení.

dobrodruzstvi ve velehorach

Název: Dobrodružství ve velehorách
Autor: Bear Grylls
Žánr: dobrodružný román pro děti a mládež
Originální název: The Blizzard Challenge (2017)
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 128
Hodnocení: 70 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/bear-grylls-1-dobrodruzstvi-ve-velehorach/kniha/12590/


 

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Máš jen jednu šanci. Utíkej!

kyvadlo perPříběh zdánlivě obyčejného muže s minulostí, která ho bude pronásledovat až do posledních dnů. Ale ani po odchodu z armády se nedočká zaslouženého odpočinku. Ta pravá hrůza ho teprve čeká a po nevydařené vraždě se John Wallace stává lovnou zvěří....

Divadlo

Horečka sobotní noci může zachvátit opravdu každého!

Horecka 200Aplaus ve stoje, zpívající pódium a rozvlněné hlediště. Takový byl závěr muzikálového představení Horečka sobotní noci. Vytáhla jsem rodinku za kulturou a skutečně jsme nelitovali. Česká premiéra kultovního muzikálu se v pražském Kalichu uskute...

Film

Dopřejte si rozkoš nejen v oblacích

rozkos v oblacich 200Španělský režisér Pedro Almodóvar, proslavený už řadou provokujících filmů (Labyrint vášní, Na dno vášně, Volver, Kůže, kterou nosím), vytvořil v katastrofické tragikomedii Rozkoš v oblacích jakousi modelovou ...